Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower - Page 94

post #931 of 3634
I had the same problem and I instald this http://download.asrock.com/drivers/All/Others/LucidVirtu_Win7-64_Win8-64(v2.1.220_64Bit).zip form Asrock site but is perfect for MSI MPower to!
post #932 of 3634
Reinstalled windows and the motherboard began reading temps like it should! Yay!

Not... now another problem. Install all windows updates and when it reboots my monitor shuts off and nothing happens. Bios works fine, screen is on and goes to windows boot screen, as soon as it goes off boot screen monitor shuts off and computer does nothing. I can't win.

This is a windows issue. It happened before which caused me to do my reinstall. Just did a system restore and its back up but why would an update kill my display.
Edited by ride1226 - 11/22/12 at 11:49am
post #933 of 3634
Pres f8 after the bios and select enable vga mode, the video drivers are the problem!
post #934 of 3634
Did you guys have this happen with the new update as well?
post #935 of 3634
Quote:
Originally Posted by ride1226 View Post

Did you guys have this happen with the new update as well?

NO
also in power options make sure unless you want it to that the computer doesn't go into sleep mode
mine did one time after 30 min approx i forget exactly.
post #936 of 3634
My system is running stable, I have no issues whatsoever. Should I update the BIOS version to 17.5?
post #937 of 3634
Quote:
Originally Posted by Sevada88 View Post

My system is running stable, I have no issues whatsoever. Should I update the BIOS version to 17.5?

I always go with a newer bios(unless its a proven issue causer) but that is me
I don't want a crippled board
Its really personal issue.
Just make sure nothing goes South!
Edited by Tyreman - 11/23/12 at 4:36am
post #938 of 3634
I usually don't update the bios if everything works, if it isn't broke, I don't try to fix it.

One strange issue I'm having is making a gt210 work in the mpower. Tried 2 different 210s, in both pci-e slots, pci-e 3.0 auto & disabled, 8 different drivers from 169.21 to the newest. Drivers install fine, pc gets to desktop fine, but in device manager the card cannot be enabled. The same cards work fine in other boards, & on the mpower both older & newer cards work, just not gt210 (which would be nice for the gt210 comp running right now).

I'm baffled...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #939 of 3634
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FtW 420 View Post

I usually don't update the bios if everything works, if it isn't broke, I don't try to fix it. Warning: Spoiler! (Click to show)
One strange issue I'm having is making a gt210 work in the mpower. Tried 2 different 210s, in both pci-e slots, pci-e 3.0 auto & disabled, 8 different drivers from 169.21 to the newest. Drivers install fine, pc gets to desktop fine, but in device manager the card cannot be enabled. The same cards work fine in other boards, & on the mpower both older & newer cards work, just not gt210 (which would be nice for the gt210 comp running right now).
I'm baffled...
Yes - if your board is working well do not flash the bios - this has been the common sense advice given out for ages. All the BIOS issues and trouble I have seen here have been user created, so my advice is do not mess with a good thing.

I also had no issues recovering a bad BIOS via DOS based flashing. If you are having issues recovering one please PM me, this is straightforward - but it is not for those who haven't tried M-Flash.
Review / Test Rig
(18 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel - 4670K ES, 4790K ES, 4790K AMD - A10 7800  Various MSI R9 290X Lightning 
RAMHard DriveCoolingCooling
DDR3/4 kits / modules  Mushkin Chronos 240 GB SATA 6.0 Gb-s 2.5-Inch S... Thermaltake Water 3.0 Extreme DICE / LN2 / cascade 
CoolingCoolingOSMonitor
Cooler Master TPC 812 Cooler Master Hyper 212 Evo Win7 Ultimate 64-bit HP ZR2740w 27" WQHD LED-backlit IPS Monitor wit... 
KeyboardPowerCaseMouse
MSI GK-601 mechanical / backlit Cooler Master V1200 Platinum Custom MSI Benchtable Lots of them - I have a problem! 
AudioOther
Fiio E17 Alpen DAC w/ Fiio E09K AMP & HiFiMAN ... Samson mic 
  hide details  
Reply
Review / Test Rig
(18 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel - 4670K ES, 4790K ES, 4790K AMD - A10 7800  Various MSI R9 290X Lightning 
RAMHard DriveCoolingCooling
DDR3/4 kits / modules  Mushkin Chronos 240 GB SATA 6.0 Gb-s 2.5-Inch S... Thermaltake Water 3.0 Extreme DICE / LN2 / cascade 
CoolingCoolingOSMonitor
Cooler Master TPC 812 Cooler Master Hyper 212 Evo Win7 Ultimate 64-bit HP ZR2740w 27" WQHD LED-backlit IPS Monitor wit... 
KeyboardPowerCaseMouse
MSI GK-601 mechanical / backlit Cooler Master V1200 Platinum Custom MSI Benchtable Lots of them - I have a problem! 
AudioOther
Fiio E17 Alpen DAC w/ Fiio E09K AMP & HiFiMAN ... Samson mic 
  hide details  
Reply
post #940 of 3634
Quote:
Originally Posted by Tyreman View Post

NO
also in power options make sure unless you want it to that the computer doesn't go into sleep mode
mine did one time after 30 min approx i forget exactly.

Its definitely not sleep mode because it happens immediately at startup. Instead of getting the windows login screen I get black screen and monitor shuts off. Nothing wakes it. Did a restore using recovery and its back working again. Installing all windows updates again and will see if it goes black again. Going go install my graphics driver by myself rather than letting windows update do it this time to see if that helps.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI Z77 Mpower owners club / All things MPower