Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Cooling Problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Cooling Problems

post #1 of 24
Thread Starter 
Aqua extreme 50, swiftech storm, dual DD RAD, and large RES with good coolant. One of two fans dissabled for the moment

But my idle tems totally suck (40-41 @ 3 GHz)

What gives?
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #2 of 24
Purge your loop recently? Clean out the blocks? Remount the waterblock? What fans are you using on which Black Ice?
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 24
Yeah Doc try re-seating your block...Glad you finally got it up and running...Make sure you get all the bubbles out to....
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
post #4 of 24
Thread Starter 
the GTS i believe... and i just built the loop last week... temps have been crap from the get go.
i remounted the block yesterday using the right amount of thermal paste and that brought me from 45 to 40 idle.

Edit: there are no bubles... but i will try reseating again... how do i know if it's flat?
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #5 of 24
Quote:
Originally Posted by ThaLoveDocta View Post
the GTS i believe... and i just built the loop last week... temps have been crap from the get go.
i remounted the block yesterday using the right amount of thermal paste and that brought me from 45 to 40 idle.

Edit: there are no bubles... but i will try reseating again... how do i know if it's flat?
Seat it and then take it back off and look to see how your AS5 is spread on the IHS...It should be evenly spread...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
post #6 of 24
Ambient temps?
If you look at the water flowing, does it seem slower at all?
Is your case dusty?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
post #7 of 24
Coolent Used ? Sometimes people dont you would be surprised.
post #8 of 24
Thread Starter 
this is a brand new build, everything is running fine not dusty, and all my fans are working (cept on the RAD cables not long enough for the moment so only one of two is running)
Speedfan and those programs give me 30-31 idle temps, but coretemp and TAT give me 40-42 idle. (OC at 3 GHz now) w/ 1.3875 Vcore
and yes. i used coolant lol. thanks. LOL

Edit: Hey we got the little icons back! YAY!
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #9 of 24
Thread Starter 
what is the highest safe voltage for these chips?
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #10 of 24
Quote:
Originally Posted by ThaLoveDocta View Post
this is a brand new build, everything is running fine not dusty, and all my fans are working (cept on the RAD cables not long enough for the moment so only one of two is running)
Speedfan and those programs give me 30-31 idle temps, but coretemp and TAT give me 40-42 idle. (OC at 3 GHz now) w/ 1.3875 Vcore
and yes. i used coolant lol. thanks. LOL

Edit: Hey we got the little icons back! YAY!
I hate soft-ware monitoring......Wish they would build a tailed thermister into the chip....Check temp in you bios and see what it says...And sometimes getting your WB seated right can take a few tries...Don't get discouraged you will get the kinks worked out soon....
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 4545Mhz*9 w/1.29V DFI DK P45 XFX 8800 GS D9GKX & D9GMH 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2x Seagate 160 Perp. RD-1 2x Asus Vista Premium Corsair HX 620 
Case
Open Bench 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Cooling Problems