Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Corsair deny all knowledge - AX1200i software broken (probably applies to AX860i and AX760i as well)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Corsair deny all knowledge - AX1200i software broken (probably applies to AX860i and AX760i as well) - Page 11

post #101 of 257
There is new link software available 2.3.4816 as of 3/18/13. Sorry I don't have the link.
post #102 of 257
Just picked up a new AX1200i from my local Micro Center today, and I'm seeing some strange stuff with my build as well. Here's what I've noticed so far...

First of all, my H100i Link has worked fine with 2.2.0 since I installed it last month. No issues at all, the fan speeds, temp sensors, etc., always worked, every time.

Today, I install the AX1200i, and I'm short a USB header on my motherboard. So, I hook the COM cable from the AX1200i to the H100i waterblock CorsairLink option port. Go into CorsairLINK 2.2.0, and it doesn't show the AX1200i. Worse, the H100i now shows 0 for FAN speed and 0 for temp. It's clearly not working. Power off system, switch off master power, power it back on, and the H100i now shows pump speed, fans, temp, etc., but the AX1200i is missing.

Uninstalled the CorsairLink 2.2.0 and download and installed 2.3.4816. Software recognizes both the H100i and AX1200i, but it shows 0 for pump speed, fans, temp, and 0 for AX1200i PSU temp. No power tab. Restart service, restart software, bingo everything shows up OK. Temps and Power tab look like they're OK. Manual PSU fan control requires setting the fan speed, minimizing the software, maximizing, doing it a few times, then voila - PSU fan starts working. LOL.

Leave room, PC goes to sleep after a while. Come back, bring PC out of sleep - shows 0 for all H100i functions. 0 for AX1200i temp. Restart service, sensors start working again.

The software clearly has issues, at least on Windows 8. Not sure if it would be any better if I used the USB dongle for the AX1200i and separate it from the H100i CorsairLINK COM connection. In order to do that, I'd have to give up my USB front panel connections. Fail.

Power tab shows efficient, power IN and power OUT. Kill-a-watt shows the power IN figure is within acceptable accuracy (e.g. at idle Kill-a-watt shows 115W, AX1200i reports between 111-114 watts and jiggling around a bit, under load with Prime95 it's within 5 watts 300-305W peak).

What I want to know is -- where's the power tab getting it's figures from? The 24-pin ATX output always says 0A, although it might "blip" to 4-5A for a second or two. Main says 1.042A at idle, all other current monitors are 0.0000A. Peripherals show 0.000A, even though I have a 2TB HDD spinning, a SSD, 5 case cans, etc. The PCIe ports all read 0.0000A, but occasionally, they'll go from 0 to 5.xxx amps each for a few seconds, then go back to zero. Clearly messed up. LOL.

Greg
Edited by hammong - 3/21/13 at 9:52pm
post #103 of 257
Quote:
Originally Posted by hammong View Post

Just picked up a new AX1200i from my local Micro Center today, and I'm seeing some strange stuff with my build as well. Here's what I've noticed so far...

First of all, my H100i Link has worked fine with 2.2.0 since I installed it last month. No issues at all, the fan speeds, temp sensors, etc., always worked, every time.

Today, I install the AX1200i, and I'm short a USB header on my motherboard. So, I hook the COM cable from the AX1200i to the H100i waterblock CorsairLink option port. Go into CorsairLINK 2.2.0, and it doesn't show the AX1200i. Worse, the H100i now shows 0 for FAN speed and 0 for temp. It's clearly not working. Power off system, switch off master power, power it back on, and the H100i now shows pump speed, fans, temp, etc., but the AX1200i is missing.

Uninstalled the CorsairLink 2.2.0 and download and installed 2.3.4816. Software recognizes both the H100i and AX1200i, but it shows 0 for pump speed, fans, temp, and 0 for AX1200i PSU temp. No power tab. Restart service, restart software, bingo everything shows up OK. Temps and Power tab look like they're OK. Manual PSU fan control requires setting the fan speed, minimizing the software, maximizing, doing it a few times, then voila - PSU fan starts working. LOL.

Leave room, PC goes to sleep after a while. Come back, bring PC out of sleep - shows 0 for all H100i functions. 0 for AX1200i temp. Restart service, sensors start working again.

The software clearly has issues, at least on Windows 8. Not sure if it would be any better if I used the USB dongle for the AX1200i and separate it from the H100i CorsairLINK COM connection. In order to do that, I'd have to give up my USB front panel connections. Fail.

Power tab shows efficient, power IN and power OUT. Kill-a-watt shows the power IN figure is within acceptable accuracy (e.g. at idle Kill-a-watt shows 115W, AX1200i reports between 111-114 watts and jiggling around a bit, under load with Prime95 it's within 5 watts 300-305W peak).

What I want to know is -- where's the power tab getting it's figures from? The 24-pin ATX output always says 0A, although it might "blip" to 4-5A for a second or two. Main says 1.042A at idle, all other current monitors are 0.0000A. Peripherals show 0.000A, even though I have a 2TB HDD spinning, a SSD, 5 case cans, etc. The PCIe ports all read 0.0000A, but occasionally, they'll go from 0 to 5.xxx amps each for a few seconds, then go back to zero. Clearly messed up. LOL.

Greg

not sure if this will help, but perhaps you can try something like this, and see if it solves your problem?
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=34_81_250&products_id=27500
Lemniscate 0
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 MSI X79A-GD65 (8D) Gigabyte GV-N98TG1 GTX 980Ti G1 Corsair CMP16GX3M4X-1600C7 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair CSSD-F120GBGT-BK Seagate ST4000DM000 Corsair Hydro Series H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair Vengeance K90 Corsair AX860i Corsair Carbide Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G600 Logitech G440 ASUS ROG Xonar Phoebus AKG K7XX 
Other
Aquacomputer Aquaero 5 LT 
  hide details  
Reply
Lemniscate 0
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 MSI X79A-GD65 (8D) Gigabyte GV-N98TG1 GTX 980Ti G1 Corsair CMP16GX3M4X-1600C7 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair CSSD-F120GBGT-BK Seagate ST4000DM000 Corsair Hydro Series H100i Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair Vengeance K90 Corsair AX860i Corsair Carbide Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G600 Logitech G440 ASUS ROG Xonar Phoebus AKG K7XX 
Other
Aquacomputer Aquaero 5 LT 
  hide details  
Reply
post #104 of 257
Go Corsair. I just got denied for the 4th rebate from them. Hopefully someone will help OP. But knowing Corsair it won't happen and he'll end up like me with over a thousand dollars of relics frown.gif
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #105 of 257
Quote:
Originally Posted by bigmac11 View Post

Go Corsair. I just got denied for the 4th rebate from them. Hopefully someone will help OP. But knowing Corsair it won't happen and he'll end up like me with over a thousand dollars of relics frown.gif

LOL I got denied a rebate as well...
post #106 of 257
Quote:
Originally Posted by lemniscate View Post

not sure if this will help, but perhaps you can try something like this, and see if it solves your problem?
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=34_81_250&products_id=27500

I was just going to link the samething. I use that aswell because I ran out of USB headers on the MB and that thing works like a charm.

As for the Link, same issues on Windows 7 64 bit as well. I post issues about it and no one from corsair responds. I think they might have gotten sick of my complaints.

The new Link software (2.3.4816) feels no different for me. Still don't have accurate control of my fans, some rattle like hell at random times, some fans show up as 0 rpm when they are spinning, my PSU seems maybe the only thing close to work but the readings on some can be off especially all the prepherals @ 0 amps, LEDs can be unresponsive and stuck at a Red color when under temperature mode on idle which should be blue, not having control of my water pumps (MCP35X2/PWM) in serial can be troublesome and uncomfortable but they've been stuck at some setting that gives them a .7 GPM from the getgo which I have no control of where they get that setting from but nonetheless it's some decent flow for the loop without harming anything and last but not least my CPU on idle is 5%-10% on load because of the Link and more complaints are coming out from that as well.

I had paid than $150+ and now you can easily get it for half of that while the software is still heading to Alpha stage with no response from Corsair with only a 1 year warranty. I told them to credit me for the work I've done as a Beta Tester in a real life enviroment and sharing the information with them.

Edited by GTXJackBauer - 3/30/13 at 9:10pm
Nostalgia 2.0
(31 items)
 
Nostalgia v2.2
(41 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 Intel X58SO GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 12GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD VelociRaptor 10k x2 (Raid0),  SanDisk ReadyCache  WD Black 1.5TB Storage WD Black 1.5TB Storage 
Optical DriveOptical DriveCoolingCooling
Sony Lightscribe DVD Burner Pioneer Blu-ray Burner Corsair Link Koolance QDC (VLN4) 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill Advanced LRT (1/2 ID 3/4 OD) Swiftech Helix120 PWM Fans (x7) Swiftech Apogee XT Rev. 2 Black Ice GT Stealth 120mm (Pull) 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 360mm (Push/Pull) Swiftech Maelstrom-35X2  Koolance Flow Meter Adapter With Display Phobya Temp Sensor Coupler 
CoolingOSMonitorMonitor
Bitspower Compression Fittings (1/2 ID 3/4 OD) Windows 7 64bit ASUS VS248H-P 24" 2ms LED ASUS VS248H-P 24" 2ms LED 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VS248H-P 24" 2ms LED Corsair Vengeance K90 Corsair AX1200i  Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Corsair M60 Corepad C1-Series Premium Cloth Mousepad - Larg... Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Nostalgia 2.0
(31 items)
 
Nostalgia v2.2
(41 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 Intel X58SO GTX 680 Hydro Copper Corsair Vengeance 12GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD VelociRaptor 10k x2 (Raid0),  SanDisk ReadyCache  WD Black 1.5TB Storage WD Black 1.5TB Storage 
Optical DriveOptical DriveCoolingCooling
Sony Lightscribe DVD Burner Pioneer Blu-ray Burner Corsair Link Koolance QDC (VLN4) 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill Advanced LRT (1/2 ID 3/4 OD) Swiftech Helix120 PWM Fans (x7) Swiftech Apogee XT Rev. 2 Black Ice GT Stealth 120mm (Pull) 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 360mm (Push/Pull) Swiftech Maelstrom-35X2  Koolance Flow Meter Adapter With Display Phobya Temp Sensor Coupler 
CoolingOSMonitorMonitor
Bitspower Compression Fittings (1/2 ID 3/4 OD) Windows 7 64bit ASUS VS248H-P 24" 2ms LED ASUS VS248H-P 24" 2ms LED 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VS248H-P 24" 2ms LED Corsair Vengeance K90 Corsair AX1200i  Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Corsair M60 Corepad C1-Series Premium Cloth Mousepad - Larg... Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #107 of 257
This is pathetic. I will not be buying anything from Corsair if this is the type of customer service we can expect from their equipment.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2670 @ 2.8Ghz m4600 m5100 @ 1100c/1500m 16GB DDR3 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
c300 128GB SSD 2TB FireCuda 7mm 2TB Firecuda 7mm 1TB 5400rpm 
Hard DriveOSMonitorPower
750GB 5400rpm Windows 10 x64  1920x1080 @90hz 150w 
Mouse
Corsair M40 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2670 @ 2.8Ghz m4600 m5100 @ 1100c/1500m 16GB DDR3 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
c300 128GB SSD 2TB FireCuda 7mm 2TB Firecuda 7mm 1TB 5400rpm 
Hard DriveOSMonitorPower
750GB 5400rpm Windows 10 x64  1920x1080 @90hz 150w 
Mouse
Corsair M40 
  hide details  
Reply
post #108 of 257
Quote:
Originally Posted by TheReciever View Post

This is pathetic. I will not be buying anything from Corsair if this is the type of customer service we can expect from their equipment.

This is what certain people can expect from Corsair. Sometimes they bend over backwards to help some people while they totally ignore the rest. I unfortunately have always been one of the "rest". I'm trying to get a lousy $20 rebate and over a week with no response. Their rebate center "never received my rebate" so after fighting with them I tried Corsair with no luck, as usual frown.gif
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte GA-Z77X-UP7  3 x Sapphire 7950 16 GB GSkill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 SSD 2x Samsung F1 Samsung TFC 480, 360, BI 140. EK 250 res. 355 with XSP... Win 7 + Vista 
MonitorKeyboardPowerCase
Catleap Corsair K90 EVGA 1300 G2 Corsair 800d 
MouseMouse PadAudioAudio
Coolermaster Spawn Ratpad Soundblaster XFi HD Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #109 of 257
I almost never bother with rebates because most of the time unless you document every single aspect of your process you end up losing out, at which point its no longer beneficial to claim the rebate to begin with
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2670 @ 2.8Ghz m4600 m5100 @ 1100c/1500m 16GB DDR3 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
c300 128GB SSD 2TB FireCuda 7mm 2TB Firecuda 7mm 1TB 5400rpm 
Hard DriveOSMonitorPower
750GB 5400rpm Windows 10 x64  1920x1080 @90hz 150w 
Mouse
Corsair M40 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2670 @ 2.8Ghz m4600 m5100 @ 1100c/1500m 16GB DDR3 1333Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
c300 128GB SSD 2TB FireCuda 7mm 2TB Firecuda 7mm 1TB 5400rpm 
Hard DriveOSMonitorPower
750GB 5400rpm Windows 10 x64  1920x1080 @90hz 150w 
Mouse
Corsair M40 
  hide details  
Reply
post #110 of 257
The latest review I read for the 860i acknowledged that the software was pretty much junk, but as for the PSU itself, pretty much golden. I've seen this repeated in several different reviews of Corsair's digital PSU's.

Even though the readings of the software are all wacky, when connected to test equipment, the PSU's are performing perfectly. Hard to be content and satisfied though when the end user doesnt have access to all that fancy test gear and is hoping for reliable software functions.

All this has me leaning back towards the non-digital bretheren of these PSU's. After all, those units actually have higher efficiency than the digital models at low loads.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 @ 4.6GHz 1.48v 990FXA-UD3 Pegatron HD6450 1GB 2x4GB G.Skill Sniper 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 500GB Samsung DVD-RW Corsair H100i Win 7 x64 
MonitorPowerCase
LG 32" 720p HDTV SeaSonic M12II 620 Bronze CM 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 @ 4.6GHz 1.48v 990FXA-UD3 Pegatron HD6450 1GB 2x4GB G.Skill Sniper 1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 500GB Samsung DVD-RW Corsair H100i Win 7 x64 
MonitorPowerCase
LG 32" 720p HDTV SeaSonic M12II 620 Bronze CM 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Corsair deny all knowledge - AX1200i software broken (probably applies to AX860i and AX760i as well)