Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion - Page 38

post #371 of 1118
Quote:
Originally Posted by alienware View Post

bought a new board...im encountering a small issue. After a fresh install of windows 7 ultimate, i installed the drivers for Ethernet (broadcom) from the CD that was provided....and even after the driver installation, windows does not detect any ethernet device. The device manager does not list any ethernet device either. Should i just RMA this board or is there a fix for this?



u can try the latest drivers from the webste ...there is no work around ,. pls also see if its enabled in the bios . if even after that its now showing then rma is the only choise ....

another one hits the dirt ..i guess
post #372 of 1118
Quote:
Originally Posted by coolhandluke41 View Post

hello Paclevkov and welcome to "mad house" called OCN thumb.gif,you provided pretty good info about your system ,but the most helpful is still missing ..called "Timing Configurator":
this should help ,also i'm pretty sure your RAM is Hynix based IC's (see if you have tRRSR 4 or 5=>try 5)
the 9-11-10-27 instead of 30 is fine


i still got that motherboard one of the best motherboard of Asrock i ever used ... but i heard everybody got different problems with oc formula ... i wanna know ur trying to run 16gb rams @2133mhz ...do one thing use one stick on all ram slots ... might be slot got issues ... so use one stick and than set the timings i hope that will identify ur problem ....
post #373 of 1118
Hi

@HITMAN "i still got that motherboard one of the best motherboard of Asrock i ever used ... but i heard everybody got different problems with oc formula ... i wanna know ur trying to run 16gb rams @2133mhz ...do one thing use one stick on all ram slots ... might be slot got issues ... so use one stick and than set the timings i hope that will identify ur problem ...."


I already try that method.. no luck. I also tryed with 2 dimms and 3 .. I scanned all the sticks with Memtest86+ and shows no errors.
The problem is that i spend to much money and the ram have XMP Profile 1.3 and i was thinking that this memory cannot be issue.

@coolhandluke41 "First thing you want to do is clear CMOS/load optimized defaults
-load one of Nick's profiles (this will set up fixed mode )
-choose XMP/set your primary timings just like on the stick (9-11-10-2T<=try 2T first )
-set your DRR voltage 1.65~1.67v (you can also try to lower voltage -some bords will give more than you ask for ,some as much as .07v ..it happen to me )
-set VCCSA 1.15~1.2v (you may need more ,this is important voltage setting especially when running 4x4 which is very hard on IMC
-set IMC voltage 1.1v
-choose 2133 frequency in bios and DRAM TIMING MODE properly
remember running all four DIMMS is strenuous on CPU and some won't play nice,try your luck with 8Gb first
"

(9-11-10...-2T) And what about the fourth number ? Should be 27 or 30 ? I actualy dont know wich one is better. Also i tryed this , i pushed the DRR voltage , i play with the others two settings , but everytime when i press F10(or just save and quit the BIOS) to save and quit .. the PC Freezes for around 2 sec. then it turns off! After 2 sec. starts and no screen , then it turns off again.After 2 sec. start again .. no scren ... and finaly shows up with default settings and ram shows 1333Mhz!
I will try exactly those settings that you are giving me. And im sure the pc will not boot, but this is the new chance anyway , so thanks for advice i will test the machine again smile.gif

p.p. Here is review that 16GB runs even 2400MHz but use different board..
Edited by Paclevkov - 12/28/12 at 11:05am
post #374 of 1118
it could be that the platniums as of now are not compatible with the oc formuila ...though i have not used any 2400mhz + rams but i think its best to post this on asrock forums to find out a specific reason
post #375 of 1118
Quote:
Originally Posted by Paclevkov View Post

Hi
@HITMAN "i still got that motherboard one of the best motherboard of Asrock i ever used ... but i heard everybody got different problems with oc formula ... i wanna know ur trying to run 16gb rams @2133mhz ...do one thing use one stick on all ram slots ... might be slot got issues ... so use one stick and than set the timings i hope that will identify ur problem ...."
I already try that method.. no luck. I also tryed with 2 dimms and 3 .. I scanned all the sticks with Memtest86+ and shows no errors.
The problem is that i spend to much money and the ram have XMP Profile 1.3 and i was thinking that this memory cannot be issue.
@coolhandluke41 "First thing you want to do is clear CMOS/load optimized defaults
-load one of Nick's profiles (this will set up fixed mode )
-choose XMP/set your primary timings just like on the stick (9-11-10-2T<=try 2T first )
-set your DRR voltage 1.65~1.67v (you can also try to lower voltage -some bords will give more than you ask for ,some as much as .07v ..it happen to me )
-set VCCSA 1.15~1.2v (you may need more ,this is important voltage setting especially when running 4x4 which is very hard on IMC
-set IMC voltage 1.1v
-choose 2133 frequency in bios and DRAM TIMING MODE properly
remember running all four DIMMS is strenuous on CPU and some won't play nice,try your luck with 8Gb first
"
(9-11-10...-2T) And what about the fourth number ? Should be 27 or 30 ? I actualy dont know wich one is better. Also i tryed this , i pushed the DRR voltage , i play with the others two settings , but everytime when i press F10(or just save and quit the BIOS) to save and quit .. the PC Freezes for around 2 sec. then it turns off! After 2 sec. starts and no screen , then it turns off again.After 2 sec. start again .. no scren ... and finaly shows up with default settings and ram shows 1333Mhz!
I will try exactly those settings that you are giving me. And im sure the pc will not boot, but this is the new chance anyway , so thanks for advice i will test the machine again smile.gif

10-12-12-30 - 2t .... set these timings i hope that will work .... and also try to flash the bios and install 1.6 bios than set the timings
Edited by HITMAN YJK - 12/28/12 at 11:07am
post #376 of 1118
you can loosen up timing mention above ,but if this is quad set it should do the specs ,the mobo is more then capable
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #377 of 1118
that mobo is monster , right now i have this motherboard and i have no issues so far
post #378 of 1118
Heloo
Will this stick run on board http://www.gskill.com/products.php?index=512

thx
post #379 of 1118
Quote:
Originally Posted by Roboionator View Post

Heloo
Will this stick run on board http://www.gskill.com/products.php?index=512
thx

definitely these rams will work on oc formula .. i had these rams good ones but my experience was not good with them ...
post #380 of 1118
Quote:
Originally Posted by HITMAN YJK View Post

definitely these rams will work on oc formula .. i had these rams good ones but my experience was not good with them ...

Why not good experience?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion