Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower - Page 154

post #1531 of 3634
Quote:
Originally Posted by blkdoutgsxr View Post

Is it the Vdroop control? If I change this setting at all I get BSOD on boot. Trying to get a stable OC to see if my chip is any good:/ Right now I'm at 4.6 with Vcore set too 1.375, it runs at 1.352 though. Max temperatures at 64 on Prime.

you have 4.6 at 1.375 with the Hybrid Power setting at 100%? If you aren't sure what it does open up Click2Bios and mouse over things. to the right, it will tell you what each thing does. i'm pretty sure that the first option in Hybrid Digital Power is the LLC option its CPU Core Vdroop Offset Control. Careful about your voltage. I think that once you figure out how change the Vdroop and get 100% you'll be able to turn the voltage down, I'm running same chip and can get to 4.6 with only 1.25.

Could someone tell me if they have this configuration and are experiencing problems...16gigs of 1866 RAM, 2 gtx670, and a sound card. I've been experiencing a lot of BSODS lately and I really can't figure out wha the issue could be
Edited by Blatsz32 - 1/9/13 at 12:06am
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #1532 of 3634
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

you have 4.6 at 1.375 with the Hybrid Power setting at 100%? If you aren't sure what it does open up Click2Bios and mouse over things. to the right, it will tell you what each thing does. i'm pretty sure that the first option in Hybrid Digital Power is the LLC option its CPU Core Vdroop Offset Control. Careful about your voltage. I think that once you figure out how change the Vdroop and get 100% you'll be able to turn the voltage down, I'm running same chip and can get to 4.6 with only 1.25.

Yea I'm starting to think this chip might not be the best... If I lower the vcore my Prime just shuts off after 2 hours. It seems that programs are pretty unstable regarding that, HWmonitor and CPUZ just will crash for no reason when cpuload is 100%.
post #1533 of 3634
might not be the chip, it might be your memory. Y ar you clocking your chip so high for anyway. Are you just clocking for bench or 24/7 use?
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #1534 of 3634
Quote:
Originally Posted by Blatsz32 View Post

might not be the chip, it might be your memory. Y ar you clocking your chip so high for anyway. Are you just clocking for bench or 24/7 use?

Just got the chip, I will be ok with a 4.5 overclock. I might try switching out the memory, I have a couple sets of the same memory I could check out. Recently changed memory because I wanted it black to match the board lol
post #1535 of 3634
Just got my mpower a few days ago.

I'm wondering does my hybrid digital power settings look correct? Also, My temps seem a little high. I'm using a h100i max temp is around 76C ( Prime95 @ 30mins) with 4.5GHZ 1.205V, PLL 1.7V, and my idle is around 32C-40C... Does my temps seem normal?




Edited by FeelKun - 1/9/13 at 2:56am
Meow`
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k MSI Mpower z77  EVGA 1080 SC G Skill 16GB 1866mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 PRO 256 4TB HGST 1TB WD Blue 1TB WD Black 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2TB WD Portable XSPC RX240 Kit Windows 7 x64 Ultimate u2713hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 Brown keys EVGA 850 G2 Haf X G303 
Mouse PadAudioAudio
Zowie GS-R Fiio e10k Sennheiser 600 
  hide details  
Reply
Meow`
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k MSI Mpower z77  EVGA 1080 SC G Skill 16GB 1866mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 PRO 256 4TB HGST 1TB WD Blue 1TB WD Black 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2TB WD Portable XSPC RX240 Kit Windows 7 x64 Ultimate u2713hm 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 Brown keys EVGA 850 G2 Haf X G303 
Mouse PadAudioAudio
Zowie GS-R Fiio e10k Sennheiser 600 
  hide details  
Reply
post #1536 of 3634
Quote:
Originally Posted by Resme View Post

Just got my mpower a few days ago.
I'm wondering does my hybrid digital power settings look correct? Also, My temps seem a little high. I'm using a h100i max temp is around 76C ( Prime95 @ 30mins) with 4.5GHZ 1.205V, PLL 1.7V, and my idle is around 32C-40C... Does my temps seem normal?


I never touch the CPU cpu core expander
I leave at its default. that is over current protection

CPU Core switching ...............Auto or 1.5x should do

Prime version newest?
Edited by Tyreman - 1/9/13 at 10:06am
post #1537 of 3634
I have the 3770k with 1.185v @ 4.5 and see about the same with my h100 and the two stock fans, about 82c with two silent fans running
post #1538 of 3634
Okay, I tried some overclocking yesterday and early today. Either I have a fail chip (quite possible) or I'm doing something wrong.

I can do 4.5GHz at like 1.3 to 1.325V in CPU-z but 4.6GHz still gives errors while folding or running 50 runs of Linx and 4.7 is just impossible it seems...

Any advice on other settings?

Also bsods always seem to give me 0x0f4 or 0x03b stop codes...
post #1539 of 3634
Quote:
Originally Posted by TheBlademaster01 View Post

Okay, I tried some overclocking yesterday and early today. Either I have a fail chip (quite possible) or I'm doing something wrong.
I can do 4.5GHz at like 1.3 to 1.325V in CPU-z but 4.6GHz still gives errors while folding or running 50 runs of Linx and 4.7 is just impossible it seems...
Any advice on other settings?
Also bsods always seem to give me 0x0f4 or 0x03b stop codes...

Why would that be a "fail" chip? It does seem to be taking higher than typical voltage to get you to 4.5ghz (I'm running 4.5 @1.245v) but you still cant complain about the results. Only things I changed were the CPU vcore and vdroop of 100% (drops to 1.232v under load). At 1.245v, my CPU hits 82c (cores 1 and 2). Havent run a 12h Prime test but it games all day long like this which is all I ask of it. Just noticed I forgot to drop the bus back to 100mhz after the BIOS update but working fine regardless so I'll leave it there I guess...

Inferior FTW!
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700@3.9ghz Asus Crosshair VI Hero Founder's GTX 1070 200/800 G.skill TridentZ RGB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 960 Evo Centon 120gb EK-FB Monoblock XSPC RX360 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RX240 (White) EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate 
CoolingCoolingCoolingOS
EK Double Bay PWM D5 MX Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung C32F391 Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Epic Razer Vespula Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
Inferior FTW!
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700@3.9ghz Asus Crosshair VI Hero Founder's GTX 1070 200/800 G.skill TridentZ RGB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 960 Evo Centon 120gb EK-FB Monoblock XSPC RX360 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RX240 (White) EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate 
CoolingCoolingCoolingOS
EK Double Bay PWM D5 MX Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung C32F391 Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Epic Razer Vespula Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #1540 of 3634
Well correct me if I'm wrong but I don't encounter a lot of 3770K that can't even get to 4.6GHz. Temps are not really the issue here. Even at 1.46V it fails 50 runs of linpack...
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower