Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Phones › Galaxy S3 problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Galaxy S3 problem

post #1 of 5
Thread Starter 
Ok so i have had this phone since about October and i cant figure out this problem..
it only happens when i send a text to people with U.S. Cellular and i have ATT
i will send them a text for example
Quote:
Hello world
and it comes out like this
Quote:
H e l l o w o r l d
it adds a space between every character and if the messages is long they wont even receive it at all so i have to split up a normal 160 character message into about 4 messages just so they receive it, and it only happens from my phone...meaning that they have received texts from other ATT phones and its normal and it only started happening when i got this phone...i had the Galaxy S before this and never had any problems
anyone else have this problem or know how to fix it?
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Quote:
Originally Posted by Hartk1213 View Post

Ok so i have had this phone since about October and i cant figure out this problem..
it only happens when i send a text to people with U.S. Cellular and i have ATT
i will send them a text for example
and it comes out like this
it adds a space between every character and if the messages is long they wont even receive it at all so i have to split up a normal 160 character message into about 4 messages just so they receive it, and it only happens from my phone...meaning that they have received texts from other ATT phones and its normal and it only started happening when i got this phone...i had the Galaxy S before this and never had any problems
anyone else have this problem or know how to fix it?

 

I would try a third-party messaging app to see if it makes a difference. I use Handcent.

post #3 of 5
Thread Starter 
I
Quote:
Originally Posted by Powermonkey500 View Post

Quote:
Originally Posted by Hartk1213 View Post

Ok so i have had this phone since about October and i cant figure out this problem..

it only happens when i send a text to people with U.S. Cellular and i have ATT

i will send them a text for example

and it comes out like this

it adds a space between every character and if the messages is long they wont even receive it at all so i have to split up a normal 160 character message into about 4 messages just so they receive it, and it only happens from my phone...meaning that they have received texts from other ATT phones and its normal and it only started happening when i got this phone...i had the Galaxy S before this and never had any problems

anyone else have this problem or know how to fix it?

I would try a third-party messaging app to see if it makes a difference. I use Handcent.
forgot to mention I have tried Gosms and handcent and get the same problem
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by Hartk1213 View Post

I
forgot to mention I have tried Gosms and handcent and get the same problem

 

Do you use a signature or emoticons in messages that come out like that? I think this has something to do with the character encoding. 


Edited by Powermonkey500 - 2/19/13 at 10:40am
post #5 of 5
Thread Starter 
I have used both emoticons and no emoticons and it still happens ... but never used a signature
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
The Prodigy
(16 items)
 
 
Dream Rig Contest
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Athlon II x2 255 [Gigabyte] GA-78LMT-SP2 [Onboard] ATI Radeon 3000 [Crucial] Ballistix 8GB (2x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
[Western Digital] Blue 320GB [Maxtor] 320GB soon to be adding 4TB from WD Red [Lite-On] DVD Player/Burner 
CoolingOS
[Stock] [Mircrosoft] Windows 7/ Home server 2011 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Phones
Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Phones › Galaxy S3 problem