Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Poor Performance with SAMSUNG 840 Pro 256gb SSD
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Poor Performance with SAMSUNG 840 Pro 256gb SSD

post #1 of 28
Thread Starter 
My PC specs:
MotherBoard: rampage IV extreme
CPU: i73960x
Memory: 32gb GT Corsair Dominator
SSD: Samsung 840 Pro 256gb
PSU: 1500W

Please see my performance results using Samsung Magician.

I dont believe my SSD is Performing the way it should.

Please help!

i installed the latest firmware and optimized my pc for maximum performance, but still i get these crapy results particularly with Sequential Writes and Random Write IOPS

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 28
Post AS SSD: http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/

Do you have ntfs file compression enabled? Or enable disk encryption?
post #3 of 28
Try AS SSD benchmark, one benchmark isn'tenough to conclude an issue.
Ark II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 970 Asus Rampage III EVGA GTX 580 12gb GT + Super Talent Hypers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 240gb + 4x raid 0 1tb F3's Samsung Blu-ray Windows 7 Ultimate 3x Asus ProArt 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
Steel Series 6v2 Enermax Revolution 1050w Corsair Obisidian 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steel Series Glass Mouse Pad 
  hide details  
Reply
Ark II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 970 Asus Rampage III EVGA GTX 580 12gb GT + Super Talent Hypers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 240gb + 4x raid 0 1tb F3's Samsung Blu-ray Windows 7 Ultimate 3x Asus ProArt 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
Steel Series 6v2 Enermax Revolution 1050w Corsair Obisidian 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steel Series Glass Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #4 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sean Webster View Post

Post AS SSD: http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/

Do you have ntfs file compression enabled? Or enable disk encryption?

thanks!

i will give this benchmark a try

i do not have ntfs compression enabled on the Drive and i Do not have Encryption enabled.
post #5 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Arkuatic View Post

Try AS SSD benchmark, one benchmark isn'tenough to conclude an issue.


post #6 of 28
uninstall the intel rapid storage tech driver. You installed the wrong one.
post #7 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sean Webster View Post

uninstall the intel rapid storage tech driver. You installed the wrong one.

Thank you!

can you please tell me which one i am supposed to install?

i downloaded the driver from Asus's website for crying out loud
post #8 of 28
Is AHCI enabled in the BIOs?
I know my AMD MB need to have it enabled to work at it's fastest.

Try here for the latest Intel drivers.
http://www.intel.com/p/en_US/support/
ENIAC
(15 items)
 
  
Reply
ENIAC
(15 items)
 
  
Reply
post #9 of 28
Quote:
Originally Posted by jblanc03 View Post

Quote:
Originally Posted by Sean Webster View Post

uninstall the intel rapid storage tech driver. You installed the wrong one.

Thank you!

can you please tell me which one i am supposed to install?

i downloaded the driver from Asus's website for crying out loud
lol it is that or a driver conflict that IRST has sometimes.

This should work: http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/22036/eng/iata_enu.exe&lang=eng&Dwnldid=22036

If not then just dont install IRST.
post #10 of 28
Thread Starter 
What made you think it is my IRST drivers that is causing the problem?

Is there somthing in the screen shot I sent?

What speeds should I be getting on the benchmarks?
Yes of course my bios is set to AHCI.
I have this SSD plugged into the 6gb sata connector on my motherboard with a 6gb cable. Its also the intel rst sata connector on my motherboard.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Poor Performance with SAMSUNG 840 Pro 256gb SSD