Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Samsung 840 doesn't show up in BIOS
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Samsung 840 doesn't show up in BIOS

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey OCN

Recently I bought an 840 (non pro version) and I tried to connect it with my Z77 Mpower but the MOBO doesn't seem to recognise it.

So next I connected it to my old P8P67 Le board and it got recognised right away. I managed to install Windows 7 on it, in the hope my MSI board would finaly find it but sadly it didn't. frown.gif

I also tried swapping the SATA connectors a couple of times.
I'm running the latest Bios (17.5).
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
So, to clarify, your SSD isn't showing up as a possible boot device?
Edited by NeonRed3mption - 12/18/12 at 1:38pm
post #3 of 7
try another sata port? change sata mode? update bios? clear cmos?
post #4 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sean Webster View Post

try another sata port? change sata mode? update bios? clear cmos?

Tried all of that tongue.gif
I think I'll try using one of the 3Gb Sata ports. Maybe it has something to do with the controller? thinking.gif
Quote:
Originally Posted by NeonRed3mption View Post

So, to clarify, your SSD isn't showing up as a possible boot device?

yes
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
I had the drive connected to a PSU that wasn't on doh.gif

Works perfect now biggrin.gif
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Quote:
Originally Posted by Midgethulk View Post

I had the drive connected to a PSU that wasn't on doh.gif

Works perfect now biggrin.gif
Nice one lol. How many PSU's do you have in your PC? 0.o
post #7 of 7
Thread Starter 
I had it connected to my test rigs PSU (which I forgot to turn on)and the SATA connector was in my main PC.
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
Midgethulks rig
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-3770K Z77 MPower (MS-7751) Intel(R) HD Graphics 4000 Asus GTX780 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance Samsung 840 250Gb BW Western digital black 1 TB ADATA S510 120Gb 
CoolingOSMonitorMonitor
H100 Windows 7 ultimate Dell U2412M Dell U2412M 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries 7g Corsair AX860 Corsair 500R Razer deathadder 
Mouse PadOther
Steelseries Qck+ NZXT Fan controller  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500 P8P67 Le GTX 560Ti Gskill 1333 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Plextor SSD WD 2TB EARX H100 Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCase
Crappy 17 inch OCZ 600W CM 690M 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Samsung 840 doesn't show up in BIOS