Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion - Page 66

post #651 of 1118
1.000
post #652 of 1118
4.7 GHz at 1.36V fixed voltage (LLC3 or LLC4, both work) hyperthreading on -- haven't bothered to switch to variable voltage yet.

Absolutely cannot push this dang CPU/board combo past 4.7GHz -- it blue screens every time I try.
Temps are fine. It's got to be a voltage issue, and can't really push the volts any higher without instability.


delidded 3770K, G.Skill 32GB (4x8GB) 2400 10-12-12-31-2T
(even tried pushing the CPU multiplier with just one 8GB stick in at very low timing settings, like 1333 -- still couldn't get past 4.7 GHz!)
post #653 of 1118
I say 1.36 based on software readings, not multimeter manual readings
post #654 of 1118
Just successfully delidded my 3770k, neat 20+ deg C load temp drop XD
Can't for the life of me get offset mode 4.8 whea logger free (been playing with turbo voltage instead of offset)
Any tips to get offset mode stable? Will using offset voltage be more stable/beneficial as compared to turbo voltage? As from what I read turbo voltage gives the extra voltage once its on load whereas offset voltage boost the voltage every 200mhz step.
Currently on LLC3 1.256V 4.6ghz

Also I have been getting this PSC led lit up whenever I boot up without going through BIOS. I've read through the whole thread, people have been facing this problem but there wasn't any solutions to it. It is the boot dev led if I'm not mistaken, not sure what it means either with the lack of documentations.
Edited by w4rr3n - 4/20/13 at 10:07pm
post #655 of 1118
Got a weird one for you guys.

I have a soundcard installed on the PCI-E x1 (1) slot and it works fine.

Every so often (random) after a shutdown and being powered off, next boot the card isnt detected by windows (onboard audio is disabled).
If I then go into the BIOS, F9 to load factory defaults, F10, and go back in to setup my OC etc it works fine again. (no reseating of the card necessary).

Just looking for thoughts at this stage. I dont believe it to be the soundcard as I never had this issue with it in my previous machine, and it comes back as described above and works flawlessly up until the point it disappears again.

I emailed ASRock and they said try another slot. (obvious answer). I really didnt want a card between my gpu's when I go SLI again.

Im using the 2.00 BIOS.

Any thoughts appreciated.
Yellow Devil
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K @ 4.5 ASRock Z77 OC Formula GTX 780 Gskill Trident X 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
840 pro 128GB H80i Win 7 Pro x64 BenQ 21.5" V2220H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Seasonic Platinum 1000W Silverstone FTO2B-W Corsair M60 
Audio
Recon3d 
  hide details  
Reply
Yellow Devil
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K @ 4.5 ASRock Z77 OC Formula GTX 780 Gskill Trident X 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
840 pro 128GB H80i Win 7 Pro x64 BenQ 21.5" V2220H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Seasonic Platinum 1000W Silverstone FTO2B-W Corsair M60 
Audio
Recon3d 
  hide details  
Reply
post #656 of 1118
Quote:
Originally Posted by DUST2DEATH View Post

Got a weird one for you guys.

I have a soundcard installed on the PCI-E x1 (1) slot and it works fine.

Every so often (random) after a shutdown and being powered off, next boot the card isnt detected by windows (onboard audio is disabled).
If I then go into the BIOS, F9 to load factory defaults, F10, and go back in to setup my OC etc it works fine again. (no reseating of the card necessary).

Just looking for thoughts at this stage. I dont believe it to be the soundcard as I never had this issue with it in my previous machine, and it comes back as described above and works flawlessly up until the point it disappears again.

I emailed ASRock and they said try another slot. (obvious answer). I really didnt want a card between my gpu's when I go SLI again.

Im using the 2.00 BIOS.

Any thoughts appreciated.

Is it an Asus sound card?
My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
post #657 of 1118
Quote:
Originally Posted by tw33k View Post

Mine's at 0.944v

Quote:
Originally Posted by Xinoxide View Post

1.000

Cool, thanks. That's about where I'm at. Just curious, because nobody ever mentions min VCore. thumb.gif
My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
post #658 of 1118
Quote:
Originally Posted by JJFIVEOH View Post


Cool, thanks. That's about where I'm at. Just curious, because nobody ever mentions min VCore. thumb.gif

I'm at .845
post #659 of 1118
Quote:
Originally Posted by JJFIVEOH View Post

Is it an Asus sound card?

Nah, Creative.
Yellow Devil
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K @ 4.5 ASRock Z77 OC Formula GTX 780 Gskill Trident X 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
840 pro 128GB H80i Win 7 Pro x64 BenQ 21.5" V2220H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Seasonic Platinum 1000W Silverstone FTO2B-W Corsair M60 
Audio
Recon3d 
  hide details  
Reply
Yellow Devil
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K @ 4.5 ASRock Z77 OC Formula GTX 780 Gskill Trident X 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
840 pro 128GB H80i Win 7 Pro x64 BenQ 21.5" V2220H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Seasonic Platinum 1000W Silverstone FTO2B-W Corsair M60 
Audio
Recon3d 
  hide details  
Reply
post #660 of 1118
Quote:
Originally Posted by wholeeo View Post

I'm at .845

Not bad, I've seen mine dip into the mid .8's but I figure those were outliers.


My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
My Desktop PC
(15 items)
 
My recent build
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-2600K ASRock Z77 Formula OC GeForce 470GTX Mushkin Blackline Ridgeback 2x4GB DDR3 2000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 256GB WD Caviar Black 1.5TB 7200 RPM 6.0Gb/s Corsair H50 Windows 8.1 Pro 
MonitorPowerCaseMouse
SAMSUNG XL2370-1 23" LED Corsair HX 750W NZXT Phantom Logitech Performance MX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4670K MSI Z87-GD65 EVAG 660 GTX Superclocked Mushkin 2X4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung EVO 840 Asus DVD H100i 8.1 
PowerCase
Corsair 650 Gold Rosewill R5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asrock Z77 OC Formula Overclocking / troubleshooting/ Discussion