Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Graphics card failing?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Graphics card failing?

post #1 of 3
Thread Starter 
I've recently started encountering an issue when booting... I will get the BIOS splash, then the Windows 8 splash, then what I would describe as artifacts... 2-3 seconds of strange repeating shapes, then a blank screen. Rebooting, for now, solves the issue. But it seems that every second boot it will do this strange artifact business.

System specs are:

ASRock H55M USB3 board
8gb RAM
i5 760
GTX 660ti

All stock.

The newest piece is the 660ti, about 3-4 months old. Haven't really had many issues with it... I just moved house, I wouldn't think anything I did would have affected it.

Any ideas on what it might be, or what I should do? I still have my old 6850 if I need to RMA...
post #2 of 3
How does the graphics card work otherwise? If is not artifacting/crashing when gaming I doubt is the culprit. Its hard to say without further testing but the symptoms you describe sound like a motherboard on its last legs.
Edited by Bit_reaper - 2/25/13 at 3:35am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 OC 4.0 GHz 1.35v HT on Asus P6T 1366 SLI Gigabyte GTX 970 OCZ 12GB DDR3 GOLD/Platinum mix 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Spinpoint F1 1TB Western digital 300GB Western digital Caviar Blue 1TB Samsung 840 EVO 250Gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
generic LG DVD WC'd , Supreme LT, NexXxoS Xtreme III 360, Phob... Windows 7 x64 Samsung 27" LED S27A550B 
MonitorMonitorKeyboardPower
ACER 23" x233H Dell U3415W Logitech G11 Chieftec 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks enthoo luxe Razer deathAdder respawn steelseries Qck Yamaha HTR-6130 AV Receiver 
AudioAudio
Yamaha NS-50B floor tower speakers miditech Audiolink II stereo sound card 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 OC 4.0 GHz 1.35v HT on Asus P6T 1366 SLI Gigabyte GTX 970 OCZ 12GB DDR3 GOLD/Platinum mix 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Spinpoint F1 1TB Western digital 300GB Western digital Caviar Blue 1TB Samsung 840 EVO 250Gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
generic LG DVD WC'd , Supreme LT, NexXxoS Xtreme III 360, Phob... Windows 7 x64 Samsung 27" LED S27A550B 
MonitorMonitorKeyboardPower
ACER 23" x233H Dell U3415W Logitech G11 Chieftec 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Phanteks enthoo luxe Razer deathAdder respawn steelseries Qck Yamaha HTR-6130 AV Receiver 
AudioAudio
Yamaha NS-50B floor tower speakers miditech Audiolink II stereo sound card 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
I ran MSI Kombustor for a few minutes and some 3DMark11, no artifacts nor crashes, or anything unusual at all. Actually ran a few degrees cooler.

My board is coming up to 4 years old, it wouldn't surprise me. If it is, I hope it just lasts until Haswell... I'd hate to upgrade twice haha. What would you recommend to test it?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Graphics card failing?