Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › afterburner issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

afterburner issue

post #1 of 3
Thread Starter 
i've been running the OC on the 480 in my sig rig for a while now with zero issues...it downvolted on idle in 2d, etc.
recently i reinstalled windows, got everything up and running and decided to download the newest version of afterburner and get the OC on my 480 back....well, now its not downvolting in 2d, it stays at 1v....before on idle and in basic use the voltage would drop down to .980 or sometimes lower, depending on use. now it stays at a constant 1v, regardless of core clocks dropping to idle settings around 400mhz or so.
i dont like this as it keeps temps artificially high and the voltage high when not in use.

is there something i am missing with the changes made for the 6xx/7xxx cards?
maybe some hidden tick that gives voltage regulation back to the card?

fixed voltage is not enabled and i have even tried cycling it on and off....also, i have tried uninstalling and reinstalling afterburner to no avail.

any ideas?
sorry if this is poorly laid out i am rushing and wanted to get this up before i left.
thanks in advance.
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
How are you checking for downvolting? What are the readings on GPUshark or GPUz when it downclocks?
You have 'unlock voltage control' unchecked?

PS: Some people report losing the downvolting feature when the bios is updated. Some claim to gain downvolting functionality.
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
i am watching what afterburner actively reports to see what the voltages are and it sits at 1v as soon as use that value...but will fluctuate at stock settings.
havent checked gpu-z as i figured it would report the same thing as AB, but i could.
yeah, unlock voltage is checked.

i havent touched the bios of the card at all.

EDIT:
i have also watched CPUID hardware monitor and the voltage is also a constant 1v there.
Edited by t00sl0w - 3/6/13 at 9:53am
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › afterburner issue