Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Help sound problem Win7 and Corsair Vengeance 1500
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help sound problem Win7 and Corsair Vengeance 1500

post #1 of 2
Thread Starter 
Hello, iam having a issue with this headset or a combination of my onboard sound and the headset i think.

All of a suddent windows tells me theres no audio devices installed, and if i open the Reproduction Devices they show up there just fine but none of them reproduce audio.

Also i cant disable any of them. Ive tried unisntaling and instaling again the drivers and still no som either on Onboard or Headset. Windows always tell me theres no devices installed.

Heres a pic with onboard sound disabled in bios and just the headset installed . ( Windows is in portugese but youl get the idea)

Has you can see theres always a red cross on the sound volume icon.

post #2 of 2
Thread Starter 
Found the solution: gona paste it here so it might help anyone with same issue.



To all of you... I had the exact same problem and - as you - tried everything. Found the solution here which pointed me in the right direction - Its all about security in the Registry on 2 folders named MMDevices:
http://www.techsupportforum.com/forums/f217/solved-no-sound-the-unsolvable-problem-take-the-challenge-594113.html
On my computer (Win 7 64b upgraded from XP - danish language) it did not work - but it is all about security in the Registry.
I search the folder MMDevices in the registry (F3). Right click on that folder - find secutity.
Here I asigned the USERS group Full control - then Advanced tab - and marked the Users group and set it to push the rights to the subfolders.
F3 again (there are 2 folders named MMDevices - one under hardware and one under software) - search found the next MMDevices folder - and same procedure as above.
Then Restart computer - and VOILA ! The sound is back. Hope this will help you all - Good luck!


Source: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pictures/audio-device-is-disabled/3d49e32d-6c1c-44c8-a7b3-52166a0233b0
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Help sound problem Win7 and Corsair Vengeance 1500