Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › First Opty core always at 0%???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First Opty core always at 0%???

post #1 of 3
Thread Starter 
I think only one of my cores is being used. Do I need to install some software or something to use the other one?
Promise of Stress
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 evga gtx 260 192 4x2gb G.Skill DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640gb WD + 750gb Samsung Asus DRW-2014L1T Vista Business x64 24" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair HX520W Coolermaster CM690 Logitech 
Mouse Pad
-_- 
  hide details  
Reply
Promise of Stress
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 evga gtx 260 192 4x2gb G.Skill DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
640gb WD + 750gb Samsung Asus DRW-2014L1T Vista Business x64 24" Samsung 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair HX520W Coolermaster CM690 Logitech 
Mouse Pad
-_- 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Make sure you have installed the AMD and Windows Dual Core Patches, they can be found out AMD's and Microsofts sites. Also, use something like speedfan to monitor the core use, it will show you the current balance of use, if both of your cores are being used when something like prime95 is running (50% or so per core) then you are ok.
post #3 of 3
You can find the dual-core optimizer here..

http://www.amd.com/us-en/Processors/...1_9706,00.html
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6600 (LL629A) DFI BLOOD IRON P35-T2RL Diamond HD3870 GSkill ( 2x1G) DDR2-800 HZ's 
OSMonitorKeyboardCase
Windows XP Home (OEM) Sceptre 22" + Sceptre 20" Logitech G15 XG VIPER ( hey, it was free.) 
Mouse
LOGITECH MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6600 (LL629A) DFI BLOOD IRON P35-T2RL Diamond HD3870 GSkill ( 2x1G) DDR2-800 HZ's 
OSMonitorKeyboardCase
Windows XP Home (OEM) Sceptre 22" + Sceptre 20" Logitech G15 XG VIPER ( hey, it was free.) 
Mouse
LOGITECH MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › First Opty core always at 0%???