Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club - Page 143

post #1421 of 20731
Quote:
Originally Posted by TechSilver13 View Post

After waiting over two weeks to get my h220 back I have lost interest in putting it back in my case. When I get it back I will be selling it. I will wait a couple months after the h320 is released to ensure there aren't the same problems as the h220.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Tapatalk 2

2 weeks seems too long to wait. Who are you dealing with for the replacement? It shouldn't take long for Swiftech to send one out.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770k @ 4.2Ghz Asus Z77 Sabertooth EVGA GTX1060 3GB Crucial Ballistix Tactical 16GB BLT2K8G3D1608ET... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Corsair Force 115GB WD Green 1TB WD Green 2TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cryorig C1 + XT140 Win7 64 Home SP1 ASUS VE278Q CM Storm Trigger Brown Switch 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX650 NZXT S340 Logitech G500 Razer Goliathus Extended Mouse Pad - Speed 
AudioAudioAudioAudio
Audiotrak Prodigy Cube DAC Edifier S330D 2.1 Speaker Bose AE2 Headphone Superlux 668B Headphone 
AudioAudioOtherOther
Logitech UE 4000 Headphone Sennheiser PC320 Headset MX-4 Thermal Paste (CPU/GPU) 3x 140mm Noctua NF-P14s Redux 1200rpm PWM 
OtherOther
1x 120mm Noctua NF-S12B Redux 1200rpm PWM NZXT 2m Sleeved White LED 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3770k @ 4.2Ghz Asus Z77 Sabertooth EVGA GTX1060 3GB Crucial Ballistix Tactical 16GB BLT2K8G3D1608ET... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial MX100 512GB Corsair Force 115GB WD Green 1TB WD Green 2TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cryorig C1 + XT140 Win7 64 Home SP1 ASUS VE278Q CM Storm Trigger Brown Switch 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX650 NZXT S340 Logitech G500 Razer Goliathus Extended Mouse Pad - Speed 
AudioAudioAudioAudio
Audiotrak Prodigy Cube DAC Edifier S330D 2.1 Speaker Bose AE2 Headphone Superlux 668B Headphone 
AudioAudioOtherOther
Logitech UE 4000 Headphone Sennheiser PC320 Headset MX-4 Thermal Paste (CPU/GPU) 3x 140mm Noctua NF-P14s Redux 1200rpm PWM 
OtherOther
1x 120mm Noctua NF-S12B Redux 1200rpm PWM NZXT 2m Sleeved White LED 
  hide details  
Reply
post #1422 of 20731
So for some reason my pump will shutoff under high cpu and gpu load when set at ~1950 rpm, How ever my test at manual ~2100 rpm did not cause this issue. The only problem is that this difference between rpm makes the pump noise go from inaudible to very much noticeable.


Upon further trial and error troubleshooting, it seems that when I set my target temperature of 65 deg. C in the bios the pump will shutoff when the motherboard attempts to tell it to increase rpm (the stock swiftech fans will still properly increase in rpm however). The strange thing is with everything else the same, a temperature target of 60 deg C doesn't cause this issue.
Edited by italstal - 4/11/13 at 11:50pm
Gaming pc
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 4770k gigabyte z87x-ud3h evga gtx titan corsair force 3 ssd 
CoolingOSMonitorPower
H220 with extra UT60 120mm Radiator and ek tita... windows 7 home premium Asus VG236 and Asus VH238 Hx750 
Case
nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
Gaming pc
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 4770k gigabyte z87x-ud3h evga gtx titan corsair force 3 ssd 
CoolingOSMonitorPower
H220 with extra UT60 120mm Radiator and ek tita... windows 7 home premium Asus VG236 and Asus VH238 Hx750 
Case
nzxt phantom 410 
  hide details  
Reply
post #1423 of 20731
Quote:
Originally Posted by italstal View Post

So for some reason my pump will shutoff under high cpu and gpu load when set at ~1950 rpm, How ever my test at manual ~2100 rpm did not cause this issue. The only problem is that this difference between rpm makes the pump noise go from inaudible to very much noticeable.


Upon further trial and error troubleshooting, it seems that when I set my target temperature of 65 deg. C in the bios the pump will shutoff when the motherboard attempts to tell it to increase rpm (the stock swiftech fans will still properly increase in rpm however). The strange thing is with everything else the same, a temperature target of 60 deg C doesn't cause this issue.

