Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › "Please power down and connect the PCIe Power Cable(s) for this graphics card"
New Posts  All Forums:Forum Nav:

"Please power down and connect the PCIe Power Cable(s) for this graphics card"

post #1 of 10
Thread Starter 
Hey Everyone!

So I got my new EVGA GTX 660Ti next week, when I boot up my PC it says:

"Please power down and connect the PCIe Power Cable(s) for this graphics card"

The other weird thing is that some times it boots up without saying that message and just work fine. All the PCIe power cables are connected (2x6pin), and since it doesn't say that message when I'm using my old graphics card (Gigabyte GTX 275 SoC also 2x6pin). My Power supply is a OCZ ModXStream-Pro 600W which I think should be enough for the 660Ti.
post #2 of 10
It's probably the psu, giving unstable power through 12v rail.
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
what are you overclocking it too?
try bumping down any voltage OC
post #4 of 10
Quote:
Originally Posted by ripsaw View Post

It's probably the psu, giving unstable power through 12v rail.

Doubtful, I'm almost certain his old GTX 275 draws more power than the 660Ti. Plus, that's not a bad PSU by any means.

If you've checked all your connections and made sure everything is good, it could be a faulty card.
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
I don't think its giving unstable power through the 12V Rail since as I read.

+12V1 25A
+12V2 25A

And on the box of the GTX 660Ti it says required a minimum of 24amps on the 12V rail.
Edited by helikopater - 2/7/13 at 2:22pm
post #6 of 10
Quote:
Originally Posted by helikopater View Post

I don't think its giving unstable power through the 12V Rail since as I read.

+12V1 25A
+12V2 25A

And on the box of the GTX 660Ti it says required a minimum of 24amps on the 12V rail.

That's way more than enough, your 275 required something like 40 amps on the 12V rail. You have something else going on (I personally would RMA the card).
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post

Doubtful, I'm almost certain his old GTX 275 draws more power than the 660Ti. Plus, that's not a bad PSU by any means.

If you've checked all your connections and made sure everything is good, it could be a faulty card.

Yes, the 275 draws more power, what i'm saying is it may be getting dirty power, which a current generation card would recognize. Old 275 wouldn't.
Can you test with another pc, or psu from another pc? There's nothing like doing an rma just to have it returned and you still have same problem.
Edited by ripsaw - 2/7/13 at 2:33pm
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
maybe GPU-Z under load, see what your 12V voltage and amperage is showing, make sure its not being starved...or at idle, whatever

edit: didnt see the posts above, its prob not a PSU issue, but i suppose it is a quick check to do either way
post #9 of 10
Quote:
Originally Posted by ripsaw View Post

Yes, the 275 draws more power, what i'm saying is it may be getting dirty power, which a current generation card would recognize. Old 275 wouldn't.
Can you test with another pc, or psu from another pc? There's nothing like doing an rma just to have it returned and you still have same problem.

I'm not aware of any graphics card that can detect power quality.
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(14 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z87M Gaming Sapphire HD7870 (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveOSKeyboard
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Windows 7 Pro 64bit Corsair K70 Vengence 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Aerocool DS Cube Logitech G500 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSMonitorCase
500GB 5400RPM HDD Ubuntu 13.04 14" 1080p ColorPro IPS Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by flash2021 View Post

what are you overclocking it too?
try bumping down any voltage OC

I didn't overcloked it yet since I barely used the card, at the moment I'm using my old GTX275

Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post

That's way more than enough, your 275 required something like 40 amps on the 12V rail. You have something else going on (I personally would RMA the card).

I'm thinking its a faulty card too so I think I'm going to RMA the card


Quote:
Originally Posted by ripsaw View Post

Yes, the 275 draws more power, what i'm saying is it may be getting dirty power, which a current generation card would recognize. Old 275 wouldn't.
Can you test with another pc, or psu from another pc? There's nothing like doing an rma just to have it returned and you still have same problem.

I think the psu is fine, I also tried my oldest card a 9800 GTX+ and it is working fine with it as well.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › "Please power down and connect the PCIe Power Cable(s) for this graphics card"