Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Help getting PC to boot!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help getting PC to boot! - Page 2

post #11 of 30
Thread Starter 
Hmm, What do I do after I take it out? Because I need instructions for the present and future.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #12 of 30
Thread Starter 
Bump!11
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #13 of 30
Quote:
Originally Posted by pablo420 View Post
The Pins on the VGA Cable have 12 pins
This should be 15 pins, 3 rows of 5, staggered. If you only have 12 pins on your VGA cable then you are missing 3. That would be your problem.
post #14 of 30
mine doesnt have all 15 either, but it works..
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #15 of 30
Thread Starter 
Ok, be right back. I'll check it with a different monitor.
EDIT: No Luck with the other monitor. Just like I said before, it doesn't make any beeps at all when I turn on the PC.
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #16 of 30
Thread Starter 
bump!!
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #17 of 30
Ok.. let's try a checklist:

1) when replacing the RAM, did you accidently disconnect any cables (esp. the 4-pin connector near the CPU socket). Check if all cables are all properly connected.

2) As I understand, the symptoms are: LED on mobo is on, fans spinning, etc., but no POST, nor beeps. This could indicate a short circuit somewhere. Check if there is anything that might cause a short between the mobo and the case.

3) Personally, I don't think it's the video card. It worked before, and that pin count should not be the case. I rule that out as an option at the moment. Many connectors don't have all pins, it just depends on the type of DVI connector (or VGA connector) that's being used.

4) If still no luck, take everything out of the case. Place the mobo on a flat, antistatic surface, and install only the following hardware: CPU, one stick of RAM, video card. Then, connect everything, and try to boot it like that (short the pins of the power connector with a screwdriver or something)

Good luck
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #18 of 30
Thread Starter 
1-3 are striked out. Number 4 seems to be the very last, but I'll do that when my dad get's back, because he thinks I killed the PC by myself. He also thinks, the board could have been fryed/short circuited, by me of course. :|
What about taking out the CMOS Battery? If all those are out, what do I do?
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
post #19 of 30
ok, removing the CMOS battery is just a more thorough way of resetting the BIOS. I'd take the following steps to be sure:

1) Disconnect power cord from PC
2) Remove CMOS battery
3) Move jumper to reset CMOS
4) Toggle power switch on back of the PC (on the PSU) several times to make sure no power is still in the circuits
5) Wait... go drink coffee, walk the dog..whatever. Let it just sit a while. Sometimes resetting CMOS can take a while. Usually it's right away, but in rare cases it takes longer... Ask The Duke; he had to wait overnight once
6) Move jumper back to original position
7) Replace the battery
8) reconnect the power cord.

Good luck
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #20 of 30
Thread Starter 
Alright, sounds good. But here are the "what if" question(s).
What If that doesn't work? Just contact ECS and send me another? Buy another board?
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Biostar TA760G M2+ Sapphire HD5870 2GB EyeFinity 6 Edition Corsair 4 (2GB x 2) XMS2 DDR2 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Hitachi Deskstar 750GB SATA HDD Windows 7 Ultimate (64) Dell 20" UltraSharp 2009W DKT Board EverGlide 
PowerCaseMouse
Antec TPQ-850 Cooler Master 832 A4 Tech X7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Help getting PC to boot!