Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Probably the weirdest issue I've ever seen
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Probably the weirdest issue I've ever seen

post #1 of 11
Thread Starter 
Well, my sister contacted me today asking for help with an issue on her husband's laptop, she couldn't really describe the issue, so she just had me VNC in and take over the laptop remotely. The issue is with *any* web browser, sometimes webpages just don't... load right. Whether this means loading part of the page and then just stopping, or loading a page with a single graphic being placed in many locations outside of its intended location, at any rate, a picture will speak louder than words, and note that this isn't the worst I saw, but it still captures the issue:

See the space where there should be tabs for different support options? Well, it all just tiles the same image, which isn't even supposed to be on that line at all.

Also worth noting, sometimes pages load fine.
Router is a WZR-HP-G300NH, and all other computers in the home load pages fine, so I doubt thats the issue.
Laptop is a Sony Vaio PCG-71913L VPCEH15 FX.
Windows 7 64-bit, freshly installed to a SSD as of August. Hard drive was dying so I suggested that they replace the hard drive with an SSD due to the fact that the machine travels a lot. I tried uninstalling and reinstalling all browsers, and tried updating lan, wifi, and graphics drivers. Any other suggestions that might work?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 4.2ghz HT (1.3625v) Asus R3E 2xGTX 460 (non SLi, no overclock) 6x2gb G.skill @ 6-8-6-24-1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD-VR 300GBx1, 2xWD 1tb,2x60gb Agility Some crappy combo burner... Arch x64 3xDell U2410f rev A02 
KeyboardPowerCaseMouse
X-Armor U9BL TT Toughpower 1200w (NTB more efficient) Mountain Mods Pinnacle 24 CYO Roccat Kone (R.I.P. A4Tech x7) 
Mouse Pad
Steelpad Experience I-1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 4.2ghz HT (1.3625v) Asus R3E 2xGTX 460 (non SLi, no overclock) 6x2gb G.skill @ 6-8-6-24-1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD-VR 300GBx1, 2xWD 1tb,2x60gb Agility Some crappy combo burner... Arch x64 3xDell U2410f rev A02 
KeyboardPowerCaseMouse
X-Armor U9BL TT Toughpower 1200w (NTB more efficient) Mountain Mods Pinnacle 24 CYO Roccat Kone (R.I.P. A4Tech x7) 
Mouse Pad
Steelpad Experience I-1 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
Is it a Java issue? make sure its enabled/updated to the most recent version and maybe clear browser's cache and restart the browser. (I know very basic troubleshooting, but it could work)
Edited by zer0entropy - 12/8/12 at 9:18pm
Black friday 13'
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom 945 asus 4890 mushkin 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
ocz vertex lite on vigoor monsoon windows 7 
PowerCase
corsair 750 lian li lancool 
  hide details  
Reply
Black friday 13'
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom 945 asus 4890 mushkin 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
ocz vertex lite on vigoor monsoon windows 7 
PowerCase
corsair 750 lian li lancool 
  hide details  
Reply
post #3 of 11

That URL was hard for me to type, so:

 

http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=VPCEH15FX&LOC=3#/howtoTab

 

I see the difference now.  I didn't see it at first.

 

I don't know why, but my first thought was maybe it's a screwed up Registry.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Does it happen in all browsers?
Bandaids
(15 items)
 
  
MotherboardGraphicsHard DriveOptical Drive
Asrock Z77 Extreme 6 GTX 580 WD 10EALX ASUS DRW 
CoolingOSMonitorMonitor
Havik 140 Windows 7 Ultimate ASUS VH228T Toshiba 32RV600A 
MonitorKeyboardPowerCase
Compaq S2021a Microsoft Wired Keyboard 600 Aero Cool Strike X 1100w Asus Antec 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX518 Mionix Ensis 320 Creative 2.1 
  hide details  
Reply
Bandaids
(15 items)
 
  
MotherboardGraphicsHard DriveOptical Drive
Asrock Z77 Extreme 6 GTX 580 WD 10EALX ASUS DRW 
CoolingOSMonitorMonitor
Havik 140 Windows 7 Ultimate ASUS VH228T Toshiba 32RV600A 
MonitorKeyboardPowerCase
Compaq S2021a Microsoft Wired Keyboard 600 Aero Cool Strike X 1100w Asus Antec 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX518 Mionix Ensis 320 Creative 2.1 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Quote:
Originally Posted by nooboc2012 View Post

Does it happen in all browsers?

 

Yep, it does.

 

He said it happens with any web browser.

 

I kind of think that it's due to whatever method he used to go from a hard drive to a solid state drive.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Ahhh, missed it.

