Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800gtx sli performance problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

8800gtx sli performance problems

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey guys, after setting up my sli rig, i noticed some major gaming problems.
3dmark06 provides good results, and so does fear multiplayer, shows over 150fps, when i can get it to run.

It seems the 2 games i have, might and magic dark messiah, and fear multiplayer really suffer from mouse stutters and game lockups with sli enabled.
The second i turn off sli, they both run beautifully, but with not as many fps.

Any ideas what could be wrong here? I tried this with stock cpu settings, oc'd settings and nothing seems to make this work right with sli!!
BTW, i am using the most current 97.02 8800gtx drivers.


Thanks,

Frank
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Quote:
Originally Posted by ultravorx View Post
Hey guys, after setting up my sli rig, i noticed some major gaming problems.
3dmark06 provides good results, and so does fear multiplayer, shows over 150fps, when i can get it to run.

It seems the 2 games i have, might and magic dark messiah, and fear multiplayer really suffer from mouse stutters and game lockups with sli enabled.
The second i turn off sli, they both run beautifully, but with not as many fps.

Any ideas what could be wrong here? I tried this with stock cpu settings, oc'd settings and nothing seems to make this work right with sli!!
BTW, i am using the most current 97.02 8800gtx drivers.


Thanks,
it could actually be due to the fact that the drivers arent great really. i think once nvidia bring out some new drivers things should get better
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Go to yoru driver profile change it "frames to render ahead" to only 1. that should help.
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Did you update the drivers for your mobo?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6600 Week 28A Asus P5B Deluxe eVGA 8800GTX 2gb Crucial Ballistix DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250gb Seagate 7200.10 (RAID 0) + 250gb backup DVD-RW Window XP Acer AL2216W 22" WS LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Multimedia PC Power & Cooling Silencer 750 Lian Li PC-V1200B Plus II Modded Logitech MX518 
Mouse Pad
FUNC 1030 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6600 Week 28A Asus P5B Deluxe eVGA 8800GTX 2gb Crucial Ballistix DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250gb Seagate 7200.10 (RAID 0) + 250gb backup DVD-RW Window XP Acer AL2216W 22" WS LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Multimedia PC Power & Cooling Silencer 750 Lian Li PC-V1200B Plus II Modded Logitech MX518 
Mouse Pad
FUNC 1030 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Drivers for DX10 cards at the moment wont be at there best. However I would advise that you Update your motherboards drivers such as Chipset drivers and make sure you are running the latest Nvidia drivers.
post #6 of 7
Thread Starter 
all of the drivers are current. newest ones from evga's site.

ill try that frame ahead setting as well.

thanks

frank
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sideburns View Post
Go to yoru driver profile change it "frames to render ahead" to only 1. that should help.
this worked like a charm!

now fear multiplayer runs around 120fps, maxing around 180, lagging around 50.

so much more fun now, no slow downs!

thanks again,

frank
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
monster rig 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Clovertown dual quad core 3.0ghz mac pro stock ati radeon x1900xt 5gb FB-DIMM 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250gb/500gb win xp pro sp2/os x Westy lvm-37w3 37" lcd 1900x1080 stock wired 
PowerCaseMouse
1000w stock apple power supply mac pro case mighty mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800gtx sli performance problems