Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › [OFFICIAL] FX-8320/FX-8350 Vishera Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[OFFICIAL] FX-8320/FX-8350 Vishera Owners Club - Page 1206

post #12051 of 67694
Quote:
Originally Posted by Mega Man View Post


welcome !~~~~ fill out a rig if you have not done it in rig builder

Rig should be showing in my signature unless you have signatures disabled.
post #12052 of 67694
Quote:
Originally Posted by gertruude View Post

If he's going down to 1400 then cool n quiet etc is on still. he may have to do a cmos reset if its disabled in bios and start again

(its what i'd do smile.gif) i myself have encountered it b4

Cool'n Quiet shouldn't kick in while stressing in Prime95 or OCCT like he reported.... though I agree that 1400 is the lowest state of CnC. I keep CnC ON and never throttle down while stress testing, only when the PC is idle.
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
post #12053 of 67694
Quote:
Originally Posted by bios_R_us View Post

Cool'n Quiet shouldn't kick in while stressing in Prime95 or OCCT like he reported.... though I agree that 1400 is the lowest state of CnC. I keep CnC ON and never throttle down while stress testing, only when the PC is idle.

aye i know it shouldnt but sometimes it will smile.gif i encountered it on my old board and a cmos reset sorted the issue its worth a try.

theres only 3 things that would throttle down the cpu like that
1:temps but hes got the same loop i had so its def not that unless he forgot to take off the protective film on the cpu waterblock biggrin.gif ive read this happens sometimes biggrin.gif

2. hes been changing values in bios alot and something got screwed up, hence why a cmos reset would be good

3. he needs to rma his chip as its a dud thumb.gif

also he needs to post his temps not just his voltages wink.gif
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
post #12054 of 67694
Ive tried with hpc on and off no changes.
CnQ is off
I dont see a APM master mode in my bios or hardware thermal control
the highest temp ive had is 47c at 4.8ghz
I run Distilled water with bio and kill coil (system is brand new not even a week on it)
i had it up to 1.404 on vcore
and set all other from auto to static
llc on extreme
bios Rev is 1.1 right now but i did try 3.0
if theres any other info that might help ill be glad to post just let me know,thanks for your time guys. smile.gif
post #12055 of 67694
Quote:
Originally Posted by Taintedsoul View Post

Ive tried with hpc on and off no changes. Warning: Spoiler! (Click to show)
CnQ is off
I dont see a APM master mode in my bios or hardware thermal control
the highest temp ive had is 47c at 4.8ghz
I run Distilled water with bio and kill coil (system is brand new not even a week on it)
i had it up to 1.404 on vcore
and set all other from auto to static
llc on extreme
bios Rev is 1.1 right now but i did try 3.0
if theres any other info that might help ill be glad to post just let me know,thanks for your time guys. smile.gif

You did take off the protective film on your waterblock?? just checking tongue.gif
LLC extreme is well a bit extreme lol set this to ultra high you'll be better off for it.

what do you mean by static? im on asus and dont have this lol

the only other time ive had this happen to me is when i hit the boards thermal wall....i very much doubt you've hit yours but i just cant think of anything else that it might be

Does this happen at all clocks?
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
post #12056 of 67694
Quote:
Originally Posted by gertruude View Post

You did take off the protective film on your waterblock?? just checking tongue.gif
LLC extreme is well a bit extreme lol set this to ultra high you'll be better off for it.

what do you mean by static? im on asus and dont have this lol

the only other time ive had this happen to me is when i hit the boards thermal wall....i very much doubt you've hit yours but i just cant think of anything else that it might be

Does this happen at all clocks?
yes film is off made sure of that lol
all my values were set to auto so i manually set the freq and voltages
CPU Core +0.00
NB Core +0.00
Dram voltage 1.500
HT link voltage 1.200
NB/PCIe/PLL voltage 2.500
NB voltage 1.100
Bclk clock 200.00
CPU NB set to 2200
HT Link set to 2600
CPU clock ratio 22.00
CP boost disabled
cpu unlock enabled
CnQ disabled
CIe disabled
svm disabled
CPU core control Auto
core c6 state disabled
HPC enabled

