Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › A CPU load/stability issue...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A CPU load/stability issue...

post #1 of 5
Thread Starter 
This also could be software caused.
My laptops CPU (Core 2 T9600) recently has been going under load when it feels like. It is unknown what the issue is. I already did a virus scan, fixed those and still no improvement.
post #2 of 5
Anything showing in task manager?
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Quote:
Originally Posted by Paratrooper1n0 View Post

This also could be software caused.
My laptops CPU (Core 2 T9600) recently has been going under load when it feels like. It is unknown what the issue is. I already did a virus scan, fixed those and still no improvement.

Is your Hard Drive activity lighct solid when this happens. It could be that your HDD is being thrashed causing your system to be slow(or could be dying). I have a T9600 in my laptop and I tossed in a SSD in the extra hard drive bay, the laptops flies. I can OC it to 3ghz when I want, and its no weak CPU The SSD helps a lot though.
Edited by DzillaXx - 11/22/12 at 10:32pm
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by deafboy View Post

Anything showing in task manager?

No, I go by CPU load. I closed FireFox so there would be no high CPU usage from anything of knowledge.
But, the CPU is acting bi-polar. Currently running an AVG (Paid) scan and things are okay. But the CPU jumps anywhere from 9% to 100% during this scan. And outside of running FF and a scan it jumps between 18% and 75% when only running Skype and Steam.
post #5 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DzillaXx View Post

Quote:
Originally Posted by Paratrooper1n0 View Post

This also could be software caused.
My laptops CPU (Core 2 T9600) recently has been going under load when it feels like. It is unknown what the issue is. I already did a virus scan, fixed those and still no improvement.

Is your Hard Drive activity light solid when this happens. It could be that your HDD is being thrashed causing your system to be slow(or dying). I have a T9600 in my laptop and I tossed in a SSD in the extra hard drive bay, the laptops flies. I can OC it to 3ghz when I want, and its no weak CPU The SSD helps a lot though.

No it is not solid. The computer did a consistency test on the HDD Wednesday night and nothing was found wrong with it.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › A CPU load/stability issue...