Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Poor framerates on my 670?! And on my old 560Ti. GPU throttled?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Poor framerates on my 670?! And on my old 560Ti. GPU throttled? - Page 3

post #21 of 22
If you're alt-tabbing back to the Windows desktop when this happens, that is normal. Mine does the same thing, as well as GPU usage dropping drastically, and temps declining as well.

Also, the 1.1 or 2.0 or 3.0 doesn't matter much, it's the x4 or x8 or x16 that matters. I believe it was anandtech that did a huge pci-e bus test that showed that even with a GTX 680 and a 7970, as long as the card was in an x16 slot, pci-e 1.1 was capable of producing framerates about 95% of what a pci-e 3.0 slot could. A 680 in a PCI-E 1.1 x4 slot performed 74% as well as in a PCI-E 3.0 x16 slot.

A quick search shows me that a lot of other people on the tubes are complaining about the same issue. From what I read, SC2 only really utilizes 2 cores, and even then, doesn't do it very efficiently. It would definitely benefit from an OC.

Really the best thing I can suggest is to run a graphics benchmark (like unigine heaven or unigine sanctuary, or even the GPU test of novabench) and make sure that graphics are rendering at a decent speed and gpu load is up at 90-100. Furmark is a great one too, also to test stability and heat management. With the 1080 benchmark preset (no AA), my 580 scores 1362 points (22 fps average). It's interesting to note, though, that furmark is a blacklisted app, and it's well-known that many cards will only run at half their normal clock rates (mine runs at full speed for a few second, then throttles).
Someone's Trash
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad QX9650 Foxconn Blackops x48 Zotac Amp! GTX 580 1.5GB G.Skill 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sandisk Extreme 120GB SSD Cooler Master Hyper 212 Plus Windows 7 x64 Professional Hanns-G 27" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Rosewill Tachyon 750W 80+ Plat Rosewill Thor Logitech Wireless Trackball M570 
  hide details  
Reply
Someone's Trash
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad QX9650 Foxconn Blackops x48 Zotac Amp! GTX 580 1.5GB G.Skill 8GB DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Sandisk Extreme 120GB SSD Cooler Master Hyper 212 Plus Windows 7 x64 Professional Hanns-G 27" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Rosewill Tachyon 750W 80+ Plat Rosewill Thor Logitech Wireless Trackball M570 
  hide details  
Reply
post #22 of 22
Quote:
Originally Posted by Acoustiks View Post

When I increase the voltage, clock rate, etc, it goes to 2.0 then back to 1.1 while under load within a few seconds.

its normal, does it to me as well. it is more or less a GPU-Z issue. PCI-E 2.0 is working fine trust me.
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Poor framerates on my 670?! And on my old 560Ti. GPU throttled?