Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › AMD PC will not boot (no POST, no startup)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

AMD PC will not boot (no POST, no startup) - Page 2

post #11 of 25
Thread Starter 
Not on hand, no but I guess I will try whatever I can. I figured this might be worst case scenario frown.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
post #12 of 25
Quote:
Originally Posted by sugarton View Post

Not on hand, no but I guess I will try whatever I can. I figured this might be worst case scenario frown.gif

not to say it is, many times i've been ready to start sending stuff back before having a doh.gif moment and fixing it.
post #13 of 25
In before PSU switch isn't on.
Valiance
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k @ 1.4 [4.8Ghz | HT On] ASUS P8P67 PRO Rev. 3.1 EVGA GTX 980Ti @ 1450/1905 8GB Ripjaw X @ 2133 @ 9-11-11-28 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[OCZ Vertex 4 128GB] - [Corsair Force 3 90GB x2... [Crucial M4 128GB] - [Samsung 840 Pro 256GB] Corsair H80 Hydro 2x Corsair AF120s | 2x SP120s 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate 64 Bit Dell 19" 1440x900 [75Hz] Toshiba 24" LED | 1920x1080 BenQ XL2410T [120Hz] 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 [Mechanical] /CM Quickfire Rapid [B... SeaSonic X-750 Corsair 500R Feenix Nascita 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
Valiance
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k @ 1.4 [4.8Ghz | HT On] ASUS P8P67 PRO Rev. 3.1 EVGA GTX 980Ti @ 1450/1905 8GB Ripjaw X @ 2133 @ 9-11-11-28 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[OCZ Vertex 4 128GB] - [Corsair Force 3 90GB x2... [Crucial M4 128GB] - [Samsung 840 Pro 256GB] Corsair H80 Hydro 2x Corsair AF120s | 2x SP120s 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate 64 Bit Dell 19" 1440x900 [75Hz] Toshiba 24" LED | 1920x1080 BenQ XL2410T [120Hz] 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 [Mechanical] /CM Quickfire Rapid [B... SeaSonic X-750 Corsair 500R Feenix Nascita 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
post #14 of 25
Quote:
Originally Posted by NateST View Post

In before PSU switch isn't on.

A good suggestion,but his motherboard power light is on.


If your motherboard has jumpers,make sure that they are configured properly.
Edited by Fishinfan - 8/23/12 at 10:49pm
Thunderstruck!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 7700k Asus Rog Maximus IX Hero Msi Geforce Gtx 1060 G. Skill Trident series DDR4 3200 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Trident series DD4 3200 8gb Samsung 840 pro 128gb[boot] Seagate 250 gb [games] Hitachi 500 gb [media] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 evo 250 gb [ steam/origin] Crucial M4 64gb [apps] Lg Cooler Master 212 Evo 
OSMonitorKeyboardPower
W7 64bit Dell s2440L compaq Corsair Hx750 
CaseMouse
Corsair Vengence C70 logitech 
  hide details  
Reply
Thunderstruck!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 7700k Asus Rog Maximus IX Hero Msi Geforce Gtx 1060 G. Skill Trident series DDR4 3200 8gb 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Trident series DD4 3200 8gb Samsung 840 pro 128gb[boot] Seagate 250 gb [games] Hitachi 500 gb [media] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 evo 250 gb [ steam/origin] Crucial M4 64gb [apps] Lg Cooler Master 212 Evo 
OSMonitorKeyboardPower
W7 64bit Dell s2440L compaq Corsair Hx750 
CaseMouse
Corsair Vengence C70 logitech 
  hide details  
Reply
post #15 of 25
Make sure you didn't open the circuit on the psu.

