Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Is this only me or something wrong with my 560 ti
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is this only me or something wrong with my 560 ti

post #1 of 10
Thread Starter 
Hello forum biggrin.gif
I'm New to overclock, hope this will prove to be the best place to clear up my issues:

So my problem is, Whenever i try to increase voltage of my MSI Hawk 560 ti in Afterburner V 2.2.4,
The values i can set is only 0 (Default), +6, +12, +18, +25 and so on.
The main issue is i can't set it to value in between those numbers, if i try,it,the slider automatically gets to these Numbers(0,6,12,18...) :fou: (Demonstrated in the video below)....Is that normal ? or something fishy with the card, if yes what is the problem then...... the card is still in warranty, so please help me with this redface.gif

YouTube Video of the Problem-> http://www.youtube.com/watch?v=fsPxLZoAyKY

Thank for reading biggrin.gif
Apology for my English
post #2 of 10
I can type the number I want in Afterburner. So it may be how the volts are set-up for this card by MSI themselves.
 
BitoHeaven
(16 items)
 
Cigar ATX PC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4770k @ 4.5GHz Asus Maximus VI Gene Gigabyte R9 290 @ 1160MHz/1350MHz Gigabyte R9 290 @ 1160MHz/1350MHz 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2X8GB DDR3 2400MHz Samsung 840 PRO 256GB  Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA III 6Gb/s 64... Pioneer Blu-ray Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Liquid Single Loop Triple Radiators Win 7 SP1 Professional x64bit  Samsung SynchMaster 24" Widescreen 1200p TFT-LC... Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA G2 1300w 80+ Gold Fully Modular  Fractal Design Arc Midi R2 Microsoft Sidewinder X5 Allsop Redmond Mouse Pad 
Audio
Cambridge Soundworks 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX mITX  Sapphire HD 7990 @ 1090MHz/1600MHz G.SKILL Ripjaws 2X4GB DDR3-1600 @ 1866MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD 128GB mSATA SATA III 6GB  Seagate Barracuda 7200.12 1TB SATA II 32MB 7200RPM LG DVD R/W SATA with LightScribe Corsair Cooling Hydro Series H100 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Professional x64bit Samsung 52" 1080p 60Hz LCD Logitech Wireless K330 Corsair AX850 Gold Fully Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
BitFenix Prodigy Mini-ATX Black  Logitech Wireless M215 Corsair Vengeance MM200 Yamaha RX-V681 & PSB/Polk Audio 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 640 ASRock N68C-GS NVIDIA 6600GT G. Skill Ripjaws DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Blue 500GB 16MB Cache 7200RPM LG Optical Drive Thermaltake Max Orb Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 19” Flatscreen CRT Gigabyte GK-K6800 103  Thermaltake TR2 600W Cigar Boxes 
MouseMouse Pad
Zalman ZM-M300 Corsair Vengeance MM200 
  hide details  
Reply
 
BitoHeaven
(16 items)
 
Cigar ATX PC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4770k @ 4.5GHz Asus Maximus VI Gene Gigabyte R9 290 @ 1160MHz/1350MHz Gigabyte R9 290 @ 1160MHz/1350MHz 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2X8GB DDR3 2400MHz Samsung 840 PRO 256GB  Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA III 6Gb/s 64... Pioneer Blu-ray Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Liquid Single Loop Triple Radiators Win 7 SP1 Professional x64bit  Samsung SynchMaster 24" Widescreen 1200p TFT-LC... Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA G2 1300w 80+ Gold Fully Modular  Fractal Design Arc Midi R2 Microsoft Sidewinder X5 Allsop Redmond Mouse Pad 
Audio
Cambridge Soundworks 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX mITX  Sapphire HD 7990 @ 1090MHz/1600MHz G.SKILL Ripjaws 2X4GB DDR3-1600 @ 1866MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD 128GB mSATA SATA III 6GB  Seagate Barracuda 7200.12 1TB SATA II 32MB 7200RPM LG DVD R/W SATA with LightScribe Corsair Cooling Hydro Series H100 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Professional x64bit Samsung 52" 1080p 60Hz LCD Logitech Wireless K330 Corsair AX850 Gold Fully Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
BitFenix Prodigy Mini-ATX Black  Logitech Wireless M215 Corsair Vengeance MM200 Yamaha RX-V681 & PSB/Polk Audio 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 640 ASRock N68C-GS NVIDIA 6600GT G. Skill Ripjaws DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Blue 500GB 16MB Cache 7200RPM LG Optical Drive Thermaltake Max Orb Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 19” Flatscreen CRT Gigabyte GK-K6800 103  Thermaltake TR2 600W Cigar Boxes 
MouseMouse Pad
Zalman ZM-M300 Corsair Vengeance MM200 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
Thanks for the reply
I just want to make sure that am i the only one facing this ......... waiting for someone who owns the same model
post #4 of 10
There are presets in some BIOS. You probably will notice that some clock settings might not stick exactly to what you set it at and change a few MHz one way or the other.

Probably what you are seeing.

I think there was an option to actually view the voltage and not the +(number) too...I know on my 580 I have an actual voltage there and not + or -

It's been a while since I've messed with it though. I believe am not even using the latest version of Afterburner.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
My MSI GTX460, my Gigabyte 470, and my EVGA 480 all do the same thing.

And I dont see why its a problem?
I attribute it to the fact that 99.999% of the time changing your voltage by 1mV isnt going to change your cards stability.
Micro Mule
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k MSI Z170I Gaming Pro AC Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 16GB GSkill Ripjaws V DDR4 3200 
Hard DriveCoolingMonitorPower
250GB Crucial MX200, 960GB Adata , 1TB WD Black Noctua NH-L12 LG 27UD68 4k Seasonic M12II 620W 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 250D Logitech Performance Mouse MX Topping TP-30 Mk2, 2x Polk M10, Sony MDR-7506 
  hide details  
Reply
Micro Mule
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k MSI Z170I Gaming Pro AC Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 16GB GSkill Ripjaws V DDR4 3200 
Hard DriveCoolingMonitorPower
250GB Crucial MX200, 960GB Adata , 1TB WD Black Noctua NH-L12 LG 27UD68 4k Seasonic M12II 620W 
CaseMouseAudio
Corsair Obsidian 250D Logitech Performance Mouse MX Topping TP-30 Mk2, 2x Polk M10, Sony MDR-7506 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Thread Starter 
Thank for the reply

Maybe .......lets hope what you said is true, in my country RMA take 25 or more days
post #7 of 10
Quote:
Originally Posted by hiteshlastm View Post

Thank for the reply
Maybe .......lets hope what you said is true, in my country RMA take 25 or more days

Heh, in the US I think most people are lucky to have an RMA in 25 days or less too. Depends on the company though.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
Thread Starter 
Still waiting for someone with the same model redface.gif
Edited by hiteshlastm - 10/30/12 at 11:30am
post #9 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by PhilWrir View Post

My MSI GTX460, my Gigabyte 470, and my EVGA 480 all do the same thing.
And I dont see why its a problem?
I attribute it to the fact that 99.999% of the time changing your voltage by 1mV isnt going to change your cards stability.

Pleased to hear that same thing happen to you........ rolleyes.gif So no need to RMA then
post #10 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Gunderman456 View Post

I can type the number I want in Afterburner. So it may be how the volts are set-up for this card by MSI themselves.


Thanks for the reply
I just want to make sure that am i the only one facing this ......... waiting for someone who owns the same model
Edited by hiteshlastm - 10/30/12 at 11:31pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Is this only me or something wrong with my 560 ti