My guess is that your sysfan header is voltage conrtolled and not PWM. Try connecting to the cpufan header instead.
post #1424 of 20731
Grab a multi meter and measure voltage out of the header. They are only $3 at Harbor freight. Why guess... You cant measure pwm, but if it remains 12v on the power/ground yet speeds reduce, then you know pwm is working. Perhaps the 6w is too much for the motherboard to handle or something else weird happening with the MB.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K ASrock X79 Ext7 Evga GTX570 CORSAIR Vengeance 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Phoenix SSD+2TB Seagate drives ASUS DVD-RW combo Windows 7 28" Hanns-G HZ281 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Natural Corsair TX650 Danger Den Torture Rack Logitech MX518 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K ASrock X79 Ext7 Evga GTX570 CORSAIR Vengeance 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Phoenix SSD+2TB Seagate drives ASUS DVD-RW combo Windows 7 28" Hanns-G HZ281 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Natural Corsair TX650 Danger Den Torture Rack Logitech MX518 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #1425 of 20731
Hi guys, i'm adding my HD7950 to tje loop of the H220, i have a Black Ice SR1 120 Rad and 6 Bequiet SilentWings 2 ( i buy them for 5€ each wink.gif).
That's my first watercooling project, i had to driil the top of the Zalman Z11 Plus to fit the Radiator of the H220.
But my question is: am i doing this right with the tubing?
Please Help.

Juls's Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.6GHz Asrock Z77 Extreme4 XFX HD 7950 DD Black Edition GSKill Ripjaws X 2133MHz 8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda 500gb Seagate Barracuda 500gb Intel 330 180gb Swiftech H220 
CoolingOSMonitorPower
7 other fans Win 8 x64 Samsung 226BW Antec True Power New 650W 
CaseMouseMouse PadAudio
Zalman Z11 Plus Logitech G400 Steelseries QCK Onboard 
  hide details  
Reply
Juls's Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.6GHz Asrock Z77 Extreme4 XFX HD 7950 DD Black Edition GSKill Ripjaws X 2133MHz 8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda 500gb Seagate Barracuda 500gb Intel 330 180gb Swiftech H220 
CoolingOSMonitorPower
7 other fans Win 8 x64 Samsung 226BW Antec True Power New 650W 
CaseMouseMouse PadAudio
Zalman Z11 Plus Logitech G400 Steelseries QCK Onboard 
  hide details  
Reply
post #1426 of 20731
Quote:
Originally Posted by Julsmba View Post

Hi guys, i'm adding my HD7950 to tje loop of the H220, i have a Black Ice SR1 120 Rad and 6 Bequiet SilentWings 2 ( i buy them for 5€ each wink.gif).
That's my first watercooling project, i had to driil the top of the Zalman Z11 Plus to fit the Radiator of the H220.
But my question is: am i doing this right with the tubing?
Please Help.

You can do I that way. It doesn’t really matter what order the components are in for your loop. If you have the rad of the H220 above the pump (which you do) then you are ok. Just make sure that your tube from the top H220 rad connects the “In” side of the pump. Then the “out” side of the pump (which doesn’t have anything printed on it like the “in” side) can either connect to the bottom rad (as you have it) or to the video card.

I might go from the gpu to the left side of the bottom rad instead of the right though.

The guys in the water cooling club thread are the experts though. If you want more experienced opinions I would post your pic in the thread below and wait for a couple responses.
http://www.overclock.net/t/584302/ocn-water-cooling-club-and-picture-gallery
Ivy 5.0
(14 items)
 
Ivy 4.8
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k 5.0 24/7 Maximus V Formula EVGA GTX 690 G.Skill Trident X 2400 (2x8gb) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 Pro 512GB Pioneer BD-RW Swiftech H220 Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2 x NEC 30" Logitech G15 Corsair AX1200 NZXT Switch 810 
MouseAudio
Logitech G9x Logitech G51 
  hide details  
Reply
Ivy 5.0
(14 items)
 
