Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] Nvidia GeForce GTX TITAN Owners' club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Nvidia GeForce GTX TITAN Owners' club - Page 75

post #741 of 28134
Quote:
Originally Posted by KaRLiToS View Post

Nice graph DimmyK, can you tell me how you calculate %faster, formulas? Please.

thumb.gif

I used online calc, but formula can be found here: http://www.onemathematicalcat.org/algebra_book/online_problems/calc_percent_inc_dec.htm
post #742 of 28134
Dammit UPS pulled some weird trickery and actually left the card at my apartment complex office when they said they would let me pick it up at their warehouse tonight. Oh well my other Titan gets here tomorrow so I'll just have to come home to 2 Titans. Sigh.

Haha just kidding but I was really looking forward to running one tonight to make sure it was all 100% good to go before I went SLI.

The latest Titan drivers are ok to use on my currently Lightning? Dumb question but thought I'd ask!
post #743 of 28134
Quote:
Originally Posted by fat_italian_stallion View Post

better get that RIVE now, they've been discontinued. At least that's the info that some of the RIVE club members have been given by asus

RIVE isn't discontinued. Asus low level tech reps just aren't aware. Newegg has a date for when it'll be back in stock. I'm guessing they are working on a new revision or re-validating current stock for use with IVY-E / PCI-e 3.0X
2015 X99 Build
(20 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 5960X Rampage V Extreme EVGA GTX980Ti KPE EVGA GTX980Ti KPE 
RAMHard DriveCoolingCooling
Corsair Dominator Platinum 64GB 2666C15 @ 2666C13 Intel SSD 750 400GB Custom water loop 2x EK PE 360mm 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK XE 480mm EK Supremacy EVO 2x EK Supremacy VGA EK X-RES / D5 PWM 
CoolingMonitorKeyboardPower
EK Vardar F3-120/F4-120ER all around 2x Dell U2713  Custom Sprit PCB / Poker II MX Clear Corsair AX1200 Individually sleeved 
CaseMouseAudioAudio
Thermaltake X9 Snow edition Logitech G502 / Razer Mamba 2015 Schiit Bifrost Uber USB Schiit Magni 2 Uber 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 980X Rampage III Extreme EVGA GTX580 EVGA GTX580 
RAMRAMHard DriveCooling
Corsair Dominator-GT 3x2GB DDR3-2000 C8 Corsair Vengeance 6x4GB Crucial M4 128GB Custom loop. 
MonitorKeyboardPowerCase
HP ZR2740W Razer Blackwidow Ultimate 2013 Stealth Corsair AX1200 Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razer Mamba 2012 Razer Invicta Xonar Xense 
  hide details  
Reply
2015 X99 Build
(20 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 5960X Rampage V Extreme EVGA GTX980Ti KPE EVGA GTX980Ti KPE 
RAMHard DriveCoolingCooling
Corsair Dominator Platinum 64GB 2666C15 @ 2666C13 Intel SSD 750 400GB Custom water loop 2x EK PE 360mm 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK XE 480mm EK Supremacy EVO 2x EK Supremacy VGA EK X-RES / D5 PWM 
CoolingMonitorKeyboardPower
EK Vardar F3-120/F4-120ER all around 2x Dell U2713  Custom Sprit PCB / Poker II MX Clear Corsair AX1200 Individually sleeved 
CaseMouseAudioAudio
Thermaltake X9 Snow edition Logitech G502 / Razer Mamba 2015 Schiit Bifrost Uber USB Schiit Magni 2 Uber 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 980X Rampage III Extreme EVGA GTX580 EVGA GTX580 
RAMRAMHard DriveCooling
Corsair Dominator-GT 3x2GB DDR3-2000 C8 Corsair Vengeance 6x4GB Crucial M4 128GB Custom loop. 
MonitorKeyboardPowerCase
HP ZR2740W Razer Blackwidow Ultimate 2013 Stealth Corsair AX1200 Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razer Mamba 2012 Razer Invicta Xonar Xense 
  hide details  
Reply
post #744 of 28134
Quote:
Originally Posted by DimmyK View Post

I used online calc, but formula can be found here: http://www.onemathematicalcat.org/algebra_book/online_problems/calc_percent_inc_dec.htm

Thank you very much my friend, +rep.

But I wanted the excel formulas to automaticcally calculate them. Nothing wrong with using a pencil though wink.gif
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
post #745 of 28134
Quote:
Originally Posted by KaRLiToS View Post

Quote:
Originally Posted by DimmyK View Post

I used online calc, but formula can be found here: http://www.onemathematicalcat.org/algebra_book/online_problems/calc_percent_inc_dec.htm

Thank you very much my friend, +rep.

But I wanted the excel formulas to automaticcally calculate them. Nothing wrong with using a pencil though wink.gif

Yeah just use the formula, but replace the numbers with Excel cells. Like use the columns that he used, and then in the total column, use a formula like ((A2 - A1) / A1) * 100. That'll give you the % thumb.gif

Then just drag the formula in the top cell down to the rest. The formula will use relative cells and automatically takes the values from the cells in that row, without having to manually enter a different formula for each row.

