Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Please help me with my videocard!!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please help me with my videocard!!!!

post #1 of 6
Thread Starter 
hi,

I just got my XFX 7600GT XXX. I installed it correctly and installed also the driver. But when I start a game or something what is in 3D my computer crashes and restartds...

I get this fault:

Stop: 0x00000050
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Whats the cause of the problem? and what can I do about it??

System specs:

- Intel Pentium 4 Prescott 3.2 (@stock)
- 4x 256 DDR400 RAM(total 1GB)
- Sweex 400 W
- Creative SB X-Fi Soundblaster
- 1x WD 320GB and 1x WD 40GB
- New XFX 7600GT XXX version
Operating system: Windows Vista RTM (build 6000)
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
I'm thinking it's your powersupply, try using another, higher wattage one from a friend and see if it still does it.
post #3 of 6
Or maybe driver issues because you are using Vista RTM?
Turismo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2160 @ 3.0GHz (BIOS 1.315v) (CPU-Z 1.272v) Abit IP35 "Dark Raider" ATI 512MB HD3850 (720/1800) 4GB Crucial Ballistix PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair Force F60 + 640GB WD 2x250GB WD RAID0 Sony NEC 20x Dual Layer DVD±RW Windows 7 Ultimate 64 20.1' Belinea @ 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 450W VX 12V@33A CM690 + Zalman MFC1 Wolf King Trooper 
  hide details  
Reply
Turismo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2160 @ 3.0GHz (BIOS 1.315v) (CPU-Z 1.272v) Abit IP35 "Dark Raider" ATI 512MB HD3850 (720/1800) 4GB Crucial Ballistix PC2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair Force F60 + 640GB WD 2x250GB WD RAID0 Sony NEC 20x Dual Layer DVD±RW Windows 7 Ultimate 64 20.1' Belinea @ 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 450W VX 12V@33A CM690 + Zalman MFC1 Wolf King Trooper 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Kind of off topic... but can u please send me the download link for vista RTM? PLEASE? HOLIDAY GIFT?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium D 820 ~2800MHz ECS 945P-A MSI Nvidia GeForce 6600GT Kingston 1024MB PC4200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 200GB SATAII Memorex CD/DVD Burner Windows XP Pro x64 DigiView 19in. CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
OLD crappy Dell Tagan 480W (awesome) Generic Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Dale Earnhardt. Jr. (Woo!) 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium D 820 ~2800MHz ECS 945P-A MSI Nvidia GeForce 6600GT Kingston 1024MB PC4200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 200GB SATAII Memorex CD/DVD Burner Windows XP Pro x64 DigiView 19in. CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
OLD crappy Dell Tagan 480W (awesome) Generic Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 
Mouse Pad
Dale Earnhardt. Jr. (Woo!) 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by conman_530 View Post
Kind of off topic... but can u please send me the download link for vista RTM? PLEASE? HOLIDAY GIFT?
Please make a thread for this Question here :http://www.overclock.net/windows/

As to your Question As stated its either a PSU or Drivers Issue.

I would Either do the following.

1. Try a better rated PSU
2. Reinstall Video drivers using the follwoing method due to it being a new card :

Installing Graphic card driver efficiently!!! When you Update your graphics cards drivers theres ways that you should go about it. Follow these simple steps below.

1.Download and install ''Driver Cleaner'' Here:
http://www.drivercleaner.net/professional.html
2.Uninstall your Current Display drivers such as your ''ATI'' or ''Nvidia'' drivers.
3.Now run ''Driver cleaner'' and depending on the Drivers you have you will have to select either ''ATI'' or ''Nvidia'' from the drop down menu. Only select the main title of the driver in the drop down such as just ''ATI'' or ''Nvidia''
4.Once you have selected Your driver click on the ''Start'' button and this will now start the driver cleaning process. ( Do this twice to be sure )
5.Now reboot your system and Download the latest Nvidia or ATI and go ahead and install them.

Doing this avoids driver corruption and conflicts so you can now enjoy smooth gameplay.
post #6 of 6
Thread Starter 
I got a new PSU 600W and formatted mij drive, installed XP again and it worked fine...after the lan-party this weekend I install Vista again and see how it works then...tnx for the help.

btw: srry for the off topic...and for the double topic...i'm still a newbie here
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Please help me with my videocard!!!!