Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Should I be worried?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Should I be worried?

post #1 of 6
Thread Starter 
I was replacing my pump and found that my drain plug had some crud in it. I looked at all of my fittings and there didn't appear to be anything in them, I didn't tear into my blocks and would like that to be last resort.
This is what I found.



Should I be worried? Im wondering if it wasn't because the water was stagnant (ish) where the drain plug was...
post #2 of 6
I would think that if your res is clean, and your fittings and tubing is clean, you should have nothing to worry about. What happened to your pump?
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Have your temps done anything funny?
Yin&Yang
(19 items)
 
Soon
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4820K Gigabyte X79 UP4 GTX 660 (waiting for new AMD cards) Samsung green  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata SP900  Seagate 2TB hard drive (the power of 1 edition)  Custom WC Loop Linux (various versions) 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster T240HD Coolermaster XT Green switches XFX 1000w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Naga Epic 2014 edition Razer Vespula Stax Lambda Nova Classic Custom DIY DAC 
AudioAudioOther
300b PP monoblocks Snell J3 NZXT Hue 
CPUCPUMotherboardGraphics
8 core xeon E6 @ 3.5ghz 8 core xeon E6 @ 3.5ghz EVGA X99 SR?  AMD 390x 
GraphicsRAMHard DriveCooling
AMD 390x 128 GB ECC DDR4  1TB PCI-e SSD Custom WC Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Linux 16:10 Samsung PLS 4K monitor Corsair RGB keyboard with custom cherry MX supe... EVGA 1600 watt titanium  
CaseMouseAudio
Caselabs Magnum STH10 DIY my own mouse Snell J 3 
  hide details  
Reply
Yin&Yang
(19 items)
 
Soon
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4820K Gigabyte X79 UP4 GTX 660 (waiting for new AMD cards) Samsung green  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Adata SP900  Seagate 2TB hard drive (the power of 1 edition)  Custom WC Loop Linux (various versions) 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster T240HD Coolermaster XT Green switches XFX 1000w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Naga Epic 2014 edition Razer Vespula Stax Lambda Nova Classic Custom DIY DAC 
AudioAudioOther
300b PP monoblocks Snell J3 NZXT Hue 
CPUCPUMotherboardGraphics
8 core xeon E6 @ 3.5ghz 8 core xeon E6 @ 3.5ghz EVGA X99 SR?  AMD 390x 
GraphicsRAMHard DriveCooling
AMD 390x 128 GB ECC DDR4  1TB PCI-e SSD Custom WC Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Linux 16:10 Samsung PLS 4K monitor Corsair RGB keyboard with custom cherry MX supe... EVGA 1600 watt titanium  
CaseMouseAudio
Caselabs Magnum STH10 DIY my own mouse Snell J 3 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
No my temps were fine, and i replaced the pump because it was time for an upgrade and I was still using the rasa750 pump with CPU/GPU blocks and 2 radiators
post #5 of 6
Be worried man.. be Very Very Worried!

biggrin.gif

Looks like crap and breakdown of the dye and other materials, COuls be washed up crap, Why dont you clean it and put it back and see if it piles up again or has any residue on the same spot or somewhere else after a few weeks?
post #6 of 6
Thread Starter 
I ended up taking out the drain plug because it ended up being more of a hassle then just dropping out the lowest point in the loop. I'll prolly tear it down in a couple weeks if my temps start to fall. I've had crystal clear res, and no buildup on anything, except the one spot frown.gif hoping it was just that part that was doing something funny. If there was build up in my blocks that was similar I'd see temp increases right?

Before I took the loop apart i set everything back to stock and ran prime for a couple hours and it didn't get about 37C. That seems normal from what I remember (havn't messed around with max loading the CPU in a while) but please correct me if I'm wrong.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Should I be worried?