Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GB z77x-up5 hangs on debug code 62.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GB z77x-up5 hangs on debug code 62.

post #1 of 14
Thread Starter 
Hi everybody,
i was talking with Sin0822 about this issue in the owners club but know he is a busy man so i thought someone else may have some ideas.
http://www.overclock.net/t/1285652/official-z77x-up5-up4-d3h-th-owners-club-discussion-and-info-thread/410#post_19075961

the debug code my board hangs on is 62 "Installation of PCH Runtime Services" and i nave followed Sin's advice in the above link to the dot.

still i am stuck so if anyone has any ideas on what i should do feel free to help out.

PS: want to try and solve this as here in Thailand the board cost nearly $320USD and my wife will kill me if i have to RMA tongue.gif
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Hi Stubass,
Did you figure out what the issue was?
I am encountering the above same described issue as you right now with my motherboard.

If you could reply, that would be great! Thank you smile.gif
post #3 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Kilfulgore View Post

Hi Stubass,
Did you figure out what the issue was?
I am encountering the above same described issue as you right now with my motherboard.

If you could reply, that would be great! Thank you smile.gif

Hi Kilfulgore

after trying every thing in the link in my post, in my case it turned out my CPU was dead. it died from overvolting. frown.gif

at first we thought the mobo, then i took it so a service center and they tested it and worked fine so i threw in my wifes i5-3570k and everything worked.
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Ah I see! Good to know you sorted it out. Over volting is dangerous, and even more without the proper cooling.
Thank you for letting me know you got it fixed.

In my case, my CPU was running at stock speeds... It all started when I tried plugging two GPU for SLI. Ever since I have been unable to get it to boot to bios, thus getting stuck at the 62 code.

Thanks again for your prompt reply.
post #5 of 14
Thread Starter 
Did you try each GPU seperately? also in different slots?
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Yes, I did.

The weird thing is that they were both working fine before trying SLI.

I had been using one GPU for about 2 years now, and I recently got another one to do SLI and boost performance.

Once I received the second card, I tested it by itself to see if it would boot, and it successfully worked without any issues. I, then connected both GPUs to one side of the PSU, but PC would only start for a few seconds and shut itself off (like if there was not enough power)
after that I set the cards differently, by connecting each GPU on separate sides of the PSU (my psu has two sides, black and red, I tried using the black side only on the first attempt) and everything seemed to work, fans light up and all that, but I would have no display.

I later removed the second GPU, and tried to boot it with the first one (which originally was working perfectly) with no success.

I removed both GPUs, reset bios by removing the battery on the motherboard to try to boot with the integrated graphics, but it would not boot. Ever since, it has been stuck on Code 62. I have tried many configurations, but it doesn't seem to boot up.

Could it be that I blew the PSU? or something else by plugging both cards on the same side of the PSU?

This is the set up I'm working with.

Cpu: i7 3770k
Psu: 1000watts Rosewill
Ram: 16GB Vangeance
Storage: 80Gb Intel SSD


Thanks again for your concern on trying to help me get this sorted.
Edited by Kilfulgore - 5/15/13 at 2:04pm
post #7 of 14
Thread Starter 
t am not sure that a blown PSU would cause the mobo to hang on post code 62. i am now at a lose as too why, might be the mobo so maybe if yoiu can try the cards on another PC maybe thinking.gif
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
sorry to here that stubass,did you get replaced via Intel $20 thing ?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
I believe the cards are not the problem as I have removed them from the mobo already.

Without any cards , the motherboard should boot with the integrated Graphics Card, but it doesn't, therefore, I think the problem could be either, an Inefficient PSU or the motherboard failed.

I don't know what else to think.

I threw away the retail box for the motherboard, so I can't return it to Newegg. So I'll have to wait until I test it with a new PSU, and if it doesn't work, I'll have to RMA with the Gigabyte. :/

Thank you again for all your help, stubass, much appreciated. smile.gif
post #10 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Kilfulgore View Post

I believe the cards are not the problem as I have removed them from the mobo already.

Without any cards , the motherboard should boot with the integrated Graphics Card, but it doesn't, therefore, I think the problem could be either, an Inefficient PSU or the motherboard failed.

I don't know what else to think.

I threw away the retail box for the motherboard, so I can't return it to Newegg. So I'll have to wait until I test it with a new PSU, and if it doesn't work, I'll have to RMA with the Gigabyte. :/

Thank you again for all your help, stubass, much appreciated. smile.gif

your welcome and i hope you can get it sorted.. post back when you know what the problem was. smile.gif
Quote:
Originally Posted by coolhandluke41 View Post

sorry to here that stubass,did you get replaced via Intel $20 thing ?

Funny you should mention that, i bought the tunning plan for the chip that died (2600k) but didnt RMA with intel with online link for thier tuning plan and just took it to the store and they tested it and sent it to thier distributer. 3 weeks later i recieved a call from the distributer and they couldntr replace it with a 2600k cuase they had none in stock so offered me a 3770k instead. so i guess if i get another 2600k the tunning plan i bought for mine might still be valid since whenb i bought it apart from personal details they only wanted to know the chip model i have. i.e 2600k and no s/n thinking.gif
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH Asus HD7950 DCU II G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › GB z77x-up5 hangs on debug code 62.