Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower - Page 264

post #2631 of 3634
I used the processor at 4.6GHz and a few days I did not notice any difference in performance, especially in games, and video encording, so I returned to 4.4GHz which have a lower voltage and temperature 12 degrees lower.

Any suggestion on my current settings for 4.4GHz for more performance?

Here are the settings:








I was thinking the digital compensation level or CPU, Core OCP expander, to increasing them!

With this settings, I have the perfect stability in any application, and decent temperatures:



PS: This settings are the best for I5 2500k or I7 2600k to start the overclock
Edited by ShadyGaby - 4/30/13 at 1:25pm
post #2632 of 3634
Warning: Spoiler! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by ShadyGaby View Post

I used the processor at 4.6GHz and a few days I did not notice any difference in performance, especially in games, and video encording, so I returned to 4.4GHz which have a lower voltage and temperature 12 degrees lower.

Any suggestion on my current settings for 4.4GHz for more performance?

Here are the settings:








I was thinking the digital compensation level or CPU, Core OCP expander, to increasing them!

With this settings, I have the perfect stability in any application, and decent temperatures:



PS: This settings are the best for I5 2500k or I7 2600k to start the overclock

try to set your cpu core vdroop ofsett to 100%
and the digital compensation level to high

i use the same setings @ 4.4
post #2633 of 3634
With more vdroop i have more voltaje than is needed for stability so i keep it on auto! I will try digital compensation level on High and report back !
post #2634 of 3634
This is really weird, the blue LED in the CMos reset button stopped lighting up, Has anyone had the same issue?
Edited by mfranco702 - 5/1/13 at 12:28am
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel® Core™ i7-5960X @ 4.5 GHz Asus Rampage V Extreme Asus GTX 1080 Strix Asus GTX 1080 Strix 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Dominator Platinum 3000 DDR4 Samsung 950 Pro NVM Express Seagate Barracuda XT 3TB 6.0Gb/s Intel 750 Series 1.2 Tb PCIE SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Loop EKWB  Windows 10 Home ASUS PB287Q UHD 4K Razer Black Widow Chroma 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200i  Thermaltake Core W100 Razer Deathadder Chroma Corsair MM200 
AudioOther
Logitech Z323 2.1 Sound System Headphones Razer Kraken Pro White 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel® Core™ i7-5960X @ 4.5 GHz Asus Rampage V Extreme Asus GTX 1080 Strix Asus GTX 1080 Strix 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Dominator Platinum 3000 DDR4 Samsung 950 Pro NVM Express Seagate Barracuda XT 3TB 6.0Gb/s Intel 750 Series 1.2 Tb PCIE SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Loop EKWB  Windows 10 Home ASUS PB287Q UHD 4K Razer Black Widow Chroma 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200i  Thermaltake Core W100 Razer Deathadder Chroma Corsair MM200 
AudioOther
Logitech Z323 2.1 Sound System Headphones Razer Kraken Pro White 
  hide details  
Reply
post #2635 of 3634
.................................................................................................
Edited by berseventysix - 5/1/13 at 1:07am
post #2636 of 3634
Quote:
Originally Posted by mfranco702 View Post

This is really weird, the blue LED in the CMos reset button stopped lighting up, Has anyone had the same issue?

If you have the motherboard led of is normal to be off the Clear CMOS Led!

At least to me it off and lights on the motherboard are Off smile.gif
post #2637 of 3634
Quote:
Originally Posted by ShadyGaby View Post

If you have the motherboard led of is normal to be off the Clear CMOS Led!

At least to me it off and lights on the motherboard are Off smile.gif

I quite didnt get that ShadyGaby, redface.gif What Im trying to say is that before the CMos LED used to be on all the time, even when the computer was off, but now is completely off and that includes when the computer is powered on and off, it just stopped ligting up, the rest of the LEDs in the mothrboard are on, like they should be, just that particular CMos LED is off confused.gif
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel® Core™ i7-5960X @ 4.5 GHz Asus Rampage V Extreme Asus GTX 1080 Strix Asus GTX 1080 Strix 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Dominator Platinum 3000 DDR4 Samsung 950 Pro NVM Express Seagate Barracuda XT 3TB 6.0Gb/s Intel 750 Series 1.2 Tb PCIE SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Loop EKWB  Windows 10 Home ASUS PB287Q UHD 4K Razer Black Widow Chroma 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200i  Thermaltake Core W100 Razer Deathadder Chroma Corsair MM200 
AudioOther
Logitech Z323 2.1 Sound System Headphones Razer Kraken Pro White 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel® Core™ i7-5960X @ 4.5 GHz Asus Rampage V Extreme Asus GTX 1080 Strix Asus GTX 1080 Strix 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Dominator Platinum 3000 DDR4 Samsung 950 Pro NVM Express Seagate Barracuda XT 3TB 6.0Gb/s Intel 750 Series 1.2 Tb PCIE SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Loop EKWB  Windows 10 Home ASUS PB287Q UHD 4K Razer Black Widow Chroma 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200i  Thermaltake Core W100 Razer Deathadder Chroma Corsair MM200 
AudioOther
Logitech Z323 2.1 Sound System Headphones Razer Kraken Pro White 
  hide details  
Reply
post #2638 of 3634
if you take the power out, and let the capacitors discharge and plug the power back in the pc it turns on? (without starting the pc)