So im steady watching hwmonitor right now and my vcore is going from 1.428 down to 0.924 pretty much at the same time im going from 4.4ghz down to 1.4ghz
Edited by Taintedsoul - 4/15/13 at 6:52am
post #12057 of 67694
Quote:
Originally Posted by Taintedsoul View Post

yes film is off made sure of that lol
all my values were set to auto so i manually set the freq and voltages
CPU Core +0.00
NB Core +0.00
Dram voltage 1.500
HT link voltage 1.200
NB/PCIe/PLL voltage 2.500
NB voltage 1.100
Bclk clock 200.00
CPU NB set to 2200
HT Link set to 2600
CPU clock ratio 22.00
CP boost disabled
cpu unlock enabled
CnQ disabled
CIe disabled
svm disabled
CPU core control Auto
core c6 state disabled
HPC enabled

So im steady watching hwmonitor right now and my vcore is going from 1.428 down to 0.924 pretty much at the same time im going from 4.4ghz down to 1.4ghz

Save your current settings so you won't lose them, then just reset to default and do a stress test, if it still does this it's weird, reply back and we'll think of what else it could be. If it doesn't do it with everything at default (stock) then try setting everything back to what you had them at, ONE AT A TIME and see what is causing it. Make sure to do this for everything, even what you think could NEVER cause this. I once had issues with my OC, the voltage would reset to stock whenever i went above 60C. I later found out that it was doing this because of the CPU Temperature Warning setting.. since then I keep it Disabled.

EDIT: Do you have the latest BIOS for your motherboard?
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
post #12058 of 67694
ok ill do that im gonna post this too because it seems like my volts are off...would a bad psu cause all this headache...its the only thing i didnt buy new its about 2 years old.
post #12059 of 67694
Quote:
Originally Posted by Taintedsoul View Post

ok ill do that im gonna post this too because it seems like my volts are off...would a bad psu cause all this headache...its the only thing i didnt buy new its about 2 years old.

Don't think the PSU could be the problem. If it was, then you'd probably get random reboots when it's under stress. My PSU is 3 years old and it handles my slightly OC'ed FX + an OC-ed Tahiti Radeon chip. It's a 650w PSU though.

Just make sure you have the latest BIOS for your motherboard, it most likely didn't come with the latest one, so did you do a BIOS update?
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
RyZen
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen r7 1700 ASUS PRIME X370-PRO GTX 1070 Founders Edition 16GB GSkill RipV K2 3200MHz C16  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X210 Solid State Drive WesternDigital Caviar Green 1TB Corsair H110i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XF270HU 144Hz IPS Microsoft Sculpt Comfort Keyboard Seasonic M12II-620 EVO Edition Bronze 620W Phanteks Eclipse P400 
Mouse
Microsoft Sculpt Comfort Mouse 
  hide details  
Reply
post #12060 of 67694
Quote:
Originally Posted by bios_R_us View Post

Don't think the PSU could be the problem. If it was, then you'd probably get random reboots when it's under stress. My PSU is 3 years old and it handles my slightly OC'ed FX + an OC-ed Tahiti Radeon chip. It's a 650w PSU though.

Just make sure you have the latest BIOS for your motherboard, it most likely didn't come with the latest one, so did you do a BIOS update?

Oh i think it is his psu....look at his 12V rating. 8V's lol

Tainted install hwinfo64 please....hwmontior is crap for voltages post what hwinfo64 says pls
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
My Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8370 asus sabertooth 990fx R9 290 DC2 kingston hyper x beast 1866 
CoolingOSMonitorKeyboard
fractal design kelvin s36 windows 10 pro Acer G245HQ Saitek Cyborg V5 
PowerCaseMouse
EVGA SuperNOVA 1000 G2 Corsair Graphite series 780T corsair m90 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › [OFFICIAL] FX-8320/FX-8350 Vishera Owners Club