Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [solved]water cooling - no flow
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[solved]water cooling - no flow

post #1 of 8
Thread Starter 
Hi,

major problem.. I am not getting any flow and my temps are therefore very high. I am using the Swiftech apogee drive ii in this loop order:
res-cpu/pump-gpu-rad-res.. is there something wrong with that?


Edited by teros - 9/21/12 at 12:18am
post #2 of 8
Sounds like the pump is not working. Try plugging it into a different molex or whatever is used to power it. Also makes sure you have the inlet and outlet correct on the pump. Make sure there are no hose kinks.

Might also just have a dud pump.
Project HardLine
(17 items)
 
TJ07
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Asus Maximus V Formula Evga GTX 680 4GB Evga GTX 680 4GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Dominator Platinum 1 Samsung 840 Pro 256GB Samsung 840 Pro 256GB 2 Black Ice GTX 480's 
CoolingCoolingCoolingCooling
2 Aquacomputer GTX 680 Nickel Blocks Koolance CPU-370 2 Koolance D5 Pump Res Combo COPPER PIPES 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G710+ Seasonic 1K Platinum Case Labs ST10 
Mouse
G400s 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K C2 4.6Ghz Rampage IV Extreme EVGA GTX 680 4GB Corsair Dominator Platinum 16GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Corsair Neutron GTX 240GB Koolance CPU-370 Aquacomputer AquagraFX 680 GTX XSPC RX480 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool UT30 240MM Swiftech MCP655-B XSPC Acrylic D5 Tank Reservoir Win 64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE 144hz  Logitech G710+ Sleeved Seasonic 1K Platinum TJ07 
Mouse
Zowie EC-1 Evo 
  hide details  
Reply
Project HardLine
(17 items)
 
TJ07
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Asus Maximus V Formula Evga GTX 680 4GB Evga GTX 680 4GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Dominator Platinum 1 Samsung 840 Pro 256GB Samsung 840 Pro 256GB 2 Black Ice GTX 480's 
CoolingCoolingCoolingCooling
2 Aquacomputer GTX 680 Nickel Blocks Koolance CPU-370 2 Koolance D5 Pump Res Combo COPPER PIPES 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G710+ Seasonic 1K Platinum Case Labs ST10 
Mouse
G400s 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K C2 4.6Ghz Rampage IV Extreme EVGA GTX 680 4GB Corsair Dominator Platinum 16GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Corsair Neutron GTX 240GB Koolance CPU-370 Aquacomputer AquagraFX 680 GTX XSPC RX480 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool UT30 240MM Swiftech MCP655-B XSPC Acrylic D5 Tank Reservoir Win 64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE 144hz  Logitech G710+ Sleeved Seasonic 1K Platinum TJ07 
Mouse
Zowie EC-1 Evo 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
I looked at your picture, is that tube at the top with the giant air pocket in it coming from the radiator? If so you might have a bunch of air trapped in your loop. Have you tried to to rock the case and move the tubing to get the air out of the radiator to the reservoir so it can be bleed out?

