Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › few questions about a build I did recently!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

few questions about a build I did recently!

post #1 of 2
Thread Starter 
Hi guys,

I've done a new build recently but I've experienced some problems I can't get rid off.
This build contains an i7 3970x with with an rampage iv extreme mobo. When I turn on the system it takes long before it posts and shows "press dell to enter bios". The system asks this two times by the way, between the screens is a black screen.
2nd problem is, randomly at startup the speakers give a beep till the computer powered up completely. this happens maybe 1 out of 4 times. Just a beep, the system powers up as it should.

Hope I can get some help!

Thanks in advance guys!

Roy
Edited by royh111 - 2/17/13 at 11:40pm
post #2 of 2
The beep could be an indication of a problem. What is the nature of the beep?
I downloaded your manual off the asus site.
It showed


Your "quick boot' option must be set to 'diabled". Enable it in the bios and reboot.

Also, Go to the Boot menu under BIOS, manually set Option ROM Messages to "Keep Current". This will prevent it from popping up twice

Now, conventional solutions,(do this only after you have tried the above suggestions)
USB devices etc attached are known to slow down boot. Your BIOS is figuring out what needs to run. You may disable any such peripherals in "onboard devices"

smile.gif
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › few questions about a build I did recently!