Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI crossfire issue with guild wars 2 Map bug
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ATI crossfire issue with guild wars 2 Map bug

post #1 of 8
Thread Starter 
I am running Trifire with 6990 and 6970. I am having this problem called map bug. When i launch the game my FPS would be around 90+. If my open the full Map and close it, my fps would drop down to 40 suddenly. That is a 50% frame rate drop. If i alt+tab out of game and come back in or if i change any of the gpu setting, the frame rate would jump right up to 90+.
I used MSI afterburner program to test if any of my gpu get disabled after closing the map. It did NOT. All my gpu were running at 60+% utilization.

I am using 12.8 catalyst and 12.7 CAP 3 profile.

is anyone having this issue??
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Hi mate, i am running Crossfired 6870's and i can confirm this is an issue for me too. Its really quite frustrating.
post #3 of 8
Yeah it's happening to all of us with crossfire rigs.
The Pu-Pu Platter
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Sapphire Radeon HD 6850 Crossfire G.SKILL RipjawsX 1600 8GB 8-9-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 60GB / WD Black 1TB RAID0 / WD 1.5TB LG 24x DVD-R Windows 7 Home x64 HP w2207 22" 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless (Cherry Brown) Corsair TX750W Cooler Master 690 II Advanced Logitech G9x 
Mouse PadAudio
Mionix Propus 380 Creative Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
The Pu-Pu Platter
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Sapphire Radeon HD 6850 Crossfire G.SKILL RipjawsX 1600 8GB 8-9-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 60GB / WD Black 1TB RAID0 / WD 1.5TB LG 24x DVD-R Windows 7 Home x64 HP w2207 22" 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja Majestouch-2 Tenkeyless (Cherry Brown) Corsair TX750W Cooler Master 690 II Advanced Logitech G9x 
Mouse PadAudio
Mionix Propus 380 Creative Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by wraith676 View Post

Hi mate, i am running Crossfired 6870's and i can confirm this is an issue for me too. Its really quite frustrating.

Quote:
Originally Posted by bckai View Post

Yeah it's happening to all of us with crossfire rigs.

thnx for the replies both of you. its good to know that its not my just gpu having this issue
biggrin.gif

+ rep
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Yep, I have that issue, too.

Any fixes in sight?
post #6 of 8
I would love to know if any fixes/caps are available for this!! Anyone would please kindly let me know if there is a fix out, I dont see anything. I get solid performance untill I open the world map. Then my FPS are pretty much cut in half.
Edit: Im playing 2560x1440 @ Ultra. Bumping the settings doesnt seem to help with this map bug.
Cube
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 6700k MSI Z170A GAMING 7 ASUS STRIX 1070 ASUS STRIX 1070 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
EVGA 32GB PC4 3000 SAMSUNG EVO 840 256GB 2 TB Hitachi 2 TB Hitachi 
Optical DriveCoolingOSMonitor
BDR R/W Corsair H115i WIN 10 PRO 27" DELL S2716DG 144HZ Gsync 
KeyboardPowerCaseAudio
Razer Black Widow Ultimate Corsair RM 850X Corsair Carbide AIR 540 YAMAHA R-S202 
AudioAudio
BIC F12 AMERICA 12" DAYTON B652 AIR 
  hide details  
Reply
Cube
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 6700k MSI Z170A GAMING 7 ASUS STRIX 1070 ASUS STRIX 1070 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
EVGA 32GB PC4 3000 SAMSUNG EVO 840 256GB 2 TB Hitachi 2 TB Hitachi 
Optical DriveCoolingOSMonitor
BDR R/W Corsair H115i WIN 10 PRO 27" DELL S2716DG 144HZ Gsync 
KeyboardPowerCaseAudio
Razer Black Widow Ultimate Corsair RM 850X Corsair Carbide AIR 540 YAMAHA R-S202 
AudioAudio
BIC F12 AMERICA 12" DAYTON B652 AIR 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by wraith676 View Post

Hi mate, i am running Crossfired 6870's and i can confirm this is an issue for me too. Its really quite frustrating.
agreed
zen dream
(14 items)
 
the old nag
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Zen 1700 Asrock B350 Pro4 MSI RX 480 4GB Crucial Ballistix DDR4 2400 2x4GB 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
*ntel 600p 256GB NVMe Thermalright TRUE Spirit 140 Direct Dell SE2717HX Filco Magestouch MX Brown Tenkeyless 
PowerCaseMouseMouse Pad
SeaSonic M12II 620W Antec 300 Logitech G400 Glorious PC Gaming Large 
AudioOther
Sennheiser HD598 CyberPower CP1500 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Phenom II x4 955 Asus M3N78 PRO 2GB Corsair XMS2-8500 DDR2 5-5-5-15 (2) OCZ 128GB SSD 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ 30 GB SSD Samsung 2TB WD Black 2TB  WD Green 2TB 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 x64 Dell P2414H Corsair CX430 v2 Fractal Design Define R5 
Other
Linksys EA6350 AC1200+  
  hide details  
Reply
zen dream
(14 items)
 
the old nag
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Zen 1700 Asrock B350 Pro4 MSI RX 480 4GB Crucial Ballistix DDR4 2400 2x4GB 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
*ntel 600p 256GB NVMe Thermalright TRUE Spirit 140 Direct Dell SE2717HX Filco Magestouch MX Brown Tenkeyless 
PowerCaseMouseMouse Pad
SeaSonic M12II 620W Antec 300 Logitech G400 Glorious PC Gaming Large 
AudioOther
Sennheiser HD598 CyberPower CP1500 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Phenom II x4 955 Asus M3N78 PRO 2GB Corsair XMS2-8500 DDR2 5-5-5-15 (2) OCZ 128GB SSD 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ 30 GB SSD Samsung 2TB WD Black 2TB  WD Green 2TB 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 x64 Dell P2414H Corsair CX430 v2 Fractal Design Define R5 
Other
Linksys EA6350 AC1200+  
  hide details  
Reply
post #8 of 8
I believe I read this solution in another post here but here goes:

Try setting your crossfire mode to "AFR Friendly" and save the profile for GW2. It stops the drop in fps but has some flickering portraits. Fair tradeoff for I think.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI crossfire issue with guild wars 2 Map bug