Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Failing GPU or a PSU problem?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Failing GPU or a PSU problem?

post #1 of 3
Thread Starter 
I had my 7950 crossfire running at 1100 for a good month without any issue. I then started playing a game that only used one gpu for a week and when I went back to play something using both gpus my games lock up instantly if I use crossfire and that overclock. If I turn off overclock and use cards by themselves they work fine.

Crossfire stock 900 mhz - Fine
Crossfire 1000 mhz oc - semi stable, locks at times. can close by forcing task manager
Crossfire 1000-1100 = ingame lock, can close by forcing task manager

I took the cards out, swapped psu cables, placed the top card in other slot but it still does it. Reinstalled drivers and tried older 12.11 beta 8 but it stills doing it.

The weird part is this:

if i turn crossfire off and use the 1100hz overclock it doesn't matter which card is in the primary slot, they both work fine. It's only if I turn the crossfire OC that it locks up (it doesn't lock the entire pc up, just the game. I can alt tab out and force it to quit).
Edited by clerick - 12/14/12 at 4:55pm
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Thread Starter 
I figured it out. My new secondary IPS monitor is causing the problem (it's connected DVI into the screen and hdmi into the gpu). As soon as I removed it and went to play my OC clocks work without a hitch. Well this was a nice 4 days of mind breaking problems.
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Disabling the ULPS with trixx solved my lock ups completely even with the 2nd screen using hdmi/dvi.
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Failing GPU or a PSU problem?