That the toggle is pointed at the
and not the O


And that the Voltage is 110/220 as appropriate
post #16 of 25
Thread Starter 
Thanks for the replies. No, I'm not a dork. The PSU was switched on as indicated by the motherboard light and the voltage selector is correct. I've checked the motherboard jumpers, all the connections, re-seated every single card, memory stick and the cpu. I just can't understand what could be wrong.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
post #17 of 25
do your have a speeker like this?

post #18 of 25
Quote:
Originally Posted by truckerguy View Post

do your have a speeker like this?

oh man i want that in my car:P

unplug the psu from the motherboard 24 pin, and plug it back in. make sure seated properly.

make sure you unplug it from the wall first.
post #19 of 25
Thread Starter 
So today I bought a brand new AMD FX-4100 Quad, ASUS M5A97, and 4gb of G. Skill DDR3 1600. Plopped er all in with the old video card, sound card, hard drives, optical drive, case and power supply. Triple checked ALL of my connections, still no go. So should I point to the power supply as the culprit now? My mom's older computer has a newish yet generic power supply that I think I can use as a test bed. Gonna try and see what happens. Hoping for the best as a power supply isn't too expensive to buy.

EDIT: I should also mention that the green standby light on both the old and new motherboard is lighting up. Can this still light up even if the power supply is indeed dead? I have even tried booting with a minimum amount of devices in case it isn't sending enough juice. With no hard drives, no fans, no optical drive it still doesn't even beep, post or power the fans. No response at all.
Edited by sugarton - 8/24/12 at 4:38pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASUS M5A97 Sapphire Radeon HD7850 4GB G. Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD 5000AAKS WD 250GB 2500KS ASUS DVD-RW SATA Windows 10 Pro x64 
MonitorPowerCase
Samsung 23" BX2350 LCD Corsair 600W CMPSU-600G Antec Nine Hundred 
  hide details  
Reply
post #20 of 25
Quote:
Originally Posted by sugarton View Post

So today I bought a brand new AMD FX-4100 Quad, ASUS M5A97, and 4gb of G. Skill DDR3 1600. Plopped er all in with the old video card, sound card, hard drives, optical drive, case and power supply. Triple checked ALL of my connections, still no go. So should I point to the power supply as the culprit now? My mom's older computer has a newish yet generic power supply that I think I can use as a test bed. Gonna try and see what happens. Hoping for the best as a power supply isn't too expensive to buy.

Try without the GPU and see if you get anything. I had a similar issue with a friend's comp and the GPU was the culprit.
Red Rover
(25 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i5 2550K Asus Maximus V Gene XFX 6950 reference Avexir CORE series red LED 16 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Mushkin Enhanced Chronos 120 GB SSD WD Blue 2.5" ASUS DVD-RW Win7 Ultimate 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer 23' LED LCD 5ms monitor Acer 23' LED LCD 5ms monitor Cooler Master Storm Trigger XFX 750w  
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom Full Tower in White/Red Logitech G600 generic red/white/black mouse pad Sony 520w stereo 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix single-sleeved cable extensions Red Swiftech MCR420-QP Swiftech MCR420-QP Swiftech Apogee Drive II 
OtherOtherOtherOther
Swiftech Maelsrtom EK FC6970 waterblock NZXT FS200 (x5) NZXT FX120 (x1) 
Other
XSPC Xinrulian 120mm (x8) 
  hide details  
Reply
Red Rover
(25 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i5 2550K Asus Maximus V Gene XFX 6950 reference Avexir CORE series red LED 16 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Mushkin Enhanced Chronos 120 GB SSD WD Blue 2.5" ASUS DVD-RW Win7 Ultimate 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer 23' LED LCD 5ms monitor Acer 23' LED LCD 5ms monitor Cooler Master Storm Trigger XFX 750w  
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom Full Tower in White/Red Logitech G600 generic red/white/black mouse pad Sony 520w stereo 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix single-sleeved cable extensions Red Swiftech MCR420-QP Swiftech MCR420-QP Swiftech Apogee Drive II 
OtherOtherOtherOther
Swiftech Maelsrtom EK FC6970 waterblock NZXT FS200 (x5) NZXT FX120 (x1) 
Other
XSPC Xinrulian 120mm (x8) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › AMD PC will not boot (no POST, no startup)