Quote:
Originally Posted by supermi View Post



They all might ship together !!! LOL biggrin.gif

They all ship together = me screwed biggrin.gif

Though, I would probably bin them and sell the others on eBay for $1,100. So...wouldn't be so bad I guess wink.gif
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #746 of 28134
Quote:
Originally Posted by TheSurroundGamr View Post

I agree, however, it seems whenever I upgrade something in my beast of a rig, something unexpected always comes up. Just walk through your troubleshooting steps, you'll nail it down eventually. Patience, young one. Soon, you will be gaming at 'buttery' smooth fluidity.

Well I think I have nailed the problem... It appears something is wrong with the first PCI-E 3.0 slot on my board. When I put the card back in the fourth slot everything ran smooth as butter. Not sure why I get very low FPS in the first slot. I will need to use that first slot tommorow though when I get my second Titan. I have no idea whats causing this to happen. I have also already installed a fresh copy of windows.

Could the first slot be defective? I just got this board like 3 weeks ago and never had this problem.
Morpheus
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770K EVGA Z77 FTW GTX TITAN GTX TITAN 
RAMHard DriveCoolingOS
ballistix seagate  corsair h80i windows 7  
PowerCase
corsair hx1000 corsair obsidian 800d 
  hide details  
Reply
Morpheus
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770K EVGA Z77 FTW GTX TITAN GTX TITAN 
RAMHard DriveCoolingOS
ballistix seagate  corsair h80i windows 7  
PowerCase
corsair hx1000 corsair obsidian 800d 
  hide details  
Reply
post #747 of 28134
Quote:
Originally Posted by FenixPD View Post

Well I think I have nailed the problem... It appears something is wrong with the first PCI-E 3.0 slot on my board. When I put the card back in the fourth slot everything ran smooth as butter. Not sure why I get very low FPS in the first slot. I will need to use that first slot tommorow though when I get my second Titan. I have no idea whats causing this to happen. I have also already installed a fresh copy of windows.

Could the first slot be defective? I just got this board like 3 weeks ago and never had this problem.

Maybe a BIOS update from EVGA (Motherboard).
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
post #748 of 28134
Quote:
Originally Posted by FenixPD View Post

Quote:
Originally Posted by TheSurroundGamr View Post

I agree, however, it seems whenever I upgrade something in my beast of a rig, something unexpected always comes up. Just walk through your troubleshooting steps, you'll nail it down eventually. Patience, young one. Soon, you will be gaming at 'buttery' smooth fluidity.

Well I think I have nailed the problem... It appears something is wrong with the first PCI-E 3.0 slot on my board. When I put the card back in the fourth slot everything ran smooth as butter. Not sure why I get very low FPS in the first slot. I will need to use that first slot tommorow though when I get my second Titan. I have no idea whats causing this to happen. I have also already installed a fresh copy of windows.

Could the first slot be defective? I just got this board like 3 weeks ago and never had this problem.

There was nothing visibly wrong with the first slot? When you installed it in the first slot, was the whole tab pushed all the way into the slot?

What was usage/load like? Normal? Did you maybe use different PSU cables when it was in the first slot?

Just throwing some possibilities out there.
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #749 of 28134
Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

There was nothing visibly wrong with the first slot? When you installed it in the first slot, was the whole tab pushed all the way into the slot?

What was usage/load like? Normal? Did you maybe use different PSU cables when it was in the first slot?

Just throwing some possibilities out there.

I tried other PSU cables and still has the same issue. I noticed in EVGA precision my Titan was only running at about 40 -47% power when I was getting around 1- 15 FPS. Tab also appeared to be pushed back and i did not notice any visible issues. Maybe the slot is not allowing as much power draw?



Karlitos - I may just search for a BIOS update for the board.
Morpheus
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770K EVGA Z77 FTW GTX TITAN GTX TITAN 
RAMHard DriveCoolingOS
ballistix seagate  corsair h80i windows 7  
PowerCase
corsair hx1000 corsair obsidian 800d 
  hide details  
Reply
Morpheus
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770K EVGA Z77 FTW GTX TITAN GTX TITAN 
RAMHard DriveCoolingOS
ballistix seagate  corsair h80i windows 7  
PowerCase
corsair hx1000 corsair obsidian 800d 
  hide details  
Reply
post #750 of 28134
Quote:
Originally Posted by FenixPD View Post

Quote:
Originally Posted by dph314 View Post

There was nothing visibly wrong with the first slot? When you installed it in the first slot, was the whole tab pushed all the way into the slot?

What was usage/load like? Normal? Did you maybe use different PSU cables when it was in the first slot?

Just throwing some possibilities out there.

I tried other PSU cables and still has the same issue. I noticed in EVGA precision my Titan was only running at about 40 -47% power when I was getting around 1- 15 FPS. Tab also appeared to be pushed back and i did not notice any visible issues. Maybe the slot is not allowing as much power draw?



Karlitos - I may just search for a BIOS update for the board.

Hmm. Running with such a low Power usage seems like it could be a problem with the PCIe slot or the cables. But since you said you used the same cables on the other slot and it worked fine, that rules out the cables and the card itself. I think it's safe to say it's the PCIe-slot/board. If the BIOS update doesn't work, maybe it's the PCIe slot not producing the amount of power it should be to the card.
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
My Only Hobby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Rampage IV Extreme EVGA 980Ti SC 16GB Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 3TB 7200rpm H100 Windows 8.1 Acer XB240H 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Cooler Master 1200w Silent Pro Gold Cooler Master HAF X Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] Nvidia GeForce GTX TITAN Owners' club