Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Pc loses connection, but other doesnt?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Pc loses connection, but other doesnt?

post #1 of 9
Thread Starter 
I have a netgear w614 something or other. Anyway, my desktop loses connnection to aim every hour or so. It is wired. My laptop which is wireless has no connection problems what so ever. I forwarded the aim port but that didnt work. I dont think its the cable because it always worked fine with my modem itself. What could be the problem here?
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
possibly bad drivers/router may not like your card that much.
first reinstall your drivers to see if it fixes problem
His
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R5 1600 Asus Strix B350-F MSI GTX 1060 6GB OC 2 x 8gb Gskill Ripjaw V 3200MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Samsung EVO 850 Windows 10  X-Star 27" 1440p @ 96hz Silverstone Strider 1000w  
Case
Corsair 270R 
  hide details  
Reply
His
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R5 1600 Asus Strix B350-F MSI GTX 1060 6GB OC 2 x 8gb Gskill Ripjaw V 3200MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Samsung EVO 850 Windows 10  X-Star 27" 1440p @ 96hz Silverstone Strider 1000w  
Case
Corsair 270R 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
What card? It hooks into my mobo...
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
see if there is a firmware update for your router. That is generally the problem. Also have you tried hooking your desktop into another port on the routher? Insted of having it in slot 1, try slot 2,3,or 4. It might just be that there is a problem with the port on the router.
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
o ok i thought it was a seperate pci card, ne ways the rought may have compatibility issues with that brand, or it could just be faulty. If you have a spare pci network card try that in your system, if the problem still presists that it could be the router
His
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R5 1600 Asus Strix B350-F MSI GTX 1060 6GB OC 2 x 8gb Gskill Ripjaw V 3200MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Samsung EVO 850 Windows 10  X-Star 27" 1440p @ 96hz Silverstone Strider 1000w  
Case
Corsair 270R 
  hide details  
Reply
His
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R5 1600 Asus Strix B350-F MSI GTX 1060 6GB OC 2 x 8gb Gskill Ripjaw V 3200MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Samsung EVO 850 Windows 10  X-Star 27" 1440p @ 96hz Silverstone Strider 1000w  
Case
Corsair 270R 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
Firmware is updated. I tried all ports. I have no extra cards.
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Is the problem just with AIM or is it with other software as well. It might just be the version of AIM you are using. I belive that they just came out with AIM 6.0 or something like that, and when i used Trinton it wouldn't let me connect so i had to get the new version.

If its something other software as well, I would uninstall the drivers and reinstall them, but only if its a problem with other programs as well.
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Ive tried many versions in the past, but ill give the new one a try tomorrow. And yes, its just aim.
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
FX Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320e Gigabyte GA-970A-UD3P Sapphire R9 380 4GB 2x8GB Crucial Ballistix DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 240GB SSD HGST 4TB Storage DVD-RW Cooler Master Hyper 212 EVO 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 AOC 27" 1080p Corsair CX750m Corsair 200R 
Audio
Asus Xonar DS 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
let me know how it works out. Like i said I was using an old version and I couldn't connect at all. So I uninstalled it and downloaded the new one. Haven't had a problem since.
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
What Computer?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 EVGA Classified GTX 275 in SLI Corsair Dominator 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150gb WD Raptors RAID 1 750gb WD RAID 1 Slackware 2x Asus VH226H 1080p 3840x1080 Logitech Slim 
PowerCaseMouse
Silverstone 1200 Silverstone TJ09 Razer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Pc loses connection, but other doesnt?