Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › CPU-Z / Block / Bus
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CPU-Z / Block / Bus

post #1 of 9
Thread Starter 
To the next problem, Cpu-Z and other programs show the 1.0GHz clock is less than the bios. Speed ​​step spread spectrum also turned off. Power options off. Core temp shows, but it is also wrong, my motherboard has no way to leave the BCLK at 100.01.
Windows 8 Pro



http://imageshack.us/a/img829/4072/cpuzproblemcorebus.png


4.8GHz CPu is in the bios. But under Windows shows different. Picture running Prime95.

mad.gif
post #2 of 9
Can we get the screen shots from your bios. I think you just need to plug in a thumb drive and hit the screen capture button while in the bios.

Did you set the overclock to manual or xmp? I know it is silly but you can't select XMP it has to be set to manual.
Silence
(20 items)
 
Secondary Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7-5820k  ASRock x99 extreme 4 AMD R9 290X AMD R9 290X 
RAMHard DriveCoolingCooling
ballistix ddr4 dual channel Samsung 850 EVO 500GB DT 5noz CPU Waterblock XSPC Razor Full Cover GPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Razor Full Cover GPU Block 4x120 Black Ice Xtreme GTX480 Swiftech MCP655 Danger Den Monsoon Pump/Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Link Fan Controller Windows 8.1 Nixeus 2560x1440 Logitech G15 
PowerMouseMouse PadAudio
Kingwin PF-850 Ttesports Level10M Razer Vespula Sennheiser HD590 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2500k gigabyte z68xp-ud4 Gigabyte GTX 970 G1 Gaming DDR3 1600 4x2GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Velociraptor 300GB w/ Intel RST... Corsair H100 Windows 8.1 1920x1200 HP 
Power
PC P+C 1000w 
  hide details  
Reply
Silence
(20 items)
 
Secondary Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7-5820k  ASRock x99 extreme 4 AMD R9 290X AMD R9 290X 
RAMHard DriveCoolingCooling
ballistix ddr4 dual channel Samsung 850 EVO 500GB DT 5noz CPU Waterblock XSPC Razor Full Cover GPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Razor Full Cover GPU Block 4x120 Black Ice Xtreme GTX480 Swiftech MCP655 Danger Den Monsoon Pump/Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Link Fan Controller Windows 8.1 Nixeus 2560x1440 Logitech G15 
PowerMouseMouse PadAudio
Kingwin PF-850 Ttesports Level10M Razer Vespula Sennheiser HD590 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2500k gigabyte z68xp-ud4 Gigabyte GTX 970 G1 Gaming DDR3 1600 4x2GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Velociraptor 300GB w/ Intel RST... Corsair H100 Windows 8.1 1920x1200 HP 
Power
PC P+C 1000w 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by givmedew View Post

Can we get the screen shots from your bios. I think you just need to plug in a thumb drive and hit the screen capture button while in the bios.

Did you set the overclock to manual or xmp? I know it is silly but you can't select XMP it has to be set to manual.

Here:






http://imageshack.us/a/img441/3835/1302131235201024x768.jpg
http://imageshack.us/a/img16/8448/1302131235011024x768.jpg
http://imageshack.us/a/img259/1065/1302131234541024x768.jpg
http://imageshack.us/a/img248/6585/1302131234301024x768.jpg
http://imageshack.us/a/img713/6726/1302131234211024x768.jpg
post #4 of 9
Thread Starter 
help!gunner.gif
post #5 of 9
Try an older or different version of CPU-Z.
post #6 of 9
Have you tried putting the BCLK back to Auto?
post #7 of 9
I see nothing wrong.The BCLK is set for 100 in BIOS and you get 98.6 in windows,its just a variation,some boards go slightly over and some slightly under.
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K MAXIMUS V FORMULA EVGA 780 Classified 2x4gbB Mushkin Radioactive 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston Hyper X SSD Samsung HD204UI Samsung HD753LJ Samsung HD753LJ 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 evo Heatkiller block-p.a. 120.3 rad Win 7 x64 Asus VE278 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech g15 Corsair TX850 Haf X G500 
  hide details  
Reply
My System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K MAXIMUS V FORMULA EVGA 780 Classified 2x4gbB Mushkin Radioactive 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston Hyper X SSD Samsung HD204UI Samsung HD753LJ Samsung HD753LJ 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 evo Heatkiller block-p.a. 120.3 rad Win 7 x64 Asus VE278 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech g15 Corsair TX850 Haf X G500 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
A newer version of CPU-Z still shows as before.

I have no option to leave on auto.

Before the CPU-Z showed correctly.

My motherboard is deteriorating?
post #9 of 9
Can you try installing and running HWiNFO64 to see what bus speed it reports?

Have you tried clearing CMOS and resetting to defaults?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › CPU-Z / Block / Bus