Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Installed new ram in computer now no picture (NEED HELP URGENTLY!!!)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Installed new ram in computer now no picture (NEED HELP URGENTLY!!!)

post #1 of 40
Thread Starter 
Hi,

i installed new ram in my mum and dads computer and now there's no picture, it was the same speed, ddr, all that stuff. i put the old ram back in and still no picture, it seems to boot up fine as the mouse turns on about the same time it used to and all but no picture. Really need help because their not very happy!!!

Thanks, Bailey
post #2 of 40

What does their system consist of?

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #3 of 40
Thread Starter 
It is a hp a1140a with an nvidia gt6200 gc, dad did use compressed air to clean out all the dust.
post #4 of 40
Quote:
Originally Posted by Yuilly View Post

It is a hp a1140a with an nvidia gt6200 gc, dad did use compressed air to clean out all the dust.

 

Is there any chance that you bumped the video card loose or something else during the installation of the new memory?

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #5 of 40
Thread Starter 
not sure i just pulled it apart again and pushed on the gc deosnt seem loose and swaped the ram around
post #6 of 40
Thread Starter 
I now have video at the first screen where it has the boot-up options but it freezes and i cant enter the boot up menu or anything
post #7 of 40
Does any message pop up while booting? Like 'DVI No Signal' or 'VGA No Signal'
When you say no picture I am assuming you mean nothing on the monitor?


EDIT: Okay, try resettings CMOS.
You can also try testing if each stick of RAM is working. Just take a stick out, if still same problem, take another out, put other back in...
Edited by Scorched912 - 11/24/12 at 2:59am
Scorched Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K @ 4200Mhz ASrock Z77 Extreme4 Asus Radeon R9-290 Kingston HyperX 8GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB  Lite-On 24x DVD Drive Intel Stock Cooler Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248H Thermaltake Ttesports Challenger Corsair TX-750 Aerocool Syclone II 
Mouse
Razer Abyssus  
  hide details  
Reply
Scorched Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K @ 4200Mhz ASrock Z77 Extreme4 Asus Radeon R9-290 Kingston HyperX 8GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB  Lite-On 24x DVD Drive Intel Stock Cooler Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VS248H Thermaltake Ttesports Challenger Corsair TX-750 Aerocool Syclone II 
Mouse
Razer Abyssus  
  hide details  
Reply
post #8 of 40
Thread Starter 
it started up now all boots fine all i did was swap the original ram around and it worked, first it froze on bootup and i started it again and then it worked fine. smile.gif
post #9 of 40

Whew.

 

I would take back the new memory.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #10 of 40
Good that you got it solved. I just swapped my ram around too, had to restore my bios to default settings because my OC was not working with the new ram. I'll have to start my OC over but it's cool. Computer is working now.
Metal Gear Rex
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8120 Sabertooth 990fx Sapphire Radeon HD 7870 OC edition G-skill Ripjaws X 2x8gb  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1tb Blu-ray Corsair H100 - Two AP-15s Windows 7 64 bit 
MonitorPowerCase
50' HDTV 1920x1080 Corsair TX750 NZXT Phantom Black - Three 200mm fans, Four 120... 
  hide details  
Reply
Metal Gear Rex
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8120 Sabertooth 990fx Sapphire Radeon HD 7870 OC edition G-skill Ripjaws X 2x8gb  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1tb Blu-ray Corsair H100 - Two AP-15s Windows 7 64 bit 
MonitorPowerCase
50' HDTV 1920x1080 Corsair TX750 NZXT Phantom Black - Three 200mm fans, Four 120... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Installed new ram in computer now no picture (NEED HELP URGENTLY!!!)