Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Lower FPS when overclocking my 7950's ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Lower FPS when overclocking my 7950's ?

post #1 of 4
Thread Starter 
Hi everyone !
I've got some kind of weird issue when overclocking my 2 7950's (Sapphire VaporX with Boost).
It runs perfectly with the core speed slightly increased but when it comes to the memory speed ... Nothing seems to be working ... As soon as i increase the speed by 1Mhz : drop of FPS and i can see that the 2 cards are not running the same way together compared to the way they usually work without overclocking.
And by drop of FPS it's a massive 40% drop ...
ULPS is set off and the "special sapphire bios" (950Mhz original frequency) is set on (i tried to set it off... same problem)

I use the latest afterburner version on Catalyst 13.1.
Core voltage is set to 1300mV - power limit +0%.
Same problem on 3Dmark11 and Unigine Valley 1.0.

If someone has any idea ... thanks ! smile.gif
post #2 of 4
when you overclock, you must set the power limit to +20%. Also, what are your system specs ?.
post #3 of 4
Thread Starter 
I tried with +20% ... Same issue ..

- Intel I7-3820 (@4.3Ghz)
- MSI X79AGD45 (8D)
- Corsair H60 (2013 Edition) + Enermax Apollish* Vegas
- 16Gb Kingston HyperX (PC1866)
- 2*Sapphire HD7950 3Go VaporX Boost (CF)
- SSD Intel 330 180Go
- 2*Toshiba 1Tb 7200rpm (Raid 0)
- Akasa Venom Power 1000W 80Plus Gold
- Lian-Li PC888
post #4 of 4
Thread Starter 
Ok so I managed to set the frequency to 1350Mhz ... And it's working i DO have an increase in fps ! thumb.gif what changed ? No idea ... But it seems to be working now .. Thanks anyway ! smile.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Lower FPS when overclocking my 7950's ?