If does not light it is possible that the LED burned.
Edited by ShadyGaby - 5/1/13 at 2:35am
post #2639 of 3634
Quote:
Originally Posted by Tremulant View Post

I have a sound blaster X-Fi card with SLI cards...you can look at the pictures in my profile. Sound Card fits just fine in the top slot with no issues.

Thanks for the help. I ended up putting it in one of the lower slots since my Front Panel connector was down there and I was too lazy to reroute the cable. I'm really liking the upgrade; cheap and definitely clearer sound than the onboard audio. +REP
Mine
(15 items)
 
HTPC
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k 4.6GHz @ 1.20v MSI Z97M Gaming MSI GTX 1080 Founder's Edition 16GB Corsair Vengeance DDR3 2133MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 EVO 500GB SSD WD Caviar Blue 1TB HD Corsair H100i v2 Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Qnix QX2710 Evolution II 2560x1440 96Hz Acer Predator XB270HU Logitech G710+ Coolermaster Silent Pro M 850W 
CaseMouseAudio
Corsair Carbide Air 240 Logitech G600 MMO Logitech G230 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium G3258 MSI Z97m Gaming EVGA GTX 750ti Kingston HyperX Fury 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk 64GB SSD Corsair Force GT 90GB Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 8 Pro 
PowerCase
Seasonic G-Seris 650W Coolermaster N200 
  hide details  
Reply
Mine
(15 items)
 
HTPC
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k 4.6GHz @ 1.20v MSI Z97M Gaming MSI GTX 1080 Founder's Edition 16GB Corsair Vengeance DDR3 2133MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 EVO 500GB SSD WD Caviar Blue 1TB HD Corsair H100i v2 Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Qnix QX2710 Evolution II 2560x1440 96Hz Acer Predator XB270HU Logitech G710+ Coolermaster Silent Pro M 850W 
CaseMouseAudio
Corsair Carbide Air 240 Logitech G600 MMO Logitech G230 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium G3258 MSI Z97m Gaming EVGA GTX 750ti Kingston HyperX Fury 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk 64GB SSD Corsair Force GT 90GB Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 8 Pro 
PowerCase
Seasonic G-Seris 650W Coolermaster N200 
  hide details  
Reply
post #2640 of 3634
Quote:
Originally Posted by rony07 View Post

Thanks for the help. I ended up putting it in one of the lower slots since my Front Panel connector was down there and I was too lazy to reroute the cable. I'm really liking the upgrade; cheap and definitely clearer sound than the onboard audio. +REP

Anytime! My card is a 1x PCI-E card so I had it on the bottom before I got the second card. I got that X-Fi card at Frys (an electronic store here in southern california) it was normally $100 but with sale/Mail in rebate I got it for $40....haven't looked back since! smile.gif
Anck-Su-Namun
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3770K MSI MPower Z77 Galaxy GTX 680 Zotac GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill Samsung 840 Pro Samsung SpinPoint F3 Asus  
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 7 Ulitmate X64 Samsung 305T+ Microsoft Natural ergonomic 3000 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850w Gold Cooler Master Haf X Razer Naga Razer Vespula 
Audio
Creative Sound Blaster X-fi Fatal1ty 
  hide details  
Reply
Anck-Su-Namun
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3770K MSI MPower Z77 Galaxy GTX 680 Zotac GTX 680 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill Samsung 840 Pro Samsung SpinPoint F3 Asus  
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 7 Ulitmate X64 Samsung 305T+ Microsoft Natural ergonomic 3000 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850w Gold Cooler Master Haf X Razer Naga Razer Vespula 
Audio
Creative Sound Blaster X-fi Fatal1ty 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower