Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › OverClocking my P4
New Posts  All Forums:Forum Nav:

OverClocking my P4 - Page 2

post #11 of 32
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
Wow. I think I just messed up my PC!!!! The Default Freq. was 300 I move it down to 292. And I saved the settings and rebooted. It turns on but no visuals. Nothing. Wow. I'm pissed...
That's because 292 is ungodly high man! Your multi is probably like...14 or so... You just tried to boot at 4.088Ghz!!!

Try 225 or 215 even...

EDIT: You'll probably need a CMOs reset now though..
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
post #12 of 32
Thread Starter 
What do I do know? It turns on but no visuals. no beeps. I'm using my iBook. So what do I do? What ECS screwed me over. I press Enable OC. And then it sets @ 300 so say, ok 300 is 2.8GHZ. So I move it down to 292 because for some reason it doesn't move up to 301, by common sense.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #13 of 32
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
What do I do know? It turns on but no visuals. no beeps. I'm using my iBook. So what do I do? What ECS screwed me over. I press Enable OC. And then it sets @ 300 so say, ok 300 is 2.8GHZ. So I move it down to 292 because for some reason it doesn't move up to 301, by common sense.
Yea 300 is the strap that ECS put on the FSB... that's why you couldn't go higher.

Now you need to locate your mobo manual and find the CMOS reset jumpers and clear you CMOS... then you should be back to defaults and good to go again.
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
post #14 of 32
Thread Starter 
Alright, be right back. Is there a chance that I damaged/killed anything?
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #15 of 32
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
Alright, be right back. Is there a chance that I damaged/killed anything?
There is one...but it's slim. Your mobo just didn't post because your settings were too extreme... it should be ok though. I've gotten 100+ no-posts before n my mobo is fine, it's normal.
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
post #16 of 32
Thread Starter 
Got the manual.It says:
1-2 normal
2-3 CLEAR CMOS
before clearing the CMOS make sure to turn off the system.
Chart.
The x are the pins alright.
x 1
x
x (open)
So how would I do it? So I put the jumper on 2-3 and I turn on the PC?
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #17 of 32
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
Got the manual.It says:
1-2 normal
2-3 CLEAR CMOS
before clearing the CMOS make sure to turn off the system.
Chart.
The x are the pins alright.
x 1
x
x (open)
So how would I do it? So I put the jumper on 2-3 and I turn on the PC?
NO! just switch the jumpers for a few secs and then put them back to normal, ALL with pc OFF. Then power it back on... should work.
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
post #18 of 32
Thread Starter 
Alrighty then. Be right back.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #19 of 32
Thread Starter 
WOW! IT WORKED!!!111
Owe you one. It boots to Windows XP fine. Well when I was setting up BIOS, I noticed that under the Enable and Disable option for CPU Frequency, it said something like 133MHz. So I'm guessing just boost it up to 139'ish. Yes or no?
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #20 of 32
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
WOW! IT WORKED!!!111
Owe you one. It boots to Windows XP fine. Well when I was setting up BIOS, I noticed that under the Enable and Disable option for CPU Frequency, it said something like 133MHz. So I'm guessing just boost it up to 139'ish. Yes or no?
Yes, I believe your chip is a 90nm Pressy with a 533Mhz FSB? If so, then yes, start at 140 or so... should be fine with that.

Good luck!
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
Sandy Beach
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5GHz/1.32v P8P67-PRO [BIOS 1704] MSI GTX780 TFIV G.Skill 4x4GB DDR3-1600 (8-8-8-24-1T) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
512GB 850EVO, WD Black 1TB & ES.2 1TB & Cuda 3TB XSPC Rasa w/ RS240 Windows 7 Ultimate x64 Dell SX2210 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Ninja w/ Browns SilverStone Strider Plus 750W [Sleeved] Custom Stacker 832 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries 4HD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › OverClocking my P4