Ivy 4.8
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k 5.0 24/7 Maximus V Formula EVGA GTX 690 G.Skill Trident X 2400 (2x8gb) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 Pro 512GB Pioneer BD-RW Swiftech H220 Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2 x NEC 30" Logitech G15 Corsair AX1200 NZXT Switch 810 
MouseAudio
Logitech G9x Logitech G51 
  hide details  
Reply
post #1427 of 20731
thank you for your help thumb.gif
Juls's Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.6GHz Asrock Z77 Extreme4 XFX HD 7950 DD Black Edition GSKill Ripjaws X 2133MHz 8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda 500gb Seagate Barracuda 500gb Intel 330 180gb Swiftech H220 
CoolingOSMonitorPower
7 other fans Win 8 x64 Samsung 226BW Antec True Power New 650W 
CaseMouseMouse PadAudio
Zalman Z11 Plus Logitech G400 Steelseries QCK Onboard 
  hide details  
Reply
Juls's Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @ 4.6GHz Asrock Z77 Extreme4 XFX HD 7950 DD Black Edition GSKill Ripjaws X 2133MHz 8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate Barracuda 500gb Seagate Barracuda 500gb Intel 330 180gb Swiftech H220 
CoolingOSMonitorPower
7 other fans Win 8 x64 Samsung 226BW Antec True Power New 650W 
CaseMouseMouse PadAudio
Zalman Z11 Plus Logitech G400 Steelseries QCK Onboard 
  hide details  
Reply
post #1428 of 20731
Quote:
Originally Posted by Bazinga11 View Post

Do these fit fine in the Bitfenix Prodigy?

It fits just fine in the Prodigy biggrin.gif

I have one in my prodigy with an additional 220 - QP radiator in the case for my Titan as well. You'll be fine for front or top mounts.



You can see the 2nd rad fans need to be on the top side of the case, but you can easily fit a single radiator.
Nightrider
(17 items)
 
Commodore 64
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k x79 gd45 PLUS GTX Titan Crucial Ballistix Sport VLP  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
HyperX 3k Intel 320 Seagate Barracuda Swifttech H220 
CoolingCoolingOSOS
Swifttech 220QP Corsair SP120 Windows 8.1 Pro Windows 10 Pro 
OSOSMonitorMonitor
Windows 7 Home Ubuntu 15.4 QNIX 2710 Catleap 2B 
Keyboard
Ducky - Cherry MX Red 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k DZ77GA - 70K GTX670-DC2-4GD5  MV-3V4G3D/US 
Hard DriveCoolingOSOS
HyperX 3k CM 212 + Win 7 64 ubuntu 
PowerCase
Seventeam 850w modular CS-NT-ZERO-2  
  hide details  
Reply
Nightrider
(17 items)
 
Commodore 64
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k x79 gd45 PLUS GTX Titan Crucial Ballistix Sport VLP  
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
HyperX 3k Intel 320 Seagate Barracuda Swifttech H220 
CoolingCoolingOSOS
Swifttech 220QP Corsair SP120 Windows 8.1 Pro Windows 10 Pro 
OSOSMonitorMonitor
Windows 7 Home Ubuntu 15.4 QNIX 2710 Catleap 2B 
Keyboard
Ducky - Cherry MX Red 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k DZ77GA - 70K GTX670-DC2-4GD5  MV-3V4G3D/US 
Hard DriveCoolingOSOS
HyperX 3k CM 212 + Win 7 64 ubuntu 
PowerCase
Seventeam 850w modular CS-NT-ZERO-2  
  hide details  
Reply
post #1429 of 20731
Quote:
Originally Posted by italstal View Post

Man, looks like my problem is occurring again. The pump is shutting off when the pwm kicks in at the set temperature in my bios (even though I have the pump connected to the pwm sysfan spot instead of cpufan).

It may not be a pwm problem with the pump, because I set it to manual around 1950rpm and the problem still happened. I am thinking of testing it at a higher manual rpm setting to see what happens.

Could you tell me what motherboard you have? This will help me to trouble shoot your issue.
Edited by BramSLI1 - 4/12/13 at 8:26am
post #1430 of 20731
Quote:
Originally Posted by Sp33d Junki3 View Post

2 weeks seems too long to wait. Who are you dealing with for the replacement? It shouldn't take long for Swiftech to send one out.

We've had an issue since we only had a very limited number of units that we had on hand for replacements. This has since been corrected though and I'm pretty sure that the longest anyone has had to wait has only been at the most a little over a week.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club