Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower - Page 220

post #2191 of 3633
mpower recent install
cpu - oc to 4.5ghz and stable
ram - unable to get more oc bg bang control center it is running at ddr3-1333(667mhz), xmp profile is at 2133 option
2400 option it is unable to boot any tips here is my ram specs have to stick with 2133 profile, but then do not see oc anywhere near that..
any tips would be appreciated..
16gig ram of this tuff the profiles are indiacted here which appear to match to oc genie xmp profiles.. it's just I can't get it out of the first one by the looks of things via oc genie bios settings....

1. JEDEC: DDR3-1333 CL9-9-9 @1.5V
2. XMP Profile #1: D3-2400 CL11-13-13 @1.65V
3. XMP Profile #2: D3-2133 CL11-12-11 @1.6V

http://www.kingston.com/datasheets/KHX24C11T3K2_8X.pdf


bios settings..



Edited by zorkmon - 2/26/13 at 11:54pm
post #2192 of 3633
Does any one tried to set up a raid array on it?
I have some problems during Win8 instalation. It asked me to give drivers to it. Where i can take them?
post #2193 of 3633
I update the bios from 17.5 to 17.7 and everything went well. I had no time to do overclock yet but I will tomorrow!

Keep you to date with news, pros and cons!

Update:

I got the CPU to 4423MHz with the vdroop on auto an set the multi to each core an raised the power target.

The first thing which differs is the CPU volts in loade , The volts dropped from 1.280v with the old bios 17.5 to 1.264v on this bios.
The temp is the same around 51-52 degrees, the surprise was consumption in idle with the old bios was around 105W and with this bios was around 94W, in loade I did not seen changes.The profile save option now works!

The performance is good i got in Cinebench from 6.92 to 7.18 with the same clock speed.

About it for now!
Edited by ShadyGaby - 2/27/13 at 10:18am
post #2194 of 3633
Quote:
Originally Posted by big_buka View Post

Does any one tried to set up a raid array on it?
I have some problems during Win8 instalation. It asked me to give drivers to it. Where i can take them?

You can download them on the MSI website.
Clevo P770ZM-G
(9 items)
 
Lime
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790K Clevo P770ZM-G Motherboard Nvidia GTX 980M G-Sync 16GB (2x8GB) DDR3 1866 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Crucial MX200 500GB Crucial M500 960GB Windows 8.1 Pro 17" 1920x1080 75Hz G-Sync 
Power
330W PSU 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7 4785T Gigabyte Sniper.M5 32GB Kingston 1866MHz (4x8GB) 128GB Crucial M4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
256GB Cruical M4 x 4 Toshiba 5TB x 6 Cryorig R1 Ultimate Windows Server 2012 R2 
PowerCase
400W Seasonic Platinum Fanless Fractal Design R5 Black 
  hide details  
Reply
Clevo P770ZM-G
(9 items)
 
Lime
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790K Clevo P770ZM-G Motherboard Nvidia GTX 980M G-Sync 16GB (2x8GB) DDR3 1866 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Crucial MX200 500GB Crucial M500 960GB Windows 8.1 Pro 17" 1920x1080 75Hz G-Sync 
Power
330W PSU 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7 4785T Gigabyte Sniper.M5 32GB Kingston 1866MHz (4x8GB) 128GB Crucial M4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
256GB Cruical M4 x 4 Toshiba 5TB x 6 Cryorig R1 Ultimate Windows Server 2012 R2 
PowerCase
400W Seasonic Platinum Fanless Fractal Design R5 Black 
  hide details  
Reply
post #2195 of 3633
hi guys I take it i should be ok to add another Asus Matrix platinum 3 slot card to this board without causing to much of a heat probelm

Cheers
post #2196 of 3633
Quote:
Originally Posted by delpy8 View Post

hi guys I take it i should be ok to add another Asus Matrix platinum 3 slot card to this board without causing to much of a heat probelm

Cheers

As long as there is clearance between these two cards, why not? Just make you you have good airflow in the case, likewise.
My First Build
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k MSI Z77 MPower Sapphire HD 7850 OC 2GB Samsung Green DDR3 1600MHZ 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel SSD 330 series 120GB Western Digital Blue 1TB Sony OEM DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO with Push/Pull Conf... 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Corsair HX850 +80Silver Cooler Master CM690 II Advanced (USB 3.0) 
  hide details  
Reply
My First Build
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k MSI Z77 MPower Sapphire HD 7850 OC 2GB Samsung Green DDR3 1600MHZ 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel SSD 330 series 120GB Western Digital Blue 1TB Sony OEM DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO with Push/Pull Conf... 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Corsair HX850 +80Silver Cooler Master CM690 II Advanced (USB 3.0) 
  hide details  
Reply
post #2197 of 3633
Quote:
Originally Posted by alextheguy View Post

As long as there is clearance between these two cards, why not? Just make you you have good airflow in the case, likewise.

