Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI Flickering / flashing problem and can't fix
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SLI Flickering / flashing problem and can't fix

post #1 of 6
Thread Starter 
So basically when i have SLI enabled between my 680s, i get random flickering that lasts for less than a second. It's lightning fast but frequent enough to be annoying. It happens randomly when just doing about anything. I've tried updating drivers, changing out SLI bridges, even uninstalling everything nvidia related and doing a clean install. When I turn off sli in nvidia control panel, this stops the flickering all together. Does anyone else have this problem?
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
And this happens even when you are just doing desktop stuff? Have you tired running the monitor on the other card?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 OC 4.0 GHz 1.35v HT on Asus P6T 1366 SLI Gigabyte GTX 970 OCZ 12GB DDR3 GOLD/Platinum mix 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Spinpoint F1 1TB Western digital 300GB Western digital Caviar Blue 1TB Samsung 840 EVO 250Gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
generic LG DVD WC'd , Supreme LT, NexXxoS Xtreme III 360, Phob... Windows 7 x64 Samsung 27" LED S27A550B 
MonitorMonitorKeyboardPower
ACER 23" x233H Dell U3415W Logitech G11 Chieftec 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks enthoo luxe Razer deathAdder respawn steelseries Qck Yamaha HTR-6130 AV Receiver 
AudioAudio
Yamaha NS-50B floor tower speakers miditech Audiolink II stereo sound card 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 OC 4.0 GHz 1.35v HT on Asus P6T 1366 SLI Gigabyte GTX 970 OCZ 12GB DDR3 GOLD/Platinum mix 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Spinpoint F1 1TB Western digital 300GB Western digital Caviar Blue 1TB Samsung 840 EVO 250Gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
generic LG DVD WC'd , Supreme LT, NexXxoS Xtreme III 360, Phob... Windows 7 x64 Samsung 27" LED S27A550B 
MonitorMonitorKeyboardPower
ACER 23" x233H Dell U3415W Logitech G11 Chieftec 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks enthoo luxe Razer deathAdder respawn steelseries Qck Yamaha HTR-6130 AV Receiver 
AudioAudio
Yamaha NS-50B floor tower speakers miditech Audiolink II stereo sound card 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Yup this happens when just doing regular web browsing or just shuffling through my music folder. Haven't tried running the monitor on the other card but i don't think it would replicate the issue since sli focuses on my first card other than my second.
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Might have found the culprit. I disabled UltraMon and it seems to stop flickering. Not sure if it's 100% gone though.
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Well that didn't solve it. Still having this issue :/
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
 
TJ11 Build
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770K Z77X UP7 MSI R9 290 Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveOS
Mushkin Blackline 16GB (4x4GB) Crucial M4 256GB Crucial M500 240GB Windows 7 Professional  
MonitorPowerCaseMouse
HP ZR30W PLP HX1050 TJ07 Steelseries Sensei 
Audio
Xonar STX, HD650 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 ASUS Rampage IV Extreme EVGA GTX680 Superclocked, MSI GTX680 16GB Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 256GB (x2) Windows 7 Ultimate ASUS VE248H (x3) Ducky Shine II 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic x1050 Silverstone TJ11 Corsair M90 Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Quote:
Originally Posted by Joining View Post

Well that didn't solve it. Still having this issue :/

Had a similar issue too with my SLI GTX 275's recently on my current motherboard. Except for me, it continuously flickered and kept on crashing. Did everything you did, and I eventually gave up and went to a single card 460. I'll be keeping an eye on this thread for a solution!
Little Machine
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790k ASUS Z97-A/USB3.1 EVGA GTX 950 SSC 16GB (2x8GB) G.Skill RipjawsX DDR3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB (2x8GB) Corsair Vengeance DDR3 Samsung 850 EVO SSD Intel DC P3605 NVMe SSD Western Digital Green HDD 
Optical DriveCoolingOSMonitor
iHAS 324B Cooler Master V6 GT Windows 10 ASUS VE278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Antec TruePower Quattro 850W CM Storm Scout Logitech G402 
Mouse Pad
Saitek Cyborg V.5 
  hide details  
Reply
Little Machine
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790k ASUS Z97-A/USB3.1 EVGA GTX 950 SSC 16GB (2x8GB) G.Skill RipjawsX DDR3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB (2x8GB) Corsair Vengeance DDR3 Samsung 850 EVO SSD Intel DC P3605 NVMe SSD Western Digital Green HDD 
Optical DriveCoolingOSMonitor
iHAS 324B Cooler Master V6 GT Windows 10 ASUS VE278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Antec TruePower Quattro 850W CM Storm Scout Logitech G402 
Mouse Pad
Saitek Cyborg V.5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI Flickering / flashing problem and can't fix