Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Secondary HDD not showing up.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Secondary HDD not showing up.

post #1 of 7
Thread Starter 
Hello, I recently built a new Z77 rig and have had only this one issue with it. I run a Samsung 840 Pro 120GB SSD as my boot/os drive and i installed a Seagate 2TB Barracuda HDD into the swap bay of my CM HAF xB case.

I have them running off the SATA 3 ports on my ASUS Sabertooth Z77 board, however the HDD is not detected in the BIOS or on Disk Management in Windows 7 Ultimate 64bit. I have tried plugging it into a SATA 2 port that also runs my DVD burner no problem to no avail.

Is it the drive or the hot swap controller in the case faulty? Any way to check?

Thanks in advance.
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Quote:
Originally Posted by blkhwk20k View Post

Hello, I recently built a new Z77 rig and have had only this one issue with it. I run a Samsung 840 Pro 120GB SSD as my boot/os drive and i installed a Seagate 2TB Barracuda HDD into the swap bay of my CM HAF xB case.

I have them running off the SATA 3 ports on my ASUS Sabertooth Z77 board, however the HDD is not detected in the BIOS or on Disk Management in Windows 7 Ultimate 64bit. I have tried plugging it into a SATA 2 port that also runs my DVD burner no problem to no avail.

Is it the drive or the hot swap controller in the case faulty? Any way to check?

Thanks in advance.

Is the drive by any chance recycled out of a DVR or something like that? I have a 500GB WD Green that came out of a DVR. Was loaded with a custom firmware that only allows it to be recognized on Linux stuff. It doesn't even show up in BIOS.

Short of that, sounds like faulty hardware to me.
Edited by Syryll - 1/28/13 at 2:06pm
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Negative, it was new in box from Microcenter in Denver.
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Is the cable known to be working? Sounds like a bad drive. Have another machine to try it in?
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Ah, I forgot to check the cable. Let me power down and swap the cables between the DVD burner and HDD.

I do not have an external adapter to test the drive on my laptop USB unfortunately.
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
I swapped cables and that was the issue. I have the drive formatting now and my DVD burner is not showing up in the OS. Silly me to forget checking the cable. Thanks +REP cheers.gif
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
boomBOX
(14 items)
 
ultimateTaco
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 UX32VD Intel(R) HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 620M 
RAMHard DriveOS
G.Skill Ripjaws 8GB Samsung 840 Pro 256GB Windows 7 Ultimate 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Good stuff. Glad it was a simple fix thumb.gif
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
I'm so cheap
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 ASUS Rampage Formula Powercolor Radeon HD 7950 Mushkin Enhanced Blackline 2GB (2 x 1GB) 240-Pi... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Black Vertex 3 Hyper T4 Windows 8.1 Pro 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Syncmaster 2233 Soyo 20" Logitech G15 Antec 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Tempest Razer Naga 2014 Rocketfish RBH Bookshelfs 
AudioAudio
Velodyne 10" Yamaha RX-V2600 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Secondary HDD not showing up.