Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › CMOS Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CMOS Problem

post #1 of 8
Thread Starter 
I just dismantled and re-built my new rig due to dust and filt. Now after all the assembly, I switced on my pc and it booted, and Loaded Default CMOS values, so I went into the CMOS and set all the options to how they are supposed to be, I then Saved and Quit, to my surprise, the pc did boot with no DISPLAY on screen, so I cleared CMOS using Jumpers and tried again, each time i set the options from the CMOS, the pc just doesnt display on the Screen, but evertying else (fans, lights) work. I noticed that it keeps restarting due to the noise and light the CD/DVD Drives do.

I have the latest BIOS update for the board, the board is the one in the specs below.

10x
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Things to try
1. Reseat all power in to MB connections
2. Reseat Vid Card and connection
3. Try reseating the BIOS/CMOS chip... Disconnect any power in, remove battery and toggle PS to disipate any stored electricity, remove and reinstall CMOS chip.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
if ur reappling an overclock... dont do that part... do it in steps.. slowly
Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600BE GIGABYTE GA-MA78GM-S2H Biostar 8800GT 2X2GB Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RaptorX Samsung DVD burner Win 7 20" Samsung 204BW 
  hide details  
Reply
Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600BE GIGABYTE GA-MA78GM-S2H Biostar 8800GT 2X2GB Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RaptorX Samsung DVD burner Win 7 20" Samsung 204BW 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
could be bad cmos battery
Turn into a Jet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 @ 4.0 ASROCK P55 Extreme 9800 GTX+ 4x2GB Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1x40GB Intel SSD, 1x250GB WD HDD Sabayon 19" Hans G Widescreen and 21" CRT Corsair 650Watt 
CaseMouse Pad
MM CYO U2UFO 13 Case Fans None! 
  hide details  
Reply
Turn into a Jet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 @ 4.0 ASROCK P55 Extreme 9800 GTX+ 4x2GB Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1x40GB Intel SSD, 1x250GB WD HDD Sabayon 19" Hans G Widescreen and 21" CRT Corsair 650Watt 
CaseMouse Pad
MM CYO U2UFO 13 Case Fans None! 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
as long as the power supply is connected to the mobo and power is in the powersupply, the CMOS will get power by the power supply.... thats what charges the battery
Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600BE GIGABYTE GA-MA78GM-S2H Biostar 8800GT 2X2GB Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RaptorX Samsung DVD burner Win 7 20" Samsung 204BW 
  hide details  
Reply
Phenom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9600BE GIGABYTE GA-MA78GM-S2H Biostar 8800GT 2X2GB Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RaptorX Samsung DVD burner Win 7 20" Samsung 204BW 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
tried all, no success

ny more ideas?
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by urb4n View Post
I just dismantled and re-built my new rig due to dust and filt. Now after all the assembly, I switced on my pc and it booted, and Loaded Default CMOS values, so I went into the CMOS and set all the options to how they are supposed to be, I then Saved and Quit, to my surprise, the pc did boot with no DISPLAY on screen, so I cleared CMOS using Jumpers and tried again, each time i set the options from the CMOS, the pc just doesnt display on the Screen, but evertying else (fans, lights) work. I noticed that it keeps restarting due to the noise and light the CD/DVD Drives do.

I have the latest BIOS update for the board, the board is the one in the specs below.

10x
Search this forum!

http://www.dfi-street.com/forum/forumdisplay.php?f=29
post #8 of 8
Thread Starter 
10x for the link, after bout 2min browsing the site i found out that my bios version has problems when saving settings....

flashing back to old bios version....

cheers

Update: Re-flashed to the Old 602Bios and everything worked fine. thanks again
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
Blacky ~ Newzi
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Quad Q6600 G0 A-BIT IP35 Pro BFG 8800GTX flashed Ultra Crucial Ballistix 4GB 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Sata-II 250GB WesternDigital RaptorX 150GB Samsung 18x SATA DVD-RW Win Xp Pro Sp2 / Vista Ultimate Samsung 204BW "Black" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Black/Blue OCz GameXtreme 1050W CM Stacker 810 Dual PSU Logitech MX518 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › CMOS Problem