Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › NEED HELP as Well, Strange set of problems Mpower z77
New Posts  All Forums:Forum Nav:

NEED HELP as Well, Strange set of problems Mpower z77

post #1 of 4
Thread Starter 
Hey guys,

I've had a long string of problems but this is the main one. Ill try to be clear. I recently got the new Mpower z77, I noticed that my frames were bad like average of 30, they would dip into the teens and also have bad stuttering. It happens in several games .

Finally after much troubleshooting I moved the video card to PCIe lane 2 and it worked great, frames over 100 and smooth as butter
I thought it was the mobo after an RMA and return the second one does the same exact thing. Ive tried reinstalling windows, updating bios, different power supply and gotten all updates for everything. All the components worked in my last rig.

If the video card works in the second PCIe lane doesnt it have to be the MOBO?

The rest of my rig
120 gb intel ssd
Geforce 670 ftw
i5 3570k
12 gig ram
800w coolermaster gold series psu

I know you guys are good thats why i came here, Big thanks for any help I appreciate it.
post #2 of 4
First mistake you made, is you bought an MSI product.


Stick the GPU in to first slot.
Boot in to windows.
Load up GPU-Z. Does it show PCIE lane running @ x16?

Load CPUID.
Select Moinboard Tab
What does the Link Width say?
What does the Max Supported say?
Edited by KGB7 - 12/5/12 at 12:20am
post #3 of 4
Thread Starter 
Okay, GPU z says in

Lane 2: the video card was running at 4x (this was the lane the was performing well)

Lane 1: it showed 8x

CPU z shows link width at x8 and Max supported x16
post #4 of 4
Return your mobo and buy another brand.

If you can, get a full refund from MSI or retail store you bought it from.


Or you can cont using it with VGA card in second slot.
Edited by KGB7 - 12/5/12 at 12:50pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › NEED HELP as Well, Strange set of problems Mpower z77