Thanks for that Im using the corsair 600t and h100i for cpu so air flow should be ok

Cheers
post #2198 of 3633
Quote:
Originally Posted by zorkmon View Post

mpower recent install
cpu - oc to 4.5ghz and stable
ram - unable to get more oc bg bang control center it is running at ddr3-1333(667mhz), xmp profile is at 2133 option
2400 option it is unable to boot any tips here is my ram specs have to stick with 2133 profile, but then do not see oc anywhere near that..
any tips would be appreciated..
16gig ram of this tuff the profiles are indiacted here which appear to match to oc genie xmp profiles.. it's just I can't get it out of the first one by the looks of things via oc genie bios settings....

1. JEDEC: DDR3-1333 CL9-9-9 @1.5V
2. XMP Profile #1: D3-2400 CL11-13-13 @1.65V
3. XMP Profile #2: D3-2133 CL11-12-11 @1.6V

http://www.kingston.com/datasheets/KHX24C11T3K2_8X.pdf


bios settings..


16G RAM + 2400MHz RAM set up, I think needs more VTT/CPU IO maybe 1.21 - 1.25Volt and VCSA maybe 1.0 Volt or more. But some user only needs CPU IO max to 1.150 Volt just to get 2400MHz stable.
SkynetX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 4.5GHz 1.26V MSI X79 Bigbang Xpower II BIOS V2.8 Inno3D GTX980Ti Ichill Black Hybrid  Patriot Viper Extreme Division4 4x4G 1866MHz DDR3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda HDD 1TB SATA3 SAMSUNG Bluray Combo SH-B123L Cooler Master Hyper 212X Turbo Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
DELL U2713HMT Thermaltake Poseidon Z CoolerMaster Silent Pro M2 1000W Silver Acrylic Benchtable 
MouseMouse PadAudio
Razer Death Adder Blue 3.5G Razer Goliathus Extended [Control] Creative Inspire T3030 
  hide details  
Reply
SkynetX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 4.5GHz 1.26V MSI X79 Bigbang Xpower II BIOS V2.8 Inno3D GTX980Ti Ichill Black Hybrid  Patriot Viper Extreme Division4 4x4G 1866MHz DDR3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda HDD 1TB SATA3 SAMSUNG Bluray Combo SH-B123L Cooler Master Hyper 212X Turbo Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
DELL U2713HMT Thermaltake Poseidon Z CoolerMaster Silent Pro M2 1000W Silver Acrylic Benchtable 
MouseMouse PadAudio
Razer Death Adder Blue 3.5G Razer Goliathus Extended [Control] Creative Inspire T3030 
  hide details  
Reply
post #2199 of 3633
Quote:
Originally Posted by neoroy View Post

16G RAM + 2400MHz RAM set up, I think needs more VTT/CPU IO maybe 1.21 - 1.25Volt and VCSA maybe 1.0 Volt or more. But some user only needs CPU IO max to 1.150 Volt just to get 2400MHz stable.

Thanks for the tip.

After updating to latest bios, drivers etc. caused issues[bsods] after trying to reboot at 4.5ghz oc settings for some reason. so had to start all over again.after system bios reset.hehe.
was able to adjust cpu oc to 4.4 ghz stable,and ram to 2133mhz, had to ignore control center and rely on cpu-z readings.. it was throwing me off...
will see if system is stable for next 24hrs then try with 2400mhz thanks again..


also I'm trying to set the right oc for gpu - evga gtx 670 4g sc - any tips here would be muchly appreciated, ive tweaked with the evga precision x tool, but ended up some red screens of death so i'm not messing around with it anymore..until I know what i am doing..






Edited by zorkmon - 2/28/13 at 12:33pm
post #2200 of 3633
Quote:
Originally Posted by zorkmon View Post

Thanks for the tip.

After updating to latest bios, drivers etc. caused issues[bsods] after trying to reboot at 4.5ghz oc settings for some reason. so had to start all over again.after system bios reset.hehe.
was able to adjust cpu oc to 4.4 ghz stable,and ram to 2133mhz, had to ignore control center and rely on cpu-z readings.. it was throwing me off...
will see if system is stable for next 24hrs then try with 2400mhz thanks again..


also I'm trying to set the right oc for gpu - evga gtx 670 4g sc - any tips here would be muchly appreciated, ive tweaked with the evga precision x tool, but ended up some red screens of death so i'm not messing around with it anymore..until I know what i am doing..






EVGA gtx 670 4g sc - followed these instructions settings, funny video and all seems good thus far..
http://www.youtube.com/watch?v=eYDqRDDm0yw
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower