Overclock.net › Forums › Specialty Builds › Servers › Adaptec 3405 causes boot to fail
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Adaptec 3405 causes boot to fail

post #1 of 2
Thread Starter 
I have a windows 2008 R2 64 bit enterprise server on a supermicro MBD-X8SIA-F-O LGA 1156 Intel 3420, with an intel zeon X3430, with 16GB of kingston RAM. I am booting off an OCZ Agility 3 120GB SSD all is well until I install the adaptec 3405 and the 4 drive RAID 10 array attached to it. Everything posts fine but at the end of the Adaptec cards post I get a missing boot mng message and no matter what I do as long as the 3405 is installed the computer won't boot into windows. Any ideas.

Thanks
Desk Rig
(16 items)
 
Backup Server
(8 items)
 
Main Server
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600 K P67A UD7 B3 MSI GTX 680 Twin Frozer II Corsair Dominator 1600Mhzs. 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility 3 240GB Samsung 830 120GB  WD Raptor 150GB LG BR Burner, LG BR Reader 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i Push Pull Win 8 Pro 64Bit 3X Asus LED LCD HD 23" Lenovo USB 
PowerCaseMouse
Corsair AX 850W Custom made intergrated desk Logitech G700 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3 530 Supermicro X8SIL-V Kingston ECC unbuffered 16GB RAM OCZ Agility 3 120 GB 
Hard DriveOSOSCase
WD Green 3TB Windows server 2008 R2 Host Windows storage server 2012 Dell inspirion 530s case 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon X5650 Supermicro X8DAH On Board Samsung ECC Fully buffered 72GB 1066 RAM 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD Raptor 300GB; 558GB RAID 10 WD Red 3TB; 19GB RAID 5 WD Purple 3TB; 13.6GB RAID 5 Samsung 1TB 
CoolingOSPowerCase
Intel Xeon coolers Windows server 20102 R2 essentials Corsair AX850 4u Supermicro PWS-920P-1R  
  hide details  
Reply
Desk Rig
(16 items)
 
Backup Server
(8 items)
 
Main Server
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600 K P67A UD7 B3 MSI GTX 680 Twin Frozer II Corsair Dominator 1600Mhzs. 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility 3 240GB Samsung 830 120GB  WD Raptor 150GB LG BR Burner, LG BR Reader 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i Push Pull Win 8 Pro 64Bit 3X Asus LED LCD HD 23" Lenovo USB 
PowerCaseMouse
Corsair AX 850W Custom made intergrated desk Logitech G700 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3 530 Supermicro X8SIL-V Kingston ECC unbuffered 16GB RAM OCZ Agility 3 120 GB 
Hard DriveOSOSCase
WD Green 3TB Windows server 2008 R2 Host Windows storage server 2012 Dell inspirion 530s case 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon X5650 Supermicro X8DAH On Board Samsung ECC Fully buffered 72GB 1066 RAM 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD Raptor 300GB; 558GB RAID 10 WD Red 3TB; 19GB RAID 5 WD Purple 3TB; 13.6GB RAID 5 Samsung 1TB 
CoolingOSPowerCase
Intel Xeon coolers Windows server 20102 R2 essentials Corsair AX850 4u Supermicro PWS-920P-1R  
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
solved it, turned out I had to disable the OPROM disabling PCI boot capabilities. Solved it no problem
Desk Rig
(16 items)
 
Backup Server
(8 items)
 
Main Server
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600 K P67A UD7 B3 MSI GTX 680 Twin Frozer II Corsair Dominator 1600Mhzs. 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility 3 240GB Samsung 830 120GB  WD Raptor 150GB LG BR Burner, LG BR Reader 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i Push Pull Win 8 Pro 64Bit 3X Asus LED LCD HD 23" Lenovo USB 
PowerCaseMouse
Corsair AX 850W Custom made intergrated desk Logitech G700 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3 530 Supermicro X8SIL-V Kingston ECC unbuffered 16GB RAM OCZ Agility 3 120 GB 
Hard DriveOSOSCase
WD Green 3TB Windows server 2008 R2 Host Windows storage server 2012 Dell inspirion 530s case 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon X5650 Supermicro X8DAH On Board Samsung ECC Fully buffered 72GB 1066 RAM 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD Raptor 300GB; 558GB RAID 10 WD Red 3TB; 19GB RAID 5 WD Purple 3TB; 13.6GB RAID 5 Samsung 1TB 
CoolingOSPowerCase
Intel Xeon coolers Windows server 20102 R2 essentials Corsair AX850 4u Supermicro PWS-920P-1R  
  hide details  
Reply
Desk Rig
(16 items)
 
Backup Server
(8 items)
 
Main Server
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600 K P67A UD7 B3 MSI GTX 680 Twin Frozer II Corsair Dominator 1600Mhzs. 32GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Agility 3 240GB Samsung 830 120GB  WD Raptor 150GB LG BR Burner, LG BR Reader 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i Push Pull Win 8 Pro 64Bit 3X Asus LED LCD HD 23" Lenovo USB 
PowerCaseMouse
Corsair AX 850W Custom made intergrated desk Logitech G700 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel i3 530 Supermicro X8SIL-V Kingston ECC unbuffered 16GB RAM OCZ Agility 3 120 GB 
Hard DriveOSOSCase
WD Green 3TB Windows server 2008 R2 Host Windows storage server 2012 Dell inspirion 530s case 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon X5650 Supermicro X8DAH On Board Samsung ECC Fully buffered 72GB 1066 RAM 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD Raptor 300GB; 558GB RAID 10 WD Red 3TB; 19GB RAID 5 WD Purple 3TB; 13.6GB RAID 5 Samsung 1TB 
CoolingOSPowerCase
Intel Xeon coolers Windows server 20102 R2 essentials Corsair AX850 4u Supermicro PWS-920P-1R  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Servers
Overclock.net › Forums › Specialty Builds › Servers › Adaptec 3405 causes boot to fail