Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Overclocking] Idle artifacts,at load - not a sign of them.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Overclocking] Idle artifacts,at load - not a sign of them. - Page 2

post #11 of 23

I think the card is fine, just a software problem.

2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
post #12 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nvidiaftw12 View Post

I think the card is fine, just a software problem.
Well i just tried something :
I overclocked to 940Mhz in MSI Afterburner and then immediately ran Furmark.When GPU usage get up to 99%(3D mode enabled i guess) i ran it for 15mins with max temp of 67C and not a single artifact.Stopped Furmarking,artifacts all over the place yet again...Did the same think with heaven benchmark - before openning it,artifacting as hell,during the test,not a single artifact.C'mon...
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #13 of 23

Lemme ask. At stock, does it artifact at idle?

2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
post #14 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nvidiaftw12 View Post

Lemme ask. At stock, does it artifact at idle?
That was the thing i was going to just write down.So,after i overclock with MSI Afterburner/Trixxx to 940 and i see them artifacts,i click the reset button to 800 and artifacts are still there! So i need to reboot my system to fix it.Then in CCC Overdrive i make CCC overclock my GPU to 850Mhz ONLY IN GAMES and there are no artifacts whatsoever.It looks like whenever i touch the clocks with a software,something is getting messed up with my 2d/3d mode or something.
P.S. The thing i said for furmark,it goes the same for 3dmark11
using 12.10 catalyst btw
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #15 of 23
Quote:
Originally Posted by hotwheels1997 View Post


That was the thing i was going to just write down.So,after i overclock with MSI Afterburner/Trixxx to 940 and i see them artifacts,i click the reset button to 800 and artifacts are still there! So i need to reboot my system to fix it.Then in CCC Overdrive i make CCC overclock my GPU to 850Mhz ONLY IN GAMES and there are no artifacts whatsoever.It looks like whenever i touch the clocks with a software,something is getting messed up with my 2d/3d mode or something.
P.S. The thing i said for furmark,it goes the same for 3dmark11
using 12.10 catalyst btw


Dunno dude.

2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
post #16 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nvidiaftw12 View Post


Dunno dude.
P.S. Before,around march 2012 or something close to that i was using catalyst 12.6 and was overclocking without a problem.Problems started occur with the installation of 12.8.
The thing is...i don't want to revert because i really like the performance of the current drives.
Oh well i guess i'll just wait for a miracle.Kinda dissapointed,though HD 6850 was a "beast" overclock reaching HD 6870 stock FPS easily in games.This may be truth,but of course,i'm screwed...what a supprise :@
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #17 of 23
Thread Starter 
Should i try this? I've noticed other people with 2D mode artifacting:
Quote:
hi, this is one of two things, one card is faulty. other is when at 2d, the card downclocks and this sometimes causes artifacts. It does this to save power but sometimes the core clock is set to low.

To fix:

Go into amd catalyst control center

Enable overdrive

create a profile in CCC and save it, but do NOT activate

go to c:\users\\appdata\local\ati\ace\profiles [must have show hidden files on]

open the .xml with the same name as the profile created

make the following changes

Feature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="40000" [previous should be "15700"]

Feature name="MemoryClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="90000" [previous should be "30000"]

Save and close file

now by going in CCC and activating the profile the idle speeds should be 400 and 900 instead of 157 and 300

check if it still artifacts.
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #18 of 23
Quote:
Originally Posted by hotwheels1997 View Post

Should i try this? I've noticed other people with 2D mode artifacting:


What are the correct idle speeds? I know for mine it's 250 150. Set them to whatever is correct if they are not.

2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
2nd Rig
(14 items)
 
  
Reply
post #19 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nvidiaftw12 View Post


What are the correct idle speeds? I know for mine it's 250 150. Set them to whatever is correct if they are not.
Mine is 100Mhz Core Clock,150Mhz Memory Clock.Isn't that too low?!
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #20 of 23
You can set afterburner to disable downclock via the config file if I remember right. I imagine that would solve the issue
Poison
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.7 Sabertooth x79 Powercolor 6870x2 G Skill 2133 8gb 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4 Noctua DH14 win7 64 ultimate HP 2511x 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
microsoft Sidewinder Enermax Modu 87+ 900 Asus GX800 none 
Audio
Yamaha RX-V955, B&W bookshelves and Infinity PS-8 
  hide details  
Reply
Poison
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.7 Sabertooth x79 Powercolor 6870x2 G Skill 2133 8gb 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4 Noctua DH14 win7 64 ultimate HP 2511x 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
microsoft Sidewinder Enermax Modu 87+ 900 Asus GX800 none 
Audio
Yamaha RX-V955, B&W bookshelves and Infinity PS-8 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Overclocking] Idle artifacts,at load - not a sign of them.