Also, I would recommend checking power connections, check through software or feel the pump to check if it is actually running.
Edited by Falknir - 9/20/12 at 7:26am
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-5930K ASUS X99-E WS NVIDIA GeForce GTX TITAN X  NVIDIA GeForce GTX TITAN X  
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN Corsair Vengeance LPX 32GB (8x4GB) DDR4 SAMSUNG 830 Series 128GB (SSD) (x2) SAMSUNG 850 PRO 1TB (SSD) (x2) 
Hard DriveKeyboardCaseMouse
Western Digital Black WD2002FAEX 2TB (HDD) (x4) Corsair STRAFE RGB - Cherry MX Silent CaseLabs MAGNUM MH10 Logitech G600 MMO Gaming Mouse 
Mouse PadAudioAudioAudio
Mionix PROPUS 380 Gaming Surface Onkyo TX-NR626 7.2-Channel Network Audio/Video ... Polk Audio CS2 Series II Center Channel Speaker Polk Audio Monitor70 Series II Floorstanding Lo... 
AudioAudio
Polk Audio Monitor60 Series II Floorstanding Lo... Polk Audio PSW505 12-Inch Powered Subwoofer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-5930K ASUS X99-E WS NVIDIA GeForce GTX TITAN X  NVIDIA GeForce GTX TITAN X  
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN Corsair Vengeance LPX 32GB (8x4GB) DDR4 SAMSUNG 830 Series 128GB (SSD) (x2) SAMSUNG 850 PRO 1TB (SSD) (x2) 
Hard DriveKeyboardCaseMouse
Western Digital Black WD2002FAEX 2TB (HDD) (x4) Corsair STRAFE RGB - Cherry MX Silent CaseLabs MAGNUM MH10 Logitech G600 MMO Gaming Mouse 
Mouse PadAudioAudioAudio
Mionix PROPUS 380 Gaming Surface Onkyo TX-NR626 7.2-Channel Network Audio/Video ... Polk Audio CS2 Series II Center Channel Speaker Polk Audio Monitor70 Series II Floorstanding Lo... 
AudioAudio
Polk Audio Monitor60 Series II Floorstanding Lo... Polk Audio PSW505 12-Inch Powered Subwoofer 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
yeah the big air pocket is from the radiator.. well the pump did push some water through since the other tubing have water in them, so I guess it is working.. can´t rule out its defect though. It sounds air like trapped in the loop.. I tried rocking the case around without any improvement. Any other way to get air out/bleed?
post #5 of 8
When the pump runs does it push that air pocket? Might need to put the case nearly on it's rear to get that air pocket out. However, did you check to make sure the pump is actually still working?
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-5930K ASUS X99-E WS NVIDIA GeForce GTX TITAN X  NVIDIA GeForce GTX TITAN X  
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN Corsair Vengeance LPX 32GB (8x4GB) DDR4 SAMSUNG 830 Series 128GB (SSD) (x2) SAMSUNG 850 PRO 1TB (SSD) (x2) 
Hard DriveKeyboardCaseMouse
Western Digital Black WD2002FAEX 2TB (HDD) (x4) Corsair STRAFE RGB - Cherry MX Silent CaseLabs MAGNUM MH10 Logitech G600 MMO Gaming Mouse 
Mouse PadAudioAudioAudio
Mionix PROPUS 380 Gaming Surface Onkyo TX-NR626 7.2-Channel Network Audio/Video ... Polk Audio CS2 Series II Center Channel Speaker Polk Audio Monitor70 Series II Floorstanding Lo... 
AudioAudio
Polk Audio Monitor60 Series II Floorstanding Lo... Polk Audio PSW505 12-Inch Powered Subwoofer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-5930K ASUS X99-E WS NVIDIA GeForce GTX TITAN X  NVIDIA GeForce GTX TITAN X  
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
NVIDIA GeForce GTX TITAN Corsair Vengeance LPX 32GB (8x4GB) DDR4 SAMSUNG 830 Series 128GB (SSD) (x2) SAMSUNG 850 PRO 1TB (SSD) (x2) 
Hard DriveKeyboardCaseMouse
Western Digital Black WD2002FAEX 2TB (HDD) (x4) Corsair STRAFE RGB - Cherry MX Silent CaseLabs MAGNUM MH10 Logitech G600 MMO Gaming Mouse 
Mouse PadAudioAudioAudio
Mionix PROPUS 380 Gaming Surface Onkyo TX-NR626 7.2-Channel Network Audio/Video ... Polk Audio CS2 Series II Center Channel Speaker Polk Audio Monitor70 Series II Floorstanding Lo... 
AudioAudio
Polk Audio Monitor60 Series II Floorstanding Lo... Polk Audio PSW505 12-Inch Powered Subwoofer 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
thx for the help.. its working now. Don´t know if its because I tilted the case back and forward and sideways or that I got the pump running at max speed.. but the air pockets are gone and there is a nice flow and low temps.. 35c at max cpu and 55c at max gpu.
post #7 of 8
Out of curiosity, How's Swiftech Apogee Drive II go? biggrin.gif
SCYTHE COOLER
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6200BE 3.8Ghz MSI 970A-G46 SLI | GTS 250 1GB 16GB DDR3 RAM 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3TB | 2TB | HW NB-500GB  ASHURA-HSF | 2X14CM | PnP Win8 64bit |  
MonitorPowerCase
LG 60LN5600 | 1080p Corsair 1000w HAF X 
  hide details  
Reply
SCYTHE COOLER
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6200BE 3.8Ghz MSI 970A-G46 SLI | GTS 250 1GB 16GB DDR3 RAM 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3TB | 2TB | HW NB-500GB  ASHURA-HSF | 2X14CM | PnP Win8 64bit |  
MonitorPowerCase
LG 60LN5600 | 1080p Corsair 1000w HAF X 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Quote:
Originally Posted by GAMERIG View Post

Out of curiosity, How's Swiftech Apogee Drive II go? biggrin.gif

This

Glad to hear that it's working fine now. But did you prime the pump before starting it? Also are you planning to use the included water block on your mobo? biggrin.gif I so want one.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [solved]water cooling - no flow