Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › LightBoost, G-SYNC, Turbo240: 120Hz Strobe Backlight LCDs / No Motion Blur!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

LightBoost, G-SYNC, Turbo240: 120Hz Strobe Backlight LCDs / No Motion Blur! - Page 97

post #961 of 2929
I'm having some trouble getting LB enabled. I've followed both the normal steps and the ToastyX steps but LB refuses to stay on in game (CSGO). On the desktop my monitor OSD says "3D Mode" with settings grayed out and LB is changeable. As soon as I launch the game I get the green OSD text on the bottom of my screen, my FPS drops to the single digits like my computers about to lock up, and 3D mode and LB are disabled in monitor OSD.

What am I doing wrong? I'm going to start the steps over now just to see if it makes a difference, but I don't know why turning off my monitor/restarting would cause it to break

Latest NV drivers, GTX 670, ASUS VG248QE. I'm running CSGO @ 1024x768


I found a comment on blurbusters that says
Quote:
"LightBoost can work at any resolution, as long as it’s at 100-100Hz, but you may need to use a Custom 1024×768 resolution. You need to go to Custom Resolution and tweak it, with a much larger Vertical Total"

I've seen the settings for 1080p using CRU, how do I know what values to use for 1024?
Edited by espk - 5/16/13 at 8:05pm
post #962 of 2929
I'm using myself 1024/1280 for cs go and any other reso below 1920 if I want to and it's just normal, no need todo anything
FPS Gaming System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.2GHz Gigabyte Z77M D3H MVP MSI GTX 570 8 GB 1600 MHz G.Skill 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128 GB Western Digital 500 GB Samsung X22 Superwritemaster  Alpine 11 Pro 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64-Bit Ultimate BenQ XL2411Z 144Hz CoolerMaster Storm QuickFire Pro Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Newmen GX1-Pro SteelSeries QCK Heavy QPAD qh-90 
  hide details  
Reply
FPS Gaming System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.2GHz Gigabyte Z77M D3H MVP MSI GTX 570 8 GB 1600 MHz G.Skill 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128 GB Western Digital 500 GB Samsung X22 Superwritemaster  Alpine 11 Pro 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64-Bit Ultimate BenQ XL2411Z 144Hz CoolerMaster Storm QuickFire Pro Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Newmen GX1-Pro SteelSeries QCK Heavy QPAD qh-90 
  hide details  
Reply
post #963 of 2929
Quote:
Originally Posted by CallsignVega View Post

Could you explain the circumstances the one time you got it working?

Sure, I got it working on my buddy's GTX 480. I can't remember the exact procedure I used, but it did require using the registry edit, the custom monitor inf and the lightboost.bin in CRU. I didn't create a custom resolution in NVIDIA drivers, that would never work. Then I brought it home, and with my GTX 580, following the same procedure I used at my friend's place (and the same DVI cable), I got it working, LB adjustable. I toyed around with it in QuakeLive for like a half an hour, then I went to sleep. Woke up and the screen was scrambled. Thought maybe it was just something messing up with my GPU, so I bought a GTX 670 to throw in and ever since I have not been able to get it working again. I've tried everything possible, as I did with the 580, countless driver installs, a reformat, creating only a custom res in NVIDIA, following both "methods" listed on the blur busters site that are popular around here, system restores and clean driver installs to make sure none of the steps overlapped, and then I started combining methods just like I had to do to get it working on my old card.
post #964 of 2929
Quote:
Originally Posted by shedokan View Post

I'm using myself 1024/1280 for cs go and any other reso below 1920 if I want to and it's just normal, no need todo anything
Well I uninstalled then reinstalled everything involved and still no luck. I'd really like to get this working frown.gif
post #965 of 2929
8600gt worked
post #966 of 2929
subbed for later reading
My Rig
(14 items)
 
Ex-wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4460 AsRock H81M-DG4 Sapphire Rx470 Platinum KVR 1600 16Gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Seagate 3Tb Samsung 850 EVO 120 Scythe Ninja 3 Rev.B Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Fujitsu Siemens A17-2A Logitech K280e SuperFlower SF-550K12XP Thermaltake Versa H25 
MouseAudio
Logitech G402 Sony MDR XD150 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 750K 4.0Ghz AsRock FM2A75 Pro4+ Sapphire R9 270X Dual-X Kingston 2x4Gb 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 120  Western Digital 320Gb LiteON DVD-RW CoolerMaster Hyper Z600 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro x64 Toshiba 32" FullHD TV Logitech FSP Hexa 550 
CaseMouse
DeLUX Logitech 
  hide details  
Reply
My Rig
(14 items)
 
Ex-wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4460 AsRock H81M-DG4 Sapphire Rx470 Platinum KVR 1600 16Gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Seagate 3Tb Samsung 850 EVO 120 Scythe Ninja 3 Rev.B Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Fujitsu Siemens A17-2A Logitech K280e SuperFlower SF-550K12XP Thermaltake Versa H25 
MouseAudio
Logitech G402 Sony MDR XD150 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 750K 4.0Ghz AsRock FM2A75 Pro4+ Sapphire R9 270X Dual-X Kingston 2x4Gb 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 120  Western Digital 320Gb LiteON DVD-RW CoolerMaster Hyper Z600 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro x64 Toshiba 32" FullHD TV Logitech FSP Hexa 550 
CaseMouse
DeLUX Logitech 
  hide details  
Reply
post #967 of 2929
Reset ur monitor and take cables off reinstall latest drivers fully follow toastyx instructions and not a single reason why wouldn't it work flawlessly

I've enabled LB on 2 other systems in like 3minutes since it has become such a cakewalk with CRU, c'mon guys just read properly lol
FPS Gaming System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.2GHz Gigabyte Z77M D3H MVP MSI GTX 570 8 GB 1600 MHz G.Skill 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128 GB Western Digital 500 GB Samsung X22 Superwritemaster  Alpine 11 Pro 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64-Bit Ultimate BenQ XL2411Z 144Hz CoolerMaster Storm QuickFire Pro Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Newmen GX1-Pro SteelSeries QCK Heavy QPAD qh-90 
  hide details  
Reply
FPS Gaming System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.2GHz Gigabyte Z77M D3H MVP MSI GTX 570 8 GB 1600 MHz G.Skill 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128 GB Western Digital 500 GB Samsung X22 Superwritemaster  Alpine 11 Pro 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64-Bit Ultimate BenQ XL2411Z 144Hz CoolerMaster Storm QuickFire Pro Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Newmen GX1-Pro SteelSeries QCK Heavy QPAD qh-90 
  hide details  
Reply
post #968 of 2929
I'm building a new rig this weekend. If I use my old rig to enable LB using nvidia cards and then switch to my new rig with ati cards without unplugging the monitors would that work ?
R-WAN
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3930k Asrock extreme6 GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
G skill 1866 samsung 840 lite-on dvd  swiftech h220 
OSMonitorMonitorMonitor
windows 8 asus vg248 asus vg248 asus vg248 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g710 rosewill 1300 switch 810 razer deathadder 
  hide details  
Reply
R-WAN
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3930k Asrock extreme6 GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
G skill 1866 samsung 840 lite-on dvd  swiftech h220 
OSMonitorMonitorMonitor
windows 8 asus vg248 asus vg248 asus vg248 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g710 rosewill 1300 switch 810 razer deathadder 
  hide details  
Reply
post #969 of 2929
Quote:
Originally Posted by jderbs View Post

I'm building a new rig this weekend. If I use my old rig to enable LB using nvidia cards and then switch to my new rig with ati cards without unplugging the monitors would that work ?
Yes as long as the monitor is not unplugged from the power source, lightboost should stay enabled.
post #970 of 2929
Quote:
Originally Posted by Arc0s View Post

Yes as long as the monitor is not unplugged from the power source, lightboost should stay enabled.

Cool... will I have to do anything with CRU or just plug and play?
R-WAN
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3930k Asrock extreme6 GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
G skill 1866 samsung 840 lite-on dvd  swiftech h220 
OSMonitorMonitorMonitor
windows 8 asus vg248 asus vg248 asus vg248 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g710 rosewill 1300 switch 810 razer deathadder 
  hide details  
Reply
R-WAN
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3930k Asrock extreme6 GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
G skill 1866 samsung 840 lite-on dvd  swiftech h220 
OSMonitorMonitorMonitor
windows 8 asus vg248 asus vg248 asus vg248 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g710 rosewill 1300 switch 810 razer deathadder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › LightBoost, G-SYNC, Turbo240: 120Hz Strobe Backlight LCDs / No Motion Blur!