Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › NO sound at all.... Not from Realtek not from my STX.....
New Posts  All Forums:Forum Nav:

NO sound at all.... Not from Realtek not from my STX.....

post #1 of 5
Thread Starter 
Well, I swapped out my WC kit and somehow the sound is dead. At first, my STX isnt detected, dunno why, aite... changed to Realtek, isnt working... uninstalled STX drivers, but left it in the case, updated Realtek drivers, swapped between headphones and speakers, swapped between something called Apowersoft and Realtek, no sound. No sound in system sounds No sound from iTunes.... frown.gif

Anyone thinks that a USB DAC will solve this?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Did you check the bios to see if the on board audio is enabled ?
Strange about the sound card though , can you check it in another PC. ?
SoulStorm Brew
(11 items)
 
El Niño
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8 7600 GA-F2A88XN-WIFI Gigabyte windforce gtx 750 ti 2 x 4g GSkill Ripjaws 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 128g + 2.5 " Toshiba 1T  Modded stock FX cooler lapped + 92mm Tacens Aur... Sony Bravia 46" 
PowerCaseMouse
420w Tacens radix IV  Silverstone grandia Loves to be touched  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 5350 ASUS AM1I-A itx HD 8400 2 x 2gig Crucial ballistix tactical 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 64g + Toshiba 750g 2.5  stock + 120mm Skythe slipstream 32" LG 
KeyboardPowerCase
Tacens Levis  60w brick Akasa Crypto mini ITX 
  hide details  
Reply
SoulStorm Brew
(11 items)
 
El Niño
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8 7600 GA-F2A88XN-WIFI Gigabyte windforce gtx 750 ti 2 x 4g GSkill Ripjaws 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 128g + 2.5 " Toshiba 1T  Modded stock FX cooler lapped + 92mm Tacens Aur... Sony Bravia 46" 
PowerCaseMouse
420w Tacens radix IV  Silverstone grandia Loves to be touched  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 5350 ASUS AM1I-A itx HD 8400 2 x 2gig Crucial ballistix tactical 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 64g + Toshiba 750g 2.5  stock + 120mm Skythe slipstream 32" LG 
KeyboardPowerCase
Tacens Levis  60w brick Akasa Crypto mini ITX 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
I did enable and disable and set to auto already. But the fact is that the STX isnt detected at all, cos when I try to reinstall the STX drivers, they say that they cannot detect it. No clue though.

Though, do you know if a USB DAC will be able to solve the problems? Really fed up with PCI detection problems tbh. Considering that the system bypasses the entire thing and goes through USB, shouldnt it be fine?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Though, do you know if a USB DAC will be able to solve the problems? Really fed up with PCI detection problems tbh. Considering that the system bypasses the entire thing and goes through USB, shouldnt it be fine?

It should , that is unless it´s just something silly like a con fig setting not checked somewhere.
I can understand your frustrations but I would exhaust every possibility before I threw more cash at it. do you have another slot to try that card ?
If not try a couple things , shut down, remove the card and reboot (maybe even in safe mode using driversweeper uninstall the xonar and Realtek drivers), shut down again and reinsert your card fire up and see if you have any luck detecting it.
Maybe reinstall MB drivers
Saying that, it´s strange that your on board does´nt work either. You didn´t get any water on the MB I take it ?
SoulStorm Brew
(11 items)
 
El Niño
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8 7600 GA-F2A88XN-WIFI Gigabyte windforce gtx 750 ti 2 x 4g GSkill Ripjaws 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 128g + 2.5 " Toshiba 1T  Modded stock FX cooler lapped + 92mm Tacens Aur... Sony Bravia 46" 
PowerCaseMouse
420w Tacens radix IV  Silverstone grandia Loves to be touched  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 5350 ASUS AM1I-A itx HD 8400 2 x 2gig Crucial ballistix tactical 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 64g + Toshiba 750g 2.5  stock + 120mm Skythe slipstream 32" LG 
KeyboardPowerCase
Tacens Levis  60w brick Akasa Crypto mini ITX 
  hide details  
Reply
SoulStorm Brew
(11 items)
 
El Niño
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8 7600 GA-F2A88XN-WIFI Gigabyte windforce gtx 750 ti 2 x 4g GSkill Ripjaws 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 128g + 2.5 " Toshiba 1T  Modded stock FX cooler lapped + 92mm Tacens Aur... Sony Bravia 46" 
PowerCaseMouse
420w Tacens radix IV  Silverstone grandia Loves to be touched  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 5350 ASUS AM1I-A itx HD 8400 2 x 2gig Crucial ballistix tactical 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sammy 830 64g + Toshiba 750g 2.5  stock + 120mm Skythe slipstream 32" LG 
KeyboardPowerCase
Tacens Levis  60w brick Akasa Crypto mini ITX 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Well, if I did get water on my MB, my PC would be up in flames by now LOL.

And yes, I did switch PCI-e lanes for the sound card, but I am pretty sure the Realtek shouldnt be affected by that.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6500 @ stock MSI H110i Pro AC Asus GTX 1070 Gaming Strix OC 16Gb DDR4 Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1Tb Hitachi 5400RPM 2.5" HDD Intel 540s 240Gb SSD Noctua L9i Windows 10 Home Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
PX2370 Filco Ninja Brown Switches Silverstone 500W SFX-L Gold Silverstone RVZ02 (Non-Windowed) 
MouseAudio
Razer DeathAdder Chroma Bose Companion II 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › NO sound at all.... Not from Realtek not from my STX.....