Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › USB stops working at windows boot?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

USB stops working at windows boot?

post #1 of 3
Thread Starter 
Hi, this problem is for the first rig in my sig if you are looking at the hardware.

There is absolutely no problem in bios or in the screen that says windows didn't shut down correctly, start normally etc.

But as soon as windows loads the lights on all my USB devices goes out and they are unuseable. I can reset the computer multiple times and get lucky every once in a while but this is ridiculous.

I thought maybe windows install was messed up, so I just finished formatting and reinstalling and the same exact thing is happening! I haven't even been able to type in a user password for the admin account yet!

I tried all the ports with different controllers too, and tried changing that EHCI handoff settings for USB in the bios but nothing is working. What gives!

I thought it might be the mobo, but it works fine before windows loads. I might try a Linux CD and see what happens.


Any help is appreciated. Thanks
 
Server
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus IV Gene-Z Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 SSD WD 2TB EADS Lite-On DVD-RW XSPC Raystorm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Pro Dell Ultrasharp FPW2405 Dell Ultrasharp FP2007 Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Antec Truepower 650 CM Stacker Original Logitech mx310 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2100 Intel DH67BL Integrated 8GB Kingston Hyper-X 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Green EARS 2tb Samsung F4EG Stock Intel WHS 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None Antec Earthwatts 380w Antec TX SOHO 
Mouse
None 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2400 Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black w/ 60gb Vertex plus SSD in SRT LG BluRay Scythe Ninja Mini Passive Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
Vizio 1080p 42" Antec Earthwatts 500 Antec nsk2400 
  hide details  
Reply
 
Server
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus IV Gene-Z Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 SSD WD 2TB EADS Lite-On DVD-RW XSPC Raystorm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Pro Dell Ultrasharp FPW2405 Dell Ultrasharp FP2007 Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Antec Truepower 650 CM Stacker Original Logitech mx310 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2100 Intel DH67BL Integrated 8GB Kingston Hyper-X 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Green EARS 2tb Samsung F4EG Stock Intel WHS 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None Antec Earthwatts 380w Antec TX SOHO 
Mouse
None 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2400 Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black w/ 60gb Vertex plus SSD in SRT LG BluRay Scythe Ninja Mini Passive Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
Vizio 1080p 42" Antec Earthwatts 500 Antec nsk2400 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by LB11 View Post

Hi, this problem is for the first rig in my sig if you are looking at the hardware.
There is absolutely no problem in bios or in the screen that says windows didn't shut down correctly, start normally etc.
But as soon as windows loads the lights on all my USB devices goes out and they are unuseable. I can reset the computer multiple times and get lucky every once in a while but this is ridiculous.
I thought maybe windows install was messed up, so I just finished formatting and reinstalling and the same exact thing is happening! I haven't even been able to type in a user password for the admin account yet!
I tried all the ports with different controllers too, and tried changing that EHCI handoff settings for USB in the bios but nothing is working. What gives!
I thought it might be the mobo, but it works fine before windows loads. I might try a Linux CD and see what happens.
Any help is appreciated. Thanks

Check ur drivers if they are all updated..
mobo bios updated?
Bios setting to enable usb or such? Hope it helps. wink.gif
post #3 of 3
Thread Starter 
Thanks for the reply, I had the newest bios but I reflashed it and it seems to be working for now.
 
Server
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus IV Gene-Z Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 SSD WD 2TB EADS Lite-On DVD-RW XSPC Raystorm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Pro Dell Ultrasharp FPW2405 Dell Ultrasharp FP2007 Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Antec Truepower 650 CM Stacker Original Logitech mx310 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2100 Intel DH67BL Integrated 8GB Kingston Hyper-X 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Green EARS 2tb Samsung F4EG Stock Intel WHS 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None Antec Earthwatts 380w Antec TX SOHO 
Mouse
None 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2400 Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black w/ 60gb Vertex plus SSD in SRT LG BluRay Scythe Ninja Mini Passive Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
Vizio 1080p 42" Antec Earthwatts 500 Antec nsk2400 
  hide details  
Reply
 
Server
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus Maximus IV Gene-Z Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 SSD WD 2TB EADS Lite-On DVD-RW XSPC Raystorm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Pro Dell Ultrasharp FPW2405 Dell Ultrasharp FP2007 Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Antec Truepower 650 CM Stacker Original Logitech mx310 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-2100 Intel DH67BL Integrated 8GB Kingston Hyper-X 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB WD Green EARS 2tb Samsung F4EG Stock Intel WHS 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Headless None Antec Earthwatts 380w Antec TX SOHO 
Mouse
None 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2400 Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 Sapphire HD7850 OC 8GB Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black w/ 60gb Vertex plus SSD in SRT LG BluRay Scythe Ninja Mini Passive Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
Vizio 1080p 42" Antec Earthwatts 500 Antec nsk2400 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › USB stops working at windows boot?