Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower - Page 247

post #2461 of 3633
Quote:
Originally Posted by mike.dp.05 View Post

How do go with 24/7 OCs with no offset voltage for idle times or low loads?

I used a GB z77 ud3h to compare the differences between fixed & offset. At 4.8Ghz 1.35V (load) using offset where it idled at 1.6Ghz & 0.9V the cpu was a few degrees cooler at idle & used 40 watts more power than fixed speed & voltage, under load temps & voltages were the same as fixed.
So the difference between fixed & offset is less than 50 watts in the idle state, bit of power savings if the rig stays in idle a lot, nothing major.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #2462 of 3633
Quote:
Originally Posted by Tmuinga View Post

Hi

Did you get solution for the error Code 62 problem?

I am not using a discrete GPU. The machine stops booting at code 62 and displays nothing on the screen via HDMI. THe USB 3.0 ports do not get power.

I have tried removing the battery, clearing CMOS, booting without RAM (no beeps) and switching BIOS, they all end up at 62.

Anyone faced this problem before?

I'm having the same problem as you. Was functioning normally, but today I turn and crashed into the code 62. Use the igp of 3770k and not have dedicated graphics card.

Now my computer does not start, does not show image, and error 62. I do not know what to do. I've tried all the procedures that you described above.

Can anyone help me?
post #2463 of 3633
Quote:
Originally Posted by tinuz97 View Post

Did someone test the new E7751IMS.H82 Beta bios?

No not yet
I may wait till its completed and final.
post #2464 of 3633
Quote:
Originally Posted by FtW 420 View Post

I used a GB z77 ud3h to compare the differences between fixed & offset. At 4.8Ghz 1.35V (load) using offset where it idled at 1.6Ghz & 0.9V the cpu was a few degrees cooler at idle & used 40 watts more power than fixed speed & voltage, under load temps & voltages were the same as fixed.
So the difference between fixed & offset is less than 50 watts in the idle state, bit of power savings if the rig stays in idle a lot, nothing major.
You mean most of the owners here oc their mpower to fixed speed and voltage?
post #2465 of 3633
I do. While offset doesn't hurt it isn't that much of a difference, with fixed voltage it still doesn't pull power all the time when unloaded.

I can get more power savings by turning off the lamp at my desk while the rig is idling.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #2466 of 3633
Quote:
Originally Posted by FtW 420 View Post

I do. While offset doesn't hurt it isn't that much of a difference, with fixed voltage it still doesn't pull power all the time when unloaded.

I can get more power savings by turning off the lamp at my desk while the rig is idling.
I understood that the power consumption is just not enough to justify the offset voltage. But how about the wear and tear placed on the cpu for 24/7 on a high volatage?
post #2467 of 3633
There isn't much extra wear & tear, the voltage stays higher when fixed but when idling it isn't pulling current like it does under load. The higher voltage does mean a bit more power consumed when at idle, but not enough to really speed up degradation.
Instead of the chip living 10 years it might be 9 or 9 1/.2. I can only guess at the numbers, depends how much time the rig spends idling over it's life, temps, etc... Fixed will degrade slightly faster but not significantly enough to really worry about.
.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #2468 of 3633
you guys with the 62 error code have reset CMOS and still nothing?
the only thing I can suggest is maybe post in the MSI forums and see if anyone there may have an answer for you.

So..I watched my boot codes as my comp was starting and 62 came up..what i am gathering is that it has to do with the way the computer checks the components. 62 was the last number that showed up before A2 came up and the system was able to boot into windows. i am not sure what order a mobo checks component stability but I suggest you check each thinkg one by one..pull out memory, check HDD conections (SATA cables), and last but not least check to see if your CPU is correctly seated.
I am leaning toward a harddrive or SATA connection issue due to 62 being the last post code before boot..I also read that it could mean a DMA issue (http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access) i googled "post code 62" and a site explaining post codes for AMI bios came up.
http://www.bioscentral.com/postcodes/amibios.htm


Hopefully it answers some questions...now resolving the issue is something else.
http://forum-en.msi.com/index.php?topic=163630.0
http://www.tomshardware.com/forum/327841-30-debug-video-bios
Edited by Blatsz32 - 4/2/13 at 11:03pm
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
Intel Sys
(17 items)
 
My Sniper
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570k MSI MPower EVGA 670 FTW Patriot Extreme Performance Enhanced Latency Ki... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Agility 120g LG BlueRay burner Apogee HD/DangerDen RAD res, 2x Swiftech rads, ... W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
2x LG 32' SteelSeries Merc Gaming Board OCZ 850watt CM Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Naga Razer Vesputa Pioneer Amp NZXT Hue 
Other
Syth Kaze Master Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 990fxa UD-7 Asus GTX570/ sli Corsair Vengence  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility3  WD Caviar Black x2 WD Caviar Green LG Blue-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100 W7 64 32" LG and 32" Vizio Merc z-board 
PowerCaseMouse
Ultra 1000w CM Sniper Razor Naga 
  hide details  
Reply
post #2469 of 3633
What is this error 62? Does a lot of owners experience this? I was about to order mine but thought twice when i saw the posts about error 62 and the chance that a board can be bricked.
post #2470 of 3633

as for the 62 post code... have you tried using a GPU yet.. or still trying to boot on IGPu?

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower