Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Won't detect new graphics card
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Won't detect new graphics card

post #1 of 10
Thread Starter 
Hi!

Yesterday I bought myself a new graphics card: Radeon HD7870.
I've plugged it into my motherboard: MCP73VT-PM but the thing is that I don't receive any signal from it when I connect the vga cable into it, tried with hdmi cable aswell...
Also bought a new PSU 550V to make it match the requirements..

Can it be that the onboard vga graphics collides with the new card? If so... could anyone help me out? I've tried almost everything, spent the whole day trying to get it to work.

My BIOS settings doesnt support editing the onboard stuff.

Computer specs
OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 3967 Mb
Graphics Card:
Motherboard: Packard Bell BV, MCP73VT-PM
PSU: Deltaco PSU-423 500W



Thanks in advance smile.gif
Edited by nastyz - 9/16/12 at 9:55am
post #2 of 10
Hey there and welcome to OCN smile.gif

I see you're using an OEM board.

List out the rest of your specs since so we can hep you better.
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PunkX 1 View Post

Hey there and welcome to OCN smile.gif
I see you're using an OEM board.
List out the rest of your specs since so we can hep you better.

OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 3967 Mb
Graphics Card:
Motherboard: Packard Bell BV, MCP73VT-PM

Thank you! These are the rest of my specs smile.gif
post #4 of 10
Quote:
Originally Posted by nastyz View Post

OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Processor Count: 2
RAM: 3967 Mb
Graphics Card:
Motherboard: Packard Bell BV, MCP73VT-PM
Thank you! These are the rest of my specs smile.gif

What PSU are you using exactly?
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PunkX 1 View Post

What PSU are you using exactly?

Deltaco PSU-423 500W
post #6 of 10
Quote:
Originally Posted by nastyz View Post

Deltaco PSU-423 500W

I've never really heard of Delcato so I assume its a local unit.

The 7870 probably isn't booting up because of the probable inefficiency of that PSU. The card likely isn't getting enough power (assuming you remembered to plug in the PCIE power connectors)

Cheap local PSUs barely output half their rated wattage and even then, you're putting the rest of the system at risk. A quality PSU is THE most important part of your entire system.

And on a side that stock E5400 will probably bottleneck the crap out of that 7870 frown.gif
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PunkX 1 View Post

I've never really heard of Delcato so I assume its a local unit.
The 7870 probably isn't booting up because of the probable inefficiency of that PSU. The card likely isn't getting enough power (assuming you remembered to plug in the PCIE power connectors)
Cheap local PSUs barely output half their rated wattage and even then, you're putting the rest of the system at risk. A quality PSU is THE most important part of your entire system.
And on a side that stock E5400 will probably bottleneck the crap out of that 7870 frown.gif

The thing is that I bought this PSU today at the store..
And it sure was cheap. Shall I plug in both PCIE power connectors? Or just one?

I just want it to work if it bottlenecks it doesnt matter, I can just get a better one later.

Ty for giving me advices mate, really appreciate it
post #8 of 10
LOL It's a Delta Corp..


Do you have the 6pins plugged in?


^^Yes plug them in.
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by grunion View Post

LOL It's a Delta Corp..
Do you have the 6pins plugged in?
^^Yes plug them in.

Will try that and reboot it.
post #10 of 10
Quote:
Originally Posted by nastyz View Post

The thing is that I bought this PSU today at the store..
And it sure was cheap. Shall I plug in both PCIE power connectors? Or just one?
I just want it to work if it bottlenecks it doesnt matter, I can just get a better one later.
Ty for giving me advices mate, really appreciate it

Both connectors need to be plugged in.

I'd HIGHLY advice against using that PSU. These cheap units are a fire hazard when pushed beyond half the rated wattage.
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
Kukumonster
(13 items)
 
A pleasant surprise :)
Cooler Master USP 100 Black Edition
Value redefined.
Amd Athlon II X3 435
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2320 Intel DH67BL Sapphire R9 285 Corsair 8GB (4x2)  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston HyperX Fury 240GB  WD Blue 1TB Seagate Barracuda 500GB Noctua NH-C14S 
CoolingOSMonitorPower
Noctua NF-A140*2 Windows 10 Pro (TP) LG 22" 1080p  Seasonic G-550 F3 550W 
Case
Cooler Master USP100 Black Edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Won't detect new graphics card