Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Flashed 7950 Bios - NOW HDMI WONT WORK!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Flashed 7950 Bios - NOW HDMI WONT WORK!

post #1 of 7
Thread Starter 
Alright, so gonna keep this short and sweet. I updated/flashed the bios of my Sapphire 7950 to the new ones. The flash went good, its recognizing them, no errors, and my stock speeds went from 810 to 925 like it said they would.

Reason why i flashed the Bios is because my display drivers would always fail and my pc would lock up. So far, i havent gotten that problem.

But now, the only problem im having is that my HDMI output is not working at all.

I run 3 monitors. 1 DVI, 1 MiniDP, and 1 HDMI and the HDMI doesnt work anymore. Anyone know a solution? If not, ill just buy another MiniDP converter and just deal with it.
post #2 of 7
Quote:
Originally Posted by drazah View Post

Alright, so gonna keep this short and sweet. I updated/flashed the bios of my Sapphire 7950 to the new ones. The flash went good, its recognizing them, no errors, and my stock speeds went from 810 to 925 like it said they would.
Reason why i flashed the Bios is because my display drivers would always fail and my pc would lock up. So far, i havent gotten that problem.
But now, the only problem im having is that my HDMI output is not working at all.
I run 3 monitors. 1 DVI, 1 MiniDP, and 1 HDMI and the HDMI doesnt work anymore. Anyone know a solution? If not, ill just buy another MiniDP converter and just deal with it.

Does the card's BIOS that you flashed too have a HDMI port?? Or did you simply update your card to a newer version of the sapphire BIOS??
AMD has Ryzen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 ASRock AB350 Gaming-ITX EVGA GTX 1060 3GB ACX 2.0 16GB Crucial DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256GB Crucial SSD Stock RGB Cooler Windows 10 Professional 64 Two KG241Q 75HZ monitors 
KeyboardPowerCaseMouse
Velocifire Brown Switch 10-Keyless. 750W Rosewill Glacier modular.  Thermaltake Core Mini ITX  Logitech G502 Spectrum 
Audio
Superlux 681 w/ HM5 pads.  
  hide details  
Reply
AMD has Ryzen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 ASRock AB350 Gaming-ITX EVGA GTX 1060 3GB ACX 2.0 16GB Crucial DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256GB Crucial SSD Stock RGB Cooler Windows 10 Professional 64 Two KG241Q 75HZ monitors 
KeyboardPowerCaseMouse
Velocifire Brown Switch 10-Keyless. 750W Rosewill Glacier modular.  Thermaltake Core Mini ITX  Logitech G502 Spectrum 
Audio
Superlux 681 w/ HM5 pads.  
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
I didnt flash to a different manf. bios. I just used the updated BOOST AMD/ATI ones.
post #4 of 7
Thread Starter 
ANy ideas?
post #5 of 7
Having this problem.
I have this Sapphire 7950
http://www.ebay.com/itm/290778644822?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
And I updated using this bios
http://www.techpowerup.com/vgabios/124572/ATI.HD7950.3072.120706.html
Now HDMI isn't working...trying to find another BIOS...
post #6 of 7
this may seem too obvious to be the problem... but... do you need to set your MONITOR to output HDMI? I know on mine there's an input button near the power switch that switches between DVI and HDMI.

when i recently built a computer for my girlfriend, her monitor appeared to not work until I remembered to switch the monitors output to HDMI
post #7 of 7
This is strange, I have a similar experience with an XFX card, an HD7950 3gb flashed with the 'Tahiti pro boost' file as I presume you have done and experienced HDMI loss of video output.

I need HDMI for my LG 3D monitor to receive 3d video .

I got a small gain of clock speed from 900 mhz to 925 mhz . I don't think it was worth it now even though it was free.

Thinking now to either re flash and original .rom or leave my rig without 3d.

any idea's why this has occurred?
home pc
(14 items)
 
  
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
ASUS XFX HD 7950 3GB  GEIL  OCZ  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SEAGATE SEAGATE LG BLUERAY BURNER WIN 7 X64  
MonitorKeyboardPowerMouse
LG 3D D2770P-PH MICROSOFT SIDEWINDER X4 700W RAZER DEATH ADDER 3.5G 
Mouse PadAudio
WOW 2.1 SYSTEM 
  hide details  
Reply
home pc
(14 items)
 
  
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
ASUS XFX HD 7950 3GB  GEIL  OCZ  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SEAGATE SEAGATE LG BLUERAY BURNER WIN 7 X64  
MonitorKeyboardPowerMouse
LG 3D D2770P-PH MICROSOFT SIDEWINDER X4 700W RAZER DEATH ADDER 3.5G 
Mouse PadAudio
WOW 2.1 SYSTEM 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Flashed 7950 Bios - NOW HDMI WONT WORK!