Maybe a poor internet connection? If the page takes forever to load, times out and loads in some of it?
Bandaids
(15 items)
 
  
MotherboardGraphicsHard DriveOptical Drive
Asrock Z77 Extreme 6 GTX 580 WD 10EALX ASUS DRW 
CoolingOSMonitorMonitor
Havik 140 Windows 7 Ultimate ASUS VH228T Toshiba 32RV600A 
MonitorKeyboardPowerCase
Compaq S2021a Microsoft Wired Keyboard 600 Aero Cool Strike X 1100w Asus Antec 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX518 Mionix Ensis 320 Creative 2.1 
  hide details  
Reply
Bandaids
(15 items)
 
  
MotherboardGraphicsHard DriveOptical Drive
Asrock Z77 Extreme 6 GTX 580 WD 10EALX ASUS DRW 
CoolingOSMonitorMonitor
Havik 140 Windows 7 Ultimate ASUS VH228T Toshiba 32RV600A 
MonitorKeyboardPowerCase
Compaq S2021a Microsoft Wired Keyboard 600 Aero Cool Strike X 1100w Asus Antec 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX518 Mionix Ensis 320 Creative 2.1 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Quote:
Originally Posted by nooboc2012 View Post

Ahhh, missed it.
Maybe a poor internet connection? If the page takes forever to load, times out and loads in some of it?

 

What's weird to me is, the navigation tabs are replaced by a tiling of the "Register Now" button that's underneath the photo of the laptop.  I don't know what this would indicate, but man that sure is weird.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
How about updating/installing Flash player?
Antec
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte X58A-UD3R Sapphire 5850 G-Skill 6GB DDR3 
Hard DriveOSCase
1TB WD Caviar Black Windows 7 Antec 1200 
  hide details  
Reply
Antec
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Gigabyte X58A-UD3R Sapphire 5850 G-Skill 6GB DDR3 
Hard DriveOSCase
1TB WD Caviar Black Windows 7 Antec 1200 
  hide details  
Reply
post #9 of 11

I just disabled Flash, restarted Firefox, and that page is still working for me.

It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post

That URL was hard for me to type, so:

http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=VPCEH15FX&LOC=3#/howtoTab

I see the difference now.  I didn't see it at first.

I don't know why, but my first thought was maybe it's a screwed up Registry.

Yeah sorry, probably should have posted the URL as well
Quote:
Originally Posted by nooboc2012 View Post

Does it happen in all browsers?

Yes, all browsers.
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post

Yep, it does.

He said it happens with any web browser.

I kind of think that it's due to whatever method he used to go from a hard drive to a solid state drive.

Reinstalled Windows 7 fresh from the OS disc.

I may just have to reinstall again, but I was trying to avoid that, furthermore installing more doesn't identify what went wrong, and that is a bigger question, if it went wrong once, it could easily go wrong again. Malware scans and AV scans both check good, hosts file is normal, I may uninstall and reinstall the TCP/IP stack to see if that fixes it unfortunately I am only able to VNC the machine, so that would be somewhat of an ordeal to explain over the phone.

To answer another question I failed to multi-quote, the pages do all seem to load relatively slowly on this machine, but other machines in the home do not; even other wirelessly connected machines, and this one has better signal than any of those machines. They have a Desktop via wifi, a desktop via lan, this laptop via wifi, another laptop via wifi, an Xbox 360, two cell phones, a tablet, a tv, two directtv internet enabled set-top boxes and a Wii on the network. All devices function normally except for this one, for no apparent reason. She said it just kind of "started happening" and couldn't pinpoint an exact time, or any software that was changed around the time of install. I'm still bothered that it happens in all browsers... doesn't make sense, since Mozilla is Gecko, Chrome is webkit, and IE is Microsoft proprietary, and all 3 use different rendering and parsing code, with the same result... More interestingly, if you load the same page simultaneously (any page can have the issue, really) in all 3 browsers, via batch, one or two may have the issue, and one of those two may be more severe, but the remaining browser loads fine. I'd be inclined to think it may be something to do with RAM, but I'd see blue screens if that was the case.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 4.2ghz HT (1.3625v) Asus R3E 2xGTX 460 (non SLi, no overclock) 6x2gb G.skill @ 6-8-6-24-1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD-VR 300GBx1, 2xWD 1tb,2x60gb Agility Some crappy combo burner... Arch x64 3xDell U2410f rev A02 
KeyboardPowerCaseMouse
X-Armor U9BL TT Toughpower 1200w (NTB more efficient) Mountain Mods Pinnacle 24 CYO Roccat Kone (R.I.P. A4Tech x7) 
Mouse Pad
Steelpad Experience I-1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 4.2ghz HT (1.3625v) Asus R3E 2xGTX 460 (non SLi, no overclock) 6x2gb G.skill @ 6-8-6-24-1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD-VR 300GBx1, 2xWD 1tb,2x60gb Agility Some crappy combo burner... Arch x64 3xDell U2410f rev A02 
KeyboardPowerCaseMouse
X-Armor U9BL TT Toughpower 1200w (NTB more efficient) Mountain Mods Pinnacle 24 CYO Roccat Kone (R.I.P. A4Tech x7) 
Mouse Pad
Steelpad Experience I-1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Probably the weirdest